Update naar Android 4.1.2 voor de ‘unbranded’ Samsung Galaxy S2 nu ook in Nederland

Jaja, het heeft even geduurd, maar nu is hij er dan: de langverwachte update naar Android 4.1.2 voor de Samsung Galaxy S2!

wpid-Screenshot_2013-02-28-12-37-37-1 Update naar Android 4.1.2 voor de 'unbranded' Samsung Galaxy S2 nu ook in Nederland

De update is beschikbaar via Kies en – in tegenstelling tot eerdere berichten – ook via de OTA (‘over the air’) procedure.

Inmiddels is de Galaxy S2 alweer bijna twee jaar op de markt, maar de nieuwe update brengt een flink ‘make over’ naar het toestel. De interface wordt vernieuwd (en een stuk sneller), en er komen een hoop nieuwe features naar het toestel die we tot nu toe alleen maar zagen op bijvoorbeeld Samsung’s Galaxy S3.

Als je de update OTA installeert, download ‘m dan wel via een WiFi verbinding – anders zorgt de grootte van het bestand voor een aardige aanslag op je databundel. Hopelijk zal de update voor toestellen met provider-specifieke software ook snel volgen.

Galaxy deal tips

Reacties

 1. Tim zegt

  Net gedownload via Kies. Het eerste wat opvalt is het nieuwe scherm direct nadat je de telefoon aan zet. Grappig, geeft meteen het idee dat je een heel nieuwe telefoon hebt! 😉

 2. TDS zegt

  Er zijn wel wat verschillen ja, maar ben meteen terug naar m’n Nova Launcher gegaan en denk er nog steeds aan om hem eindelijk eens te rooten en een andere ROM er op te plaatsen. Er zijn al stabiele ROMs uit met 4.2.1 en meer handige functies.

 3. Tim zegt

  Kan iemand me uitleggen hoe ik weer fatsoenlijk een foto als achtergrond neem? Had het op ICS mooi voor elkaar, maar nu bij Jelly Bean MOET ik ruimte links en rechts open laten, waardoor het stuk van de foto wat ik wil zien er precies afvalt. En ik kan geen foto meer laten lopen over meerdere schermen…

  • archipel zegt

   Hoi Tim

   Links onder op onder de menu knop, vervolgens krijg je een scherm met “Achtergrond instellen”. Dan lijkt het mij niet zo moeilijk meer.

   Succes

 4. patrick de wulf zegt

  kan iemand me vertellen of dit ook al werkt op een galaxy s2 met een telenet abbo (België) en zoja , op welke manier? de onwetende 😉

  • TDS zegt

   Ik ben King klant bij Telenet, maar heb mijn SII niet via een abo gekocht. Dus als je geen update krijgt via Kies, dan moet je nog even geduld hebben denk ik. Kan zijn dat jij een andere firmware versie hebt omdat je via een provider je GSM hebt aangekocht. Die komen meestal later.

   • Dalisha zegt

    Ik heb ook een telefoon via een provider gekocht maar ik heb nog steeds geen update gehad maar hij is wel kei sloom advies???

 5. kraanmachinist zegt

  hij staat er op, nieuwe look, wat nieuwe functies, mooi beeld ,en alle apps zijn behouden, nieuwe firmware via kies gedaan en ging snel en probleemloos…..
  groetjes kraanmachinist

 6. TDS zegt

  OK, ik heb hem geupdate bij 54% batterij, na een halve dag (nog niet) staat hij nu al op 11%. Ik hoop dat dit geen blijvend probleem is…

 7. huzaar zegt

  Klein probleempje. Blijkbaar heb ik ergens iets verkeerd gedrukt.
  install ging perfect, Ik was bezig met de bureaubladen te voorzien van mijn wensen. nu krijg ik constant de mededeling “touchwiz is gestopt” als ik ook druk verdwijnt de mededing voor ongeveer 10 sec en komt daarna weer terug. Wat deed ik fout en liever hoe krijg ik het weer goed?

  • Bianca zegt

   hallo, ik had dat probleem ook, kon er bijna niets meer mee! maar ik ben er achter gekomen, je kunt via het schuifmenu van boven naar beneden, buj instellingen komen. Dan kijk je bij schermmodus. Daar zet je de modus van eenvoudig naar basis. Toen waren bij mij de problemen voorbij. je moet wel je schermen weer opnieuw indelen. Maar ik was allang blij dat alles weer werkte! Succes!

   Bianca

   • Leootje zegt

    Schuifmenu? Wat is het schuifmenu?
    Ik zit met hetzelfde probleem als Huzaar, maar ik kan niet in instellingen komen. Weet iemand dit?

   • Justme zegt

    dank je! SUPER! Bij mij werkte het net andersom ik heb van basis naar eenvoudige modus ingesteld en het probleem was opgelost. Super bedankt dit scheelt me weer een rit naar de winkel. Bij Vodafone wist men alleen te vertellen dat ik naar winkel moest gaan voor evt. reparatie en hij dan wellicht opgestuurd zou worden. Nogmaals dank voor je TIP!!!

 8. Erik zegt

  na de update alleen maar fout meldingen die steeds terug komen .. telefoon loopt nu om de haverklap vast …geweldige update samsung !! wat nu ???

 9. kimbo zegt

  Update gelukt.
  Ik ben erg blij dat de snelkoppeling om het beeld tijdelijk helderder te maken weer terug is.
  Nu nog even wat dingen uitzoeken maar het ziet er goed uit.

 10. kraanmachinist zegt

  wow……. ik schrok wel ff…… gisteravond om 9 uur(28-2), 80% batterij,,vanmorgen o6.00 uur ineens nog maar 16% batterij over…..
  Ik heb er niks mee gedaan.. moet dat eens even uit zoeken want dit is niet normaal!!!!!!!
  iemand mischien al een oplossing?
  voor de rest ziet het er allemaal wel leuk uit….
  groetjes kraanmachinist

  • Erikje zegt

   wat bij mij goed heeft geholpen was het wissen van wifi netwerken en deze weer opnieuw configureren. Ik had echt een enorm batterij gebruik in standby.

   verder Google now uitzetten, location reporting in google maps uit, en zoveel mogelijk synchronisatieas uitzetten (zoals bijv gmail).

   Verder staat Wi-Fi de hele dag aan. Ook een nieuwe batterij heeft geholpen.

   Mijn telefoon houdt het nu met gemak een hele dag uit.

 11. kraanmachinist zegt

  nu 8.00 uur smorgens op geladen tot 100% spaarstand in geschakeld, vanavond horen jullie weer…..(wil dit toch eens even in de gaten houden)
  groetjes kraanmachinist

  • tonytrimb zegt

   Sit had ik ook, heb heel wat syncs uit gezet van bepaalde apps, en heb bloatware apps ook in apps beheer uitgezet. In de vorige versie was dit ook niet actief, dus hoef dit ook niet.
   Let ook op als je Google now activeert (standaard als je voor het eerst zoekt actief) want dan gaat je batterij ook minder lang mee. ik had ook smart stay aan staan, maar heb ik weer uit gezet…werkt namelijk niet vlekkeloos,en kost ook batterij…. succes en gebruik google 😉 (4.2.1 jellybean battery)

 12. Bart zegt

  Net als huzaar krijg ik na upgrade continue de melding ‘Touchwiz-start is gestopt’. Na indrukken ‘ok’ verdwijnt de melding en komt inderdaad na ca. 10 seconden telkens terug. Heb dus een niet werkend toestel, omdat je niet naar andere pagina’s, instellingen, apps etc. kunt gaan.

  Wie heeft dé oplossing?

  Hoor graag jullie tips en oplossingen. Bij voorbaat dank!

  • tonytrimb zegt

   reset je telefoon.
   eerst warm reset en als dat niet helpt koude reset.
   als dat niet helpt een factory reset…..
   zie forum en google “how to”

   succes

   • Olaf zegt

    Stefan,
    bedankt voor de tip. Mijn Galaxy S2 zat ook vast na de android 4.1.2 update.

    Ik was bezig mijn iconen/widgets weer in te delen tot het moment dat hij alleen nog maar met Touchwiz-start is gestopt meldingen kwam en ik niets meer kon bedienen. Omdat je de balk boven in nog wel naar beneden kunt slepen en zo bij instellingen kunt komen kon ik bij apps beheren komen en je oplossing was perfect.

    Wel weer mijn iconen weg natuurlijk, maar ik ben ze weer aan het terugzetten. De grote vraag is nu welke app/widget het probleem veroorzaakt. Als ik daar achter ben kan ik de overige iconen neerzetten en laat het probleemgeval wel weg.

   • Laura zegt

    Stefan,
    Ik heb ook dezelfde klacht gehad als Bart waar jij hierboven reactie op hebt gegeven. Ik heb hierna jouw advies gevolgd en het heeft super uitgepakt. Heel erg bedankt en ik weet nu wat ik moet doen als het me nog eens overkomt!
    Liefs, Laura

 13. m4rgeta zegt

  Het zal toch niet waar zijn….hij loopt hartstikke snel leeg…40% kwijt tijdens slaap tijd en nog met wifi en sync uit.

  • kraanmachinist zegt

   ik dus 64%, niet normaal!!!!!!, zal het een paar dagen in de gaten houden, mischien komt hij nog tot rust, of zo

   • tonytrimb zegt

    eerste dagen altijd wat meer…. vergeet niet dat er heel veel zaken worden gesynct en worden geupdate na een nieuw firmware. bepaalde apps, gaan ook alle data opnieuw up en downloaden totdat alles weer up to date is, en dat kan ff duren als je bv je wifi uitzet.
    na een dag of 4 kijk en speel je ook minder op je telefoon als net na de update, en dan valt het allemaal weer mee.

    ff geduld en dan weet je meer.
    succes

  • tonytrimb zegt

   zet onnodige syncs uit en gebruik google now niet, en verwijder ook systeem apps in je apps lijst zoals yahoo finannce en ander onzin.
   ps facebook via google chrome werkt sneller dan de app, en verbruikt ook veeeeeeel minder.
   NU.nl is ook een groot verbruiker in 4.2.1…. gebruik chrome 😉
   test het en je staat versteld
   succes

 14. Tim zegt

  Denk goed na over een update: ik heb er eigenlijk spijt van. De beperkingen met de achtergronden (zie mijn post hier ergens boven) zijn heel vervelend. Ook ik heb de indruk dat de batterij juist trager mee gaat. Verder vind ik het hele homescreen-gebeuren en de drawer een stuk rommeliger. Google Now en SmartStay zijn leuke functies, maar wegen absoluut niet op tegen de ongemakken.

  In mijn ogen een verschrikkelijk gemiste kans van Samsung.

  • Marieke zegt

   Heb hetzelfde probleem, ben nogal gehecht aan m’n eigen plaatje op mijn lock- en homescreen maar ik krijg ‘m nu met geen mogelijkheid meer in z’n geheel erop! Waanzinnig irritant. Ook kan ik de taakbeheer app nergens meer vinden?? Hij staat wel in de app-lijst maar ik zie ‘m nergens terug?!

 15. Hank zegt

  mijn update via kies loopt telkens vast met de mededeling batterij niet opgeladen. terwijl die vol is. dat moet ik bevestigen en dan stopt de update . iemand dit ook gehad misschien. en heeft iemand een oplossing
  Hank

 16. kraanmachinist zegt

  het is nu 13.00 uur(1-3) vanmorgen batterij 100% geladen staat nu nog op 62%,
  hij wilde net ook niet meer aan, moest de batterij er uit halen en op nieuw starten.
  ben tot op heden nog niet blij met de update, ik heb het gevoel dat ik hem niet meer kan vertrouwen, zal het ff een paar dagen aanzien
  heb niet zo veel gedaan met de telefoon, niet gebeld en geen apps gebruikt.
  op een of andere manier gebruikt hij ergens veel stroom van de batterij

  • tonytrimb zegt

   gebruik je juice defender? als dat zo is moet je deze maar eens vervangen door deepsleep battery…. juice defender gaf bij mij ook het probleem dat hij niet meer aan wou…. je kon wel gewoon gebeld worden suc6

  • kraanmachinist zegt

   het is nu 18.40(1-3) vanmorgen de batterij op geladen tot 100% om 8 uur
   dus hij is nou 10 uur en 40 minuten standbij,en hij staat nou op 25%, das toch niet normaal?????? ik haal niet eens een hele dag!!!!! ook al doe ik er niks mee, hij wilde vanmiddag al niet eens meer aan, en moest de batterij er uit halen en op nieuw opstarten, als dit zo blijft kijk ik met smart uit naar de s4
   groetjes kraanmachinist

   • Erikje zegt

    Ik vrees dat de hele ellende dan weer overnieuw begint. Bij gingerbread waren er ook erg veel issues met wakelocks en hoog batterijgebruik daardoor. Die issues waren opgelost met ics maar ics verbruikte wel meer batterij. Nu met jelly bean is het weer diep triest, al heb ik mijn telefoon wel weer net acceptabel v.w.b. batterijgebruik.

    Probleem is ook natuurlijk dat ze ontwerpen voor de nieuwste telefoons met de grootste batterijen en dat de sgs2 niet echt meer een ‘design target’ is.

    Hopelijk komen ze nog met wat minor updates voor het batterijgebruik. Het lijkt erop dat de telefoon in deep sleep redelijk wat stroom gebruikt. Net alsof ze de radio’s niet meer in een low power state zetten als de telefoon in deep sleep gaat.

 17. Peter zegt

  Krijg in Kies de melding dat de update beschikbaar is. Wanneer ik selecteer om te upgraden krijg ik d volgende melding: Uitvoeren van firmwareupgrade mislukt.Er heeft zich een onbekende fout voorgedaan. Ik kan dan Bevestigen, dan gaat de foon opnieuw verbinden en dan krijg ik opnieuw de melding, en begint het hele circus weer van vooraf aan. Wie heeft hier ook problemen mee ?? En belangrijker…..een oplossing……..

 18. Mrtn zegt

  Ik had ook een battery drain, vooral in slaapmode. Hij laadde ook niet meer goed op (zéér traag).

  In de instellingen bij “ontwikkelaarsopties” heb ik even “CPU gebruik tonen” aangevinkt, en zag dan dat het vooral de mediascanner was die de CPU zwaar bleef belasten.

  Ik heb het kunnen oplossen door de gegevens van deze app te wissen en de app te herstarten als volgt (zou kunnen dat dit ook werkt voor de Touchwiz applicatie/launcher):
  – Ga naar “Instellingen” – “Applicatiebeheer” – “Alles”.
  – Zoek daar de applicatie “Mediaopslag” en tik erop.
  – Dan vervolgens: “Gedwongen stoppen” – “Uitzetten” – “Gegevens wissen”.
  – Daarna zet je de app weer aan! “Aanzetten”
  – reboot je SGS2

  Daarna waren mijn batterij/oplaadproblemen voorbij.
  Als je problemen blijft hebben kan een factory reset het heel waarschijnlijk ook oplossen. Maak dan wel eerst een backup van alle media/bestanden die niet op je externe SD kaart staan.

  Ik vind de nieuwe firmware op veel gebieden een verbetering, maar soms ook niet. Bijvoorbeeld de e-mail applicatie heeft geen voorbeeldview meer in landscape mode. Notifications, agenda en videospeler (floating video zoals sgs3) zijn wel verbeterd.

 19. rene zegt

  kies bijgewerkt maar kan geen back-up meer maken en kan de firmware niet op daten kies loopt vast wat een kut zooi van samsung.

 20. Delano zegt

  Hierbij een goede tip tegen het snel leeglopen van de batterij.
  Na het updaten van je SII is het belangrijk om het toestel te resetten.
  (Vergeet niet eerst een back-up te maken van je gegevens).
  Dit zorgt ervoor dat het OS van het toestel weer helemaal “schoon is”.
  Android 4.1.2 is namelijk “over” de vorige Android versie gezet.
  Dus ongemerkt verbruikt het toestel meer energie als deze niet word opgeruimd.

  Gegarandeerd dat de batterij langer mee gaat.
  Vanmorgen het toestel om 09:00 uur van de lader afgehaald.
  Het is nu 20:26 uur en ik zit nu op 51%

 21. jimmypluijm zegt

  Voor de mensen die hun (unbranded/branded/gesimlockte)S2 probleemloos willen updaten naar de officiële Jellybean 4.1.2 met Odin

  Instructies:
  Download Odin 3.0.4:
  http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=1168422&d=1341114468

  Dowload de officiële Jellybean NL (XEN)4.1.2 firmware
  http://www.hotfile.com/dl/196385798/bb37357/I9100XWLSD_I9100XENLS1_XEN.zip.html
  (Zorg dat je pc de samsung S2 drivers heeft, als kies geïnstalleerd is op je pc is dit in reeds orde, anders even KIES installeren)
  Dload kies eventueel hier:http://www.samsung.com/be/support/usefulsoftware/KIES/JSP
  • Zet je s2 uit
  • Zet hem aan en houdt volume down+ Home+ power tegelijk ingedrukt
  • Je komt nu in download modus
  • klik op doorgaan (volume up)
  • Sluit je telefoon aan op je pc
  • Open odin 3.0.4
  • Selecteer bij PDA het bestand : .tar.md5 9 (de 4.1.2 software die je gedload en uitgepakt hebt)
  • Druk start en wacht +/- 10 mins tot er bij Odin PASS in het groen staat
  • Koppel je telefoon los van je pc en klaar!!!!
  P.s opstarten kan even duren eerste keer dus geen paniek!!
  Succes!

 22. jimmypluijm zegt

  Voor de mensen die hun (unbranded/branded/gesimlockte)S2 probleemloos willen updaten naar de officiële Jellybean 4.1.2 met Odin

  Instructies:
  Download Odin 3.0.4:
  http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=1168422&d=1341114468

  Dowload de officiële Jellybean NL (XEN)4.1.2 firmware
  http://www.hotfile.com/dl/196385798/bb37357/I9100XWLSD_I9100XENLS1_XEN.zip.html
  (Zorg dat je pc de samsung S2 drivers heeft, als kies geïnstalleerd is op je pc is dit in reeds orde, anders even KIES installeren)
  Dload kies eventueel hier:http://www.samsung.com/be/support/usefulsoftware/KIES/JSP
  • Zet je s2 uit
  • Zet hem aan en houdt volume down+ Home+ power tegelijk ingedrukt
  • Je komt nu in download modus
  • klik op doorgaan (volume up)
  • Sluit je telefoon aan op je pc
  • Open odin 3.0.4
  • Selecteer bij PDA het bestand : .tar.md5 9 (de 4.1.2 software die je gedload en uitgepakt hebt)
  • Druk start en wacht +/- 10 mins tot er bij Odin PASS in het groen staat
  • Koppel je telefoon los van je pc en klaar!!!!
  P.s opstarten kan even duren eerste keer dus geen paniek!!
  Succes ermee!

 23. kimbo zegt

  Ik ben heel veel contacten kwijt.
  Vooral contacten die in mijn what app lijst staan staan niet niet meer in de lijst met contacten.

 24. geppie zegt

  gisteren geupdate, 1 dag goed gewerkt, hoewel de batterij wel sneller leeg was dan normaal, en vanavond wou ie niet meer opstarten, heb een factory reset moeten doen om alles weer werkend te krijgen, en sinds die reset, heb ik ook die media scanner die zoveel energie vreet, ik heb het verhaal van hierboven gedaan, en nu maar hopen dat het werkt, samsung, ik heb nog steeds vertrouwen in jullie, maar dan moet het wel weer iets beter worden 🙂

 25. D.v.Raalte zegt

  Het programmaatje Kies, dat is en blijft een verschrikkelijk en irritant Probleem,al vanaf het begin dat ik KIES gebruik, ben ik de nieuwste firmware upgrade aan het uitvoeren, en plotseling krijg ik een melding dat de usb verbinding niet goed is !! ja wat is dat nou? heeft iemand een oplossing , graag !! alles is up to date,drivers etc.maar het werkt niet goed,
  dit is waarschijnlijk mijn laatste samsung, ik ben het helemaal zat.,en dit probleem had ik in het begin al, van alles geprobeerd, het is klote om zo maar te zeggen…..

 26. john zegt

  ik heb nu de google now uitgeschakeld en media laten stoppen en nu is het super goed verbetert

  hij was maar 3% gedaald zonder wifi aan dus nu ga ik wel verder testen en hopelijk evolueert het nog meer dat het ongeveer hetzelfde is als ik de wifi opzet. ik heb de mail als uitgezet voor sync dus doe ik handmatig en voor de rest doe ik viber, whatsapp gaat eraf bij nog, facebook dan en facebook messenger, en twitter ik ben eens benieuwd

  maar zoals het er nu uitziet, ziet het er goed uit 😀 ik weer happy

 27. kraanmachinist zegt

  krijg het idee dat de telefoon langzaam beter word , de batterij dus……Nu weer wat anders…..ik heb de orginele ringtone van samsung terug, en die wil ik weer veranderen in mijn eigen ringtone,,,,,,, dit gaat dus niet,,,,,,hij geeft bij instellingen ringtone apparaat instellingen worden gestopt en kan dus niks veranderen,, allemaal bugs nog…… ikdenk dat dit zich zelf wel oplost… hoop ik
  groetjes kraanmachinist

 28. Sophia zegt

  zou iemand mij alsjeblieft kunnen helpen,

  ik sloot mijn samsung galaxy s2 aan op de computer en werd verboven met kies.
  ik kreeg een melding dat ik mijn telefoon kon updaten dus ik begin met de update, maar na de onderdelen van de fimwareupgrade downloaden stopt de update en krijg ik een grijs scherm. daarna doet kies niks meer?!

  ik wil heel graag deze update op mijn mobiel dus zou iemand mij alsjeblieft kunnen helpen, ik wil de update wel via kies doen want met odin heb ik teveel problemen gehad.

 29. Coen Verstappen zegt

  Het was even leuk, maar een standby tijd van slechts 1 dag en 7 uur op een volle batterij zonder ook maar 1 app extra geïnstalleerd werd mij te gortig. En het voegt bovendien weinig toe aan wat ik al had, dus maar weer snel terug naar I9100XWLPW_I9100XENLPB_XEN , daarmee doe ik met hetzelfde gebruik ruim 2 dagen.

  • Erikje zegt

   ik had vandaag om te proberen Google now maar weer eens aangezet, en inderdaad telefoon werd warm en 4% batterij per uur. Dus maar weer uitgezet. Ook location reporting in google maps weer uitgezet.

   Verder Android firewall aan het proberen nu om ongewenste netwerk toegang te voorkomen.

 30. online soccer manager zegt

  na de update verdwijnt elke keer mijn online soccer manager app van mijn telefoon als ik deze opnieuw opstart (de telefoon) deze moet ik dan weer telkens opnieuw installeren zijn er meer mensen die dit probleem hebben?

  of de oplossing ?

 31. Jash zegt

  Er is nog steeds een vrij grote groep mensen met unbranded simlockvrije toestellen en de nieuwste versie van Kies die gewoon nog het bericht zien staan dat ze al de nieuwste versie hebben (4.0.4)

  Ik zelf en ken er zo ook nog een paar.

 32. jeroen zegt

  gvd ik heb de batterij helemaal opgeladen en kies geeft nog aan dat de batterij bijna leeg is. via OTA geen update te zien. dan maar wachten tot ie via OTA komt want kies daar wordt je gek van.

 33. Sophia zegt

  Zou iemand mij kunnen helpen, ik krijg via kies een melding dat ik mijn mobiel kan updaten naar android 4.1.2. Denk ik dat de update bezig is … Maar na de firmware onderdelen downloaden stopt de update en krijg ik een grijs scherm.

  Zou iemand mij kunnen helpen !! Ik wil heel graag deze update en wacht te lang !

 34. john zegt

  ik heb hem nu geprobeerd wifi gewoon aangezet en er niks mee gedaan en hij is op een halve dag ietsjes meer dan 20% gezakt tegenover eerst 40 of 60% dus ik denk dat mij telefoon eindelijk weer normaal is geworden he he dat werd wel tijd vond ik.

  ze zetten er wel extra opties op zoals google now maar het vreet je accu leeg. dus vind het geen leuke extra helemaal niet dan konden ze beter de 4.0.4 verbeteren had ik eerlijk gezegd meer aan, want het origineel toetsenbord vind ik nu niet meer handig in de 4.1.2. wat wel heel handig was in de 4.0.4. dus eigenlijk toch wel wat teleurgesteld hoor

  maar goed ben blij dat mijn telefoon terug normaal doet, maar toch vind ik het niet kunnen dat jeer zoveel voor moet doen om het terug normaal te krijgen maar goed

  bij deze heb ik het gezegd

  grts john

 35. tonytrimb zegt

  een paar maanden geleden is er door oa Tweakers het volgende gemeld:

  met 4,1,2 gaan de zware gebruikers zeker op vooruit en wie normaal langer dan 1 dag met hun accu doen, gaan er iets op achteruit qua verbruik.

  wacht ook een paar ladingen totdat alles wer op orde is, want een aantal zaken worden pas gesycnt als de telefoon wordt opgeladen.

  zelf ben ik nu wel tevreden en kan makkelijk een dag op 1 accu bij zwaar gebruik, vergeet ook niet dat je de eerste dagen na de update veel meer met je telefoon bezig bent.
  ik draai nu al een paar weken, en merk dat het verbruik minder is.

  nog ff geduld en factory reset als het helemaal niet lekker draaid….
  suc6

 36. john zegt

  nu heb ik het helemaal gehad: dan wil je der muziek en films opzetten dus koppel je hem aan de pc. dan laad hij normaal gezien ook op maar wat deed de telefoon afladen en kei warm worden. ik dacht dat da ding ging kapot springen.

  start je hem opnieuw op met 46% en komt hij terug opgestart op 13% komaan ze …telefoon echt weg met die rotzooi.

  ik zal dan mijn blackberry maar pakken die ik pas als extra gsm heb bijgekocht die doet tenminste niet zoooooooo.

  ik update niks meer ze altijd gezever mee met die klotezooi gvd

  grts john

 37. ArjenP zegt

  heb de OTA update er op gezet, apps wel moeten hergroeperen, tot dit moment niks negatiefs, ben nu zoekende naar de voordelen.

 38. kevin zegt

  en mensen die er films of muziek op willen zetten, ik weet niet of jullie legaal of illegaal preferenen, maar ik doe altijd met Utorrent voor android downloaden wat ik moet hebben, via TPB of dergelijke, om het programma vervolgens weer te deleten want het vreet batterij, maar je hebt wel je film of muziek binnen notime binnen, 2 mb/s is de top die ik gehad heb op mobiel

  • john zegt

   ik doe dat altijd via pc ook via utorrent, en idd heb het ff geprobeerd via telefoon en vreet heeeeeeeeel hard je batterij op maar goed ik vind het niet kunnen dat hij zo warm word en aflaad terwijl hij is aangekoppeld

   grts joh

   • kevin zegt

    Jaa. Maar dat neem ik dan voor lief als ik niet aan kies hoef te zitten. Nu pakt die hem gelukkig weer als usb stick. Dus is het kopieren plakken geblazen

  • Anna zegt

   Bij mij ging het downloaden met Utorrent ook altijd erg snel. Snelheden tot 2MB (wifi) Sinds de laatste update mag ik blij zijn als ik 2KB haal. Iemand een idee voor een oplossing?

 39. Jash zegt

  Erg zuur, nog steeds geen update via de nieuwste Kies op mijn unbranded simlockvrije Galaxy S2. Balen! Ik wil het persé niet via odin en al dat spul doen. Iemand al een idee wanneer het ook voor de rest van Nederland komt? Misschien dat ’t helpt: mijn baseband versie is nu i9100NELP4.

  • Jimmypluijm zegt

   jash, volg gewoon mijn instructie kind kan de was doen en na ODIN wil je nooit meer kies!!

   Voor de mensen die hun (unbranded/branded/gesimlockte)S2 probleemloos willen updaten naar de officiële Jellybean 4.1.2 met Odin

   Instructies:
   Download Odin 3.0.4:
   http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=1168422&d=1341114468

   Dowload de officiële Jellybean NL (XEN)4.1.2 firmware
   http://www.hotfile.com/dl/196385798/bb37357/I9100XWLSD_I9100XENLS1_XEN.zip.html
   (Zorg dat je pc de samsung S2 drivers heeft, als kies geïnstalleerd is op je pc is dit in reeds orde, anders even KIES installeren)
   Dload kies eventueel hier:http://www.samsung.com/be/support/usefulsoftware/KIES/JSP
   • Zet je s2 uit
   • Zet hem aan en houdt volume down+ Home+ power tegelijk ingedrukt
   • Je komt nu in download modus
   • klik op doorgaan (volume up)
   • Sluit je telefoon aan op je pc
   • Open odin 3.0.4
   • Selecteer bij PDA het bestand : .tar.md5 9 (de 4.1.2 software die je gedload en uitgepakt hebt)
   • Druk start en wacht +/- 10 mins tot er bij Odin PASS in het groen staat
   • Koppel je telefoon los van je pc en klaar!!!!
   P.s opstarten kan even duren eerste keer dus geen paniek!!
   Succes ermee!

  • Ietje zegt

   Ik heb ook nog steeds geen update. Mijn Baseband-versie is I9100XXLPS. Ben dus waarschijnlijk als laatste aan de beurt, balen!!!!

 40. paulien zegt

  Ik vind het echt een kakupdate!!
  Niks doet meer normaal, dingen zijn weg, de opzet is lelijk, batterij is snel leeg én het toetsenbord is heel onhandig ingedeeld.
  Kan ik de update ook ongedaan maken? En zo ja: hoe??
  Alvast bedankt!

 41. rick zegt

  Heb de update erop. Werkt best goed alleen heb ik geen fotos meer in mn galerij kan ze wel openen via mijn bestanden (staan op sd kaart) weet iemand hoe de fotos weer in de galerij krijg?

  • JCars zegt

   Heb ik ook ondervonden met 4.1.2.
   Bij mij lag het probleem bij een uitgeschakelde “mediaopslag”.
   Die had ik uitgeschakeld (en niet meer aangezet, mijn fout!) na een tip hierboven, aangezien ik last heb van een behoorlijke battery drain.

   Aanzetten (bij mij dan) : Instellingen –> applicatiebeheer –> tabblad ‘alles’ –> mediaopslag –> aanzetten

   Het kan zijn dat als deze uitstaat de ‘mediaopslag’ niet tussen de M staat maar helemaal onderaan, had ik wel tenminste!

   Succes!

   • Rick zegt

    Hey JCars

    Super bedankt je tip klopte heb nu weer alle fotos in de galerij.

    Maar loopt de batterij nu niet weer snel leeg als ik mediaopslag weer heb aanstaan?

    Gr Rick

    • JCars zegt

     Mooi! Ja die kans loop je inderdaad! Vandaar dat ik tot nu toe dit ook een onacceptabel nadeel vind van deze Jelly Bean versie…
     Maar als je het internet doorzoekt, zie je dat al langer heel veel mesen hier last van hebben en dat is niet alleen beperkt tot de SGS2…
     Heel jammer, want voor de rest werkt hij erg fijn en soepel! 🙂

 42. Coen Verstappen zegt

  Beste Android versie Galaxy S2 is en blijft 4.0.4 (I9100XWLPW_I9100XENLPB_XEN)

  Installatie: Samsung Kies installeren voor de benodigde drivers:
  http://www.samsung.com/nl/kies

  Android 4.0.4 voor de Galaxy S2 downloaden en uitpakken:
  http://www.hotfile.com/dl/173805756/40288b1/I9100XWLPW_I9100XENLPB_XEN.zip.html?lang=nl

  Odin 3.0.4 downloaden en uitpakken:
  http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=1168422&d=1341114468

  Installatie: Galaxy S2 uitzetten, daarna gelijktijdig ingedrukt houden: Power + Volume Down + Home, daarna bevestigen downloadmodus (Continue)
  usb verbinding aansluiten, odin starten, op PDA klikken, .md5 bestand selecteren en Start
  Dit duurt ongeveer 3 minuten en de Galaxy S2 start daarna vanzelf opnieuw.

  Eventueel als de Galaxy S2 niet wil starten:
  gelijktijdig ingedrukt houden: Power + Volume Up + Home
  en dan kiezen voor wipe data/factory reset
  Je apps en instellingen ben je dat kwijt, foto’s en muziek blijven behouden.

   • Erikje zegt

    stabieler kan bij mij niet want ics was al rock solid (net als jelly bean). Zuiniger is hij zeker niet. Net wel een factory reset gedaan en alleen maar geïnstalleerd wat ik nodig heb. Ik ben benieuwd of het helpt. Ik kijk uit naar de xwlse of nieuwere versies om te zien of die beter zijn. Jammer genoeg is xwlse alleen nog maar uit voor Rusland, en die Russische firmwares installeer ik niet meer.

 43. rene zegt

  Ik heb eerder via kies geprobeerd te updaten dat werkte voor geen meter gisteren via OTA gedaan dat ging makkelijk duur wel +/- 30 min. voor de update is geïnstalleerd na de update werkt de telefoon weer perfect tot heden geen klachten over jelly bean het ziet er beter uit en werkt makkelijker en overzichtelijker dan ICS branded galaxy s2 kunnen nog geen update doen dat duurt nog wel een maand of 2 afhankelijk van de provider unbranded galaxy s2 kunnen het beste worden geüpdatet via OTA.

 44. JCars zegt

  Oke na een lange tijd, net zoals vele anderen, gewacht te hebben op Jelly Bean, had ik dan gister eindelijk de telefoon naar 4.1.2 geüpdatet.

  Bij mij ging het via OTA, aangezien Kies weer eens niet meewerkte, deels omdat ik niet kon back-uppen en ook omdat de update bleef hangen. Het back-up probleem is opgelost, dus heb ik gelukkig wel de niet-media gegevens kunnen bewaren.

  Oke vers begonnen met 4.1.2 zag het er in het begin al goed uit, vond ik. Alles liep lekker vloeiend en voelde weer geheel vernieuwend aan. Echter ondervond ik al vrij snel een vastloper, dus besloot ik toch maar de ‘factory reset’ er overheen te gooien.
  Dit verhielp inderdaad mijn eerdere “probleempjes” en de configuratie van instellingen en het downloaden van apps kon beginnnen.

  Om een lang verhaal kort te maken, voldoet eigenlijk alles aan m’n verwachtingen, of toch niet?
  Nee helaas… Alles werkt, voor zover ik heb kunnen zien naar behoren, behalve de batterij! Pfff wat wordt dat ding echt leeg gezogen. Ter illustratie – ik kijk nu even naar mijn batterij app – is mijn batterij van 100% naar 49% gegaan in 1 uur 53 min!!!
  Daar moet ik bij vermelden dat ik mijn toestel ‘normaal’ gebruikt heb en alle synchronisaties zijn bij mij weten uitgeschakeld.
  Met normaal gebruik bedoel ik zo nu en dan even iets nakijken of even gebruiken, zoals een gemiddelde telefoon gebruiker.

  Het probleem heb ik daarentegen ook al gevonden. Mijn telefoon heeft net zoals vele anderen last van de battery drain van het ‘Media’ proces, waarbij je telefoon maar blijft zoeken op je SD kaart, naar wat ik gelezen heb op het internet.
  Het schijnt een veel voorkomend probleem te zijn bij Jelly Bean, dus als het zo door gaat, flash ik hem lekker weer terug naar, het voor mij zeer stabiele, ICS 4.0.4.

  Zijn er meerdere mensen die met dit probleem te maken hebben en een werkende oplossing hebben?
  Want zolang Samsung of iemand anders =) hier geen oplossing voor heeft, is dit voor mij geen doen…

  Bruikbare tips zijn dan ook hartstikke welkom =D

 45. jimmypluijm zegt

  had ik ook in het begin, ging vanzelf over. je sd kaart opnieuw formateren en daarna content weer terug plaatsen helpt ook, ik snap niet dat mensen terug willen naar 4.0.4

  • JCars zegt

   Hmm oke!
   Die SD-kaart formatteren had ik inderdaad ook ergens anders al gelezen, dus dat zal ik ook eens proberen. =)
   Dat zeg ik alles werkt zo te zien goed, behalve de batterijduur die zwaar tegenvalt, omdat het proces media maar aan blijft staan. Zeker na een reboot aangezien de telefoon dan opnieuw de gegevens van de SD-kaart inlaad en gaat ordenen.

   Had jij meer batterijverbruik of had jij ook echt dat ‘hangende’ media proces? =)

 46. Andy zegt

  Android 4.1.2 draait werkelijk als een pareltje! Én mijn batterijduur is aanzienlijk gebeterd! Na een nachtje slapen is hij van 100% naar 92% gezakt en na een dag constant WiFi aan, sms’en, bellen en mails checken, heb ik nog steeds 75% over, waarvoor ik eerder nog maar iets zou van 30% gehad zou hebben! Heerlijk gewoon!

  Iemand een idee of Android 4.2 al op de S2 te plaatsen is, eventueel via Odin?

  • kraanmachinist zegt

   ben blij voor je dat het bij jou wel goed is,,, bij de meeste van ons is de batterij een drama,,, bij mij word het beter moet ik zeggen ,maar nog lang niet zo als bij de vorige firmware, ik kan ook mijn eigen ringtone en meldings geluiden niet meer terug halen, bij instellen van geluiden voor de telefoon zegt hij gewoon dat hij is gestopt en kan alleen maar ok in drukken, mischien iemand die dit leest een oplossing?
   groetjes kraanmachinist

  • Macready zegt

   Bij mij ook als een zonnetje en sterk verbeterde batterijduur.

   Er is dan ook maar één conclusie mogelijk voor de oorzaak: apps.

   Kijk nog eens heel kritisch naar je apps als je problemen hebt. Bij mij was dat bij ICS juist een probleem de laatste weken. Ik update m’n apps wekelijks en daarbij is er een update ingeslopen die onder ICS de batterij in sneltreinvaart leegtrok. Probleem opgelost met JB. Zo’n 1 tot 2 procent verlies bij een nacht van 6 uur en flight mode aan. Zonder flight mode ongeveer 5 tot 6% verlies, ook alleszins acceptabel.

 47. kelly zegt

  na update van toestel vind ik nergens hoe ik mijn woordenboek kan aan aanzetten of eigen woorden kan toevoegen … iemand tips?? thx

 48. RedHenk zegt

  Alstublieft , een oplossing voor het accu probleem , zeer irritant.
  alles uit en dan nog wakker worden met een bijna lege S2
  dit is onacceptabel , wil gewoon weer 2 dagen met accu doen.

 49. martijn zegt

  Uiteindelijk met de nieuwe 2450 mAh batterij 20 uur met de batterij gedaan normaal gebruik whatsapp, internet, bellen, nu app, facebook en de camera gebruikt.
  Ik had hem s’ avonds tot 100% opgeladen toen nog even gebruikt gaan slapen en s ochtends zat er nog 92% in de batterij evenveel als toen ik ging slapen..

  nu is het bijna 17.30 uur en heb nog 24% over.

  Bij batterij staat wat het meeste heeft verbruikt dit is:

  Scherm 52%
  Android-systeem 12%

 50. martijn zegt

  Uiteindelijk met de nieuwe 2450 mAh batterij 20 uur met de batterij gedaan normaal gebruik whatsapp, internet, bellen, nu app, facebook en de camera gebruikt.
  Ik had hem s’ avonds tot 100% opgeladen toen nog even gebruikt gaan slapen en s ochtends zat er nog 92% in de batterij evenveel als toen ik ging slapen..

  nu is het bijna 17.30 uur en heb nog 24% over.

  Bij batterij staat wat het meeste heeft verbruikt dit is:

  Scherm 52%
  Android-systeem 12%
  standby 10%
  Dan weer android systeem 6 %
  mobiel standby 6%
  Taakbeheer 3%
  Facebook 3%
  google play store 2%
  media server 2%
  Chrome 2 %

  Wat ik niet helemaal begrijp is waarom android systeem er 2 keer tussen staat.

  De batterij heb ik net 3 dagen in gebruik dus deze moet ook nog wakker worden,

  Dit is overigens de Gold battery van 2450 mAh

  als de batterij nog 20 % heeft leg ik hem meestal weer aan de oplader.

  ook heb ik google now uitgeschakeld.

  Ik ben dus zeer tevreden over het resultaat nu.
  eergister was mijn batterij na 8 uur al leeg.

 51. john zegt

  voila se ik heb hem maar netjes terug naar de 4.0.4 geflashed dan heb ik tenminste: goeie batterij verbruik, terug een goeie toetsenbord en geen overbodige extra’s waar je toch niets aan hebt als die batterij dan toch zo snel leeggaat…….

  grts john

 52. Erikje zegt

  het batterij gebruik is inderdaad abominabel. Bij mij gaat het nu wel. Na factory reset en alleen installeren wat ik nodig heb doe ik toch makkelijk een hele dag met 1 batterij, maar de batterij loopt wel degelijk sneller leeg dan met ics.

 53. T_I zegt

  Hier staat ie net enkele minuten op de foon. Het grootste voordeel vind ik het uit en aan kunnen zetten van de data via het top menu. (en dan geen gezeur of je dat wel wil)
  En ik zie net dat de sync uit/aan ook daarheen is verplaatst.

  Ben benieuwd naar de accu levensduur, Android 2.3 haalde 19d 11h 35m standby tijd (met echt alles uit), 4.0.4 max 5 dagen.

 54. Erikje zegt

  Ik las op een forum (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2059283) dat het probleem wel eens zou kunnen liggen aan de radio in jelly bean. Iemand had daar goeie resultaten bij het terugflashen van een modem.bin van ics.

  Dus ik heb xwlpx firmware genomen en daar de modem.bin uitgehaald (xxlq6) en deze terug geflasht met odin (phone selecteren i.p.v. pda). Dit werkt in elk geval zonder problemen.

  Nu nog maar eens kijken wat dit met de battery life doet.

 55. Rudy zegt

  Ik heb een tijd geleden de uitgelekte versie geflasht. Zijn er verschillen met de officiele versie of kan ik gewoon de uitgelekte blijven gebruiken?

 56. Tim zegt

  Na update wil mijn Wifi niet meer opstarten, ik heb het wachtwoord ingevuld en daarna geeft ie aan ‘IP-adres ophalen’, vervolgens ‘Opgeslagen, beveiligd’ en daarna weer ‘IP-adres ophalen’ Zo gaat dit steeds door en ik krijg hierdoor geen verbinding met Wifi. Iemand enig idee hoe dit op te lossen is?

 57. judith zegt

  Waardeloze update! Idd, de batterij is zo leeg en die achtergrond foto is een mega minpumt voor mij
  Kleiner deel vd foto en nog onscherp ook. Hoe kan ik deze update ongedaan maken??

  • Peter R zegt

   Je kunt de oude firmware downloaden en installeren met Odin. Zie elders op dit forum. Er staan ook genoeg tipsom het batterij verbruik te verbeteren.

 58. TDS zegt

  Ik heb een tijdje met de update (en de barslechte batterij) rondgelopen.
  Heb nu voor de eerste keer mijn toestel geroot en de SuperNexus 2 ROM erop gezet. Volledig stock android, veel beter dan de TouchWiz brol van Samsung. Alles zonder bloathware en de 4.2.2. Oke, hier en daar een kleine bug nog, maar voor de rest prima.
  Ben benieuwd naar de batterijduur!

 59. Erik zegt

  Ik kan nu bevestigen dat met het terugflashen van de modem van de ICS firmware het batterijprobleem echt verholpen is. Voorheen had ik met nauwelijks gebruik zo’n 60% nog over aan het einde van de dag. Nu zit ik nog op 91%. Dit bevestigd inderdaad de vermoedens dat het batterijgebruik komt door de radio’s die blijkbaar niet in een low power mode gezet worden met jelly bean.

  Dit is wat ik heb gedaan.
  Mijn huidige firmware die ik had geflashed was:
  I9100XWLSD_I9100OXXLS6_I9100XXLS8_HOME.tar

  Ik heb nu de ICS firmware XWLPX genomen:
  I9100XWLPX_I9100NEELP5_NEE.zip

  De zip file uitgepakt, en de .md5 extensie van de .tar file afgehaald (het is n.l. een tar file). Vervolgens de tar geunpacked.
  Dan odin opstarten, clicken op Phone en dan de modem.bin selecteren.

  Telefoon in downloadmode zetten (volume down+power+home tegelijk indrukken), en aansluiten op de computer. Dan klikken op Start om de modem.bin file te flashen.

  Ik ben nu echt erg blij het batterijgebruik is weer zoals vanouds.
  Natuurlijk geldt hier wel dat je zelf verantwoordelijk bent als je dit doet en het gaat mis, maar dat wisten jullie al. Ik vind het echt onbegrijpelijk dat Samsun er zoiets tussendoor laat glippen. Blijkbaar hebben ze wat tests overgeslagen.

  • Dennis zegt

   Ik neem dat je favorieten van je internetbrowser bedoelt. Open je browser en ga naar favorieten. De favoriet aanwijzen en vasthouden tot er een snelmenu komt. In het snelmenu kies je voor “sneltoets maken” en er wordt vervolgens een sneltoets op één van je homescreens geplaatst.

 60. Jan zegt

  Bij mij werkt de nieuwe update erg goed wat een top tellefoon. nog nooit een probleem gehad met welke update dan ook. samsung bedankt.

 61. karel zegt

  Ik heb de eerste versie van JB erop gehad, die zat vol buggs, nu de Spaanse en de Nederlandse die zet ik er niet op, is volgens mij geen verschil, ik heb voor een tientje een 2400 batterij gekocht op marktplaats en nu kan ik makkelijk een hele dag alles doen met mijn galaxy s2, de batterij is aan het eind van de dag nog 40%, voor een tientje zou ik het zeker proberen en de grote van de batterij is hetzelfde alleen de inhoud is perfect

 62. Pedro zegt

  Gisteren de Vodafone update binnen gekregen over the air.
  Tot nu toe weinig van kunnen mee maken als alleen dat no-led niet meer goed werkt voor de rest moet ik het nog ontdekken.

 63. Zapper zegt

  Hi,

  Iemand het probleem dat hij als door de menu scrolt hij praat?. Hij zegt dan Page 1 of 4 enz.. ik heb talkback uitstaan. Ik heb ook een Tab 7.7 en daar heb ik geen problemen mee.

  HELP iemand ervaring als ik media geluiden uitzet is het weg.maar ja dan krijg ik ook geen geluiden meer. Dit is ZWAAAR irritant.

  HELP.

 64. Erikje zegt

  ik heb nu maar een full wipe gedaan. Dus factory reset met formatteren van de interne geheugenkaart, gevolgd door alle caches en battery stats wipen en formatteren van de /system partitie (met clockworkmod recovery). Daarna de Nederlandse xwlsd erover heen. Hopelijk helpt dit.

 65. anma zegt

  Eergistren samsung SII via OTA geupdate. Moet erg wennen maar waar ik gigantisch van BAAL is de galerij. Deze werkt alleen goed als deze aan de computer verbonden is. Na een reboot werkt Galerij enkele minuten en komt de melding dat er onvoldoende geheugen is!!!! Ik heb nog 1gb vrij op teleoon, 11 gb op usb en 12gb op sd.
  Hoe kan ik dit wijzigen? Ik gebruik galerij vaak, wie weet de oplossing?

 66. Paul zegt

  Udate werkte zonder problemen. Toevallig zag ik eerste update via Kies. Gedaan, prima. lle Apps weer terug zetten en klaar. Paar dagen later op S2 zelf weer update (Jelly Bean?). Dom OK geklikt. Alles liep goed en na update Apps weer teruggezet. Leek wel enige battery drain extra maar niet schokkend. Alleen email (pop3) kreeg ik niet meer aan aut. check (bv per uur).Had dit altijd gedaan maar kon niet vinden hoe je dit weer in moet schakelen. Gewoon email App aanklikken en dan haalt hij prima alles op, maar niet aut. meer. Hoe doe ik Dit??? Help.

 67. janjulius64 zegt

  Wat een gedoe met die update. Ik heb een sim vrij toestel, vorig jaar gekocht bij de Media Markt en afgelopen zondag jellybean er op gezet (stom, automatische bijwerken van software had ik aan staan). Ik kan, anders dan velen van jullie, niet Google Now en de media scanner vinden. Weet iemand hoe dit kan? Enne….ik ben geen foonwizzkid, maar hoe zet ik ‘m terug naar fabrieksinstellingen zoals ik ‘m destijds ook geleverd kreeg? Enige reden is dat die batterij meer dan dramatisch is (wifi, bluetooth, sync en gegevens verb uit in de slaap modus) van 100% naar 35 in 4 uur tijd 🙁

  • Peter R zegt

   Als je jellybean er op hebt staan kun je alleen terug naar ics (waar je je toestel mee kocht) door ics er op te flashen met Odin. Je kunt dat ook bij een Samsung service centre laten doen. Maak wel eerst een backup, goede kans dat je je data kwijtraakt.
   Als je nu een factory reset doet houd je Jellybean. Het is wel de eerste stap op weg naar een beter batterijverbruik. Een factory reset in combinatie het formatteren van de sd kaart heeft mijn verbruik drastisch verbeterd. Ik heb daarnaast ook facebook verwijderd en onnodige synchronisatie uitgezet.
   Eea staat hierboven uitgebreid beschreven, kwestie van even doorlezen.

  • Erikje zegt

   het is inderdaad triest gesteld met de battery life na de jelly bean update. Het schijnt wel zo te zijn dat dit na enige dagen beter wordt, dus nog even volhouden. Ik heb al de indruk dat het nu bij mij (dag 2) al veel beter is. Verder google now uitzetten en location reporting in Google maps uitzetten.

 68. Rudy zegt

  Hoi ArjenP,

  Je typt “gewoon even bij instellingen het binnenhalen op “push” zetten.”
  Ik kan push niet vinden bij instellingen (zal er wel overheen kijken)

 69. ArjenP zegt

  @Rudy, mail/instellingen/algemene voorkeuren.account selecteren/sychronisatie schema en dan bij “schema buiten piektijd” en “schema tijdens piektijd’ gewoon push selecteren.

  Succes.

 70. bjorn87 zegt

  Ik kan google now niet eens vinden bij applicatiebeheer, alle apps. Alleen als ik de Home knop indruk kan ik google now selecteren en instellen. Maar dat wil ik niet. Wil hem gewoon helemaal uit hebben staan. Weet iemand hoe dit moet ?

  Verder batterij slurper de 4.1.2. Bij vliegtuigstand gebruikt hij zelfs nog 20%. Misschien toch maar factory reset proberen, met wissen van sd kaart en usb geheugen?

  Kon eerst namelijk 41 uur doen op 4.0.4 nu slechts 29! Verder prima update. Loopt soepeler als 4.0.4. Heb batterij van 2000mah.

  • Peter R zegt

   In je apps (niet in applicatiebeheer) staat de app Google (witte g op blauwe achtergrond). Open die, ga naar instellingen en zet Google Now uit (of aan natuurlijk).

 71. Gidi zegt

  Er zijn hier veel reacties over batterijverbruik, maar we halen wel twee situaties door elkaar. Ten eerste is voor sommigen het batterijverbruik onder JB ietwat slechter, gewoon omdat JB meer functies heeft en als je die allemaal gebruikt, dan kost dat ook meer stroom. Als je dat niet wilt, kan je die functies weer uitzetten. Bijv. het aan- of uitzetten van Google Now (in de instellingen van Google Zoeken) scheelt een paar uur standbytijd.

  Overigens moet je na een upgrade/reset/etc altijd een aantal batterijcycli afwachten voordat je iets kan zeggen over batterijverbruik. Er moeten allerlei dingen zich opnieuw inregelen en de eerste paar cycli zijn dus slechter. Speel er dus een paar dagen mee…

  Maar er is ook een probleem in de upgrade zelf van ICS naar JB. Dit resulteert voor sommige in een zeer slecht batterijverbuik en een heel hete telefoon. Zonder gebruik ging mijn telefoon bijv. van 100% naar 0% in 8 uur. Dit is op te lossen door de opgeslagen data van de systeem app “MediaOpslag” te wissen. Vergeet dan niet je telefoon te herstarten, anders heb je even geen beltonen (en wekker) meer.

  Na herstart scant je telefoon dan alle media opnieuw. Dit kost dus weer even batterij en maakt de telefoon heet, maar als het gedaan is, dan werkt het weer normaal. Ik had van de gelegenheid gebruik gemaakt overbodige media weg te halen, en in een aantal folders “.nomedia” files te plaatsen, maar dat is niet direct nodig. Hierna had ik met alle JB features aan een standby tijd van ongeveer 20u, een stuk beter dus.

  Het simpelste is natuurlijk gewoon een factory-reset te doen (na een backup!). Dit heb ik uiteindelijk toch maar gedaan. Ik moet nog een aantal batterijcycli afwachten, maar het lijkt erop dat de standbytijd nog steeds rond de 20u zit. De grootste schuldige zat dus inderdaad in die media-opslag, dus ik denk dat je kan volstaan met die oplossing.

  (Met ICS had ik een standbytijd van ongeveer 1 dag, maar dat was dus zonder Google Now).

  • Erikje zegt

   Ik vind 20 uur standby tijd echt diep triest. Verder heb ik alle tips al toegepast (o.a. Google now uit en location reporting uit). Ik heb nu de media scanner maar uitgezet met de ‘media scanner root’ app. Naast de media scanner problemen is er ook nog het probleem dat wifi erg veel batterij gebruikt. Ik vind het dus nogal ver gaan om te doen alsof dit batterijgebruik normaal is. Dit probleem hadden ze makkelijk kunnen vinden. Wellicht kennen ze bij samsung deze problemen allang en hebben ze desondanks toch besloten om jelly bean te releasen. Het schijnt trouwens dat ze bij apple veel alerter reageren op battery life issues; misschien iets om rekening mee te houden bij google/samsung. Alles riekt naar een organisatie met product management waar feature lijsten het belangrijkste zijn en de non-functionals (zoals battery life) altijd op de tweede plaats komen.

 72. martijn zegt

  Vandaag na een factory reset 2 dagen terug 1 dag en 5 uur gedaan met de batterij toen was hij op 20 %

  ik heb heb dan op spaarstand staan en google now uitgeschakeld ook alle andere app’s die ik niet gebruik uitgeschakeld…

  ik heb wel een 2450 mAh batterij erin zitten

 73. Erikje zegt

  na het uitzetten van de,media scanner en freezen van DRM protected content storage, afgelopen nacht 0.9% per uur dus zo’n 111 uur in standby. Dat drm proces verbruikte ook flink cpu bij aanzetten van het scherm.

  Verder wifi sleep policy never, google now uit, location reporting uit. Verder staat alles aan. Dus het is nog steeds een smartphone. Nu nog maar even kijken hoe het verder gaat. Ik vind het nog steeds belachelijk dat je dit allemaal moet doen om een redelijke battery life te krijgen.

 74. Peter R zegt

  Inderdaad belachelijk dat je van alles zelf moet instellen om het batterijverbruik in de klauwen te krijgen, maar ik krijg er inmiddels wel lol in om het batterijverbruik zo goed mogelijk te krijgen. Dat DRM proces kende ik nog niet. Hoe zet je dat uit?

   • Erikje zegt

    Ik had hem oorspronkelijk ge-‘freezed’ met titanium backup root. Ziet er wel naar uit dat je hem niet kan unfreezen via het settings menu. Dat kan wel met titanium. Verder zag ik vanochtend met ‘os monitor’ dat het process toch nog gestart werd.

    Vandaag overdag was de battery life niet zo goed. Ik wacht nog een paar dagen af en als het zo slecht blijft en er geen jelly bean update is die dit oplost dan zet ik ics er weer op. Met ics was ik in elk geval bezig om mijn telefoon te gebruiken en niet om hem te troubleshooten.

  • Peter R zegt

   Ik lees het vaker, maar het lijkt mij flauwekul. Dan zou het of aan de batterij zelf moeten liggen, of aan de meting die bepaalt hoe vol de batterij nog is.

 75. Janneke zegt

  Ik heb een ander probleem na de update. Voorheen was mijn downloadsnelheid gemiddeld 24 Mb (speedtest.net). Sinds de update is de downloadsnelheid gemiddeld nog maar 0.3 Mb. Wie weet hoe ik dit kan verhelpen?

 76. Aäron zegt

  Geachte Aäron,

  Dank u voor uw e-mail met betrekking tot uw Samsung Galaxy S2
  U geeft aan dat de batterij snel leeg gaat.

  Ik raad u aan om ze link even te bekijken en daar kan u informatie zien wat u kan doen om accu te besparen.
  http://www.youtube.com/user/TheSamsungBenelux

  Heeft u nog vragen dan kunt u altijd contact opnemen met ons Contact Center. Dit kan telefonisch, via e-mail of via de live chat op onze website.

  Met vriendelijke groet,

  Fatma Ecevit
  Contact Center Medewerker
  Samsung Electronics Benelux B.V.

  T: 0900 – SAMSUNG (7267864)

  W: http://www.samsung.com/nl

 77. emma zegt

  Ik krijg nog steeds geen update, niet via KIES en niet via mijn telefoon zelf. Ik hoorde dat dit komt omdat ik bij T-mobile zit, omdat deze later komen? Is dit waar? Of waar kan ik hem anders krijgen? Groetjes, Emma

 78. Mark zegt

  Na update naar 4.1.2 factory reset gedaan. uiteraard eerst backup gemaak. Nu kan ik echter geen backup terugzetten. Bij het ophalen van de gegevens krijg ik een foutmelding. Download niet voltooid wegens netwerkfout. Ben dus alle gegevens nu kwijt. Weet iemand een oplossing?

 79. tonytrimb zegt

  Bluetooth probleem
  Na vliegtuig stand en weer terug krijg ik mijn bluetooth niet meer aan.
  deze gaat na aanzetten weer uit.

  iemand ook dit probleem?

  • Peter R zegt

   Nee, ik heb het probleem niet. Grote kans dat je het probleem oplost door je telefoon helemaal uit en weer aan te zetten of door je cache te wissen (staat hierboven ergens beschreven).

 80. Henk zegt

  Leuk dat advies , maar daar maakt samsung dus reclame voor invalide sport of zo , maar met een oplossing of een juiste tip komen ze dus niet.
  Ik zeg : Rooten die S2 , en naar een custom rom.

  “”””””Ik raad u aan om ze link even te bekijken en daar kan u informatie zien wat u kan doen om accu te besparen.
  http://www.youtube.com/user/TheSamsungBenelux“”””””””””””””

 81. Lianne zegt

  Ik heb hem vorige week gedownload op mijn S2 en ik heb er heel veel spijt van. De batterij is ontzettend snel leeg en apps werken bij mij niet goed meer. Facebook is erg traag met binnenhalen en de navigatieapp kan ik niet meer gebruiken omdat hij geen GPS kan vinden. Meer mensen met dit probleem? Ik weet nu niet wat ik moet doen…..

  • Peter R zegt

   Het lijkt er steeds meer op dat na een update (en misschien ook wel er voor) toch het beste een factory reset gegeven kan worden om dit soort problemen vóór te zijn.
   Als je versie 4.1.2 toch nog een kans wil geven: maak een backup van je telefoon (sowieso een goed idee), doe de factory reset en begin opnieuw.
   Als je dan nog steeds dezelfde problemen hebt… tja dan terug naar de oude versie zoals hieronder ergens beschreven, maar ik denk dat het niet nodig is.
   Met wat aangepaste instellingen (zie elders op deze pagina) draait 4.1.2 bij mij goed met een acceptabel batterijgebruik (nog steeds de Spaanse versie welliswaar, maar die is hetzelfde als de Nederlandse)

   • Peter R zegt

    Nog aanvullend:
    Het belangrijkste dat ik gedaan heb om het goed draaiend te krijgen:
    1) Factory reset
    2) SD-kaart opnieuw formatteren
    3) Instellingen aanpassen, waarvan de belangrijkste zijn het uitzetten van “Melden”, “Delen met anderen” en “Locatiegeschiedenis” in de Locatie-Instellingen in Google Maps en het uitzetten van Google Now (draait niet lekker als bovenstaande instellingen uitstaan). Met deze instellingen gaat je telefoon vaker in “Deep Sleep” (zoals het hoort) wat goed is voor je batterij.

   • Peter R zegt

    Sorry, het gaat in etappes
    Ik ben ook geen fan meer van de Facebook app. Die start van alles op in de achtergrond waardoor de telefoon ook niet vaak genoeg in “Deep Sleep” komt.
    Ik gebruik Facebook nu gewoon weer via de Internet Browser.
    Ik gebruik wel Nu.nl zonder problemen (elders genoemd als batterijvreter om dezelfde reden) . Die is nu kennelijk beter geprogrammeerd.

   • Peter R zegt

    Ik heb ook de spaarstand aangezet (met de CPU-beperking uit, zodat de telefoon wel lekker vlot blijft werken, de rest staat aangevinkt).
    Of het veel helpt weet ik eigenlijk niet, de belangrijkste instellingen staan hierboven. Het is meer in het kader van “alle beetjes helpen”.

    • Peter R zegt

     O ja: onnodige synchronisaties verdienen ook aandacht.
     Ik had bijvoorbeeld verschillende weer apps geïnstalleerd die allemaal synchroniseerden. Degene die ik nauwelijks gebruik heb ik verwijderd. Wat overblijft synchroniseert niet vaker dan ik nodig heb. Handmatig synchroniseren verdient de voorkeur.

     Gmail heb ik gewoon op push staan, E-mail op eens per dag synchroniseren.

     De synchronisatiebehoefte is natuurlijk voor iedereen anders. De tip is om niet vaker te synchroniseren dan nodig. Data binnenhalen is een batterijvreter!

  • Erikje zegt

   Je kan via sammobile.com de juiste firmware versie voor je telefoon downloaden en opnieuw flashen met odin. Odin is windows software die tegenwoordig meestal in de zip file zit.

   Dus, firmware zoeken, downloaden als zip, zip uitpakken. Odin opstarten, klikken op pda en tar.md5 file selecteren. Telefoon uitzetten, in download mode zetten (menu volume down en power tegelijk indrukken), connecten aan pc, start klikken.
   Even wachten… Evt factory reset doen (dat doe ik het liefst na het flashen). Een factory reset is zeker aan te bevelen na het flashen van een oudere versie.

   Wat voor telefoon heb je? Unbranded of kpn/vodafone? I9100 of i9100g?

   Ik wacht zelf nog even af. Het is de afweging tussen een paar uur werk om de telefoon weer te restoren of het wachten op een nieuwe update die de problemen oplost. Let wel, het flashen kost slechts enkele minuten maar na een factory reset ben ik meestal nog wel even bezig om alles weer goed te krijgen.

   • Peter R zegt

    Het lijkt er steeds meer op dat een factory reset ook aan te bevelen is na het flashen van een nieuwe versie, hoewel Samsung anders suggereert of er in ieder geval met geen woord over rept bij het updaten van de telefoon.

  • Peter R zegt

   Kijk ook eens naar apps die bijna onzichtbaar synchroniseren. Dropbox/Sugarsync/Evernote…. allemaal op handmatig gezet of hooguit één keer per dag.

 82. Oldtimer zegt

  Na update krijg ik bij het opnemen vd telefoon linksboven een luidspreker als je de tel aan je oor houdt en je oor raakt de luidspreker sprinkt de tel over op externe luidspreker en dat vind ik heel lastig weet iemand misschien hoe ik die luidspreker weg krijg

  • Peter R zegt

   Dit is niet normaal. Begin eens met het opnieuw starten van de telefoon, het liefst met een cache wipe (zie voor). Als dat niet helpt dan toch een factory reset.

 83. jimmypluijm zegt

  Lianne

  alstu:

  Voor de mensen die hun (unbranded/branded/gesimlockte)S2 probleemloos willen terugzetten, naar ice cream sandwich 4.0.4
  Instructies:
  Download Odin 3.0.4:

  http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=1168422&d=1341114468

  Dowload de officiële ICS NL 4.0.4 firmware

  http://www.hotfile.com/dl/173805756/40288b1/I9100XWLPW_I9100XENLPB_XEN.zip.html

  (Zorg dat je pc de samsung S2 drivers heeft, als kies geïnstalleerd is op je pc is dit in reeds orde, anders even KIES installeren)
  Dload kies eventueel hier:http://www.samsung.com/be/support/usefulsoftware/KIES/JSP
  • Zet je s2 uit
  • Zet hem aan en houdt volume down+ Home+ power tegelijk ingedrukt
  • Je komt nu in download modus
  • klik op doorgaan (volume up)
  • Sluit je telefoon aan op je pc
  • Open odin 3.0.4
  • Selecteer bij PDA het bestand : .tar.md5 9 (de 4.0.4 software die je gedload en uitgepakt hebt)
  • Druk start en wacht +/- 10 mins tot er bij Odin PASS in het groen staat
  • Koppel je telefoon los van je pc en klaar!!!!
  P.s opstarten kan even duren eerste keer dus geen paniek!!
  Succes!

 84. Aäron zegt

  Het beste dient iedereen een klacht in bij W: http://www.samsung.com/nl
  hoe meer klachten hoe eerder er een oplossing word gezocht!

  heel slecht deze service van samsung!

  zie hier de eerdere reactie van samsung

  Geachte Aäron,

  Dank u voor uw e-mail met betrekking tot uw Samsung Galaxy S2
  U geeft aan dat de batterij snel leeg gaat.

  Ik raad u aan om ze link even te bekijken en daar kan u informatie zien wat u kan doen om accu te besparen.
  http://www.youtube.com/user/TheSamsungBenelux

  Heeft u nog vragen dan kunt u altijd contact opnemen met ons Contact Center. Dit kan telefonisch, via e-mail of via de live chat op onze website.

  Met vriendelijke groet,

  Fatma Ecevit
  Contact Center Medewerker
  Samsung Electronics Benelux B.V.

  T: 0900 – SAMSUNG (7267864)

  W: http://www.samsung.com/nl

  • Peter R zegt

   Ik heb nog steeds de (tweede) Spaanse versie draaien. Dat draait nu goed, zij het met de nodige instellingen om een acceptabel batterijverbruik te krijgen.
   Heeft er iemand al ervaring met het flashen van de Nederlandse versie over een goed draaiende Spaanse versie heen?

  • Timo zegt

   jimmy, er komt geen pass te staan bij odin.. Alleen dit:

   Enter CS for MD5..
   Check MD5.. Do not unplug the cable..
   Please wait..
   I9100XWLSD_I9100XXLS8_I9100XENLS1_HOME.tar.md5 is valid.
   Checking MD5 finished Sucessfully..
   Leave CS..
   All threads completed. (succeed 0 / failed 0)
   Added!!

   Nog langer wachten?

 85. Timo zegt

  Telefoon nu aan het updaten via odin.
  Heb simlocktelefoon van tmobile, en wou niet langer wachten.
  Er staat vanalles, maar nog niet in het groen PASS. Dus ik wacht..
  Enter CS for MD5..
  Check MD5.. Do not unplug the cable..
  Please wait..
  I9100XWLSD_I9100XXLS8_I9100XENLS1_HOME.tar.md5 is valid.
  Checking MD5 finished Sucessfully..
  Leave CS..
  All threads completed. (succeed 0 / failed 0)
  Added!!

  Of is dat al goed?

 86. Timo zegt

  Heb het meteen nog een keer gedaan.
  Telefoon nu aan het opstarten,
  doet het nu wel op jellybean

  Raar dat hij het daarvoor niet deed met Odin.

  • Peter R zegt

   Ik heb ook wel eens gehad dat er maar geen PASS kwam in Odin. Bleek dat ik de telefoon niet goed in download mode had gezet. Na volume down en de andere twee toetsen tegelijkertijd ingedrukt te hebben met je ook nog even bevestigen dat je in download mode wilt. Dat had ik vergeten.

 87. tonytrimb zegt

  Ik verwacht niet meer te veel van Samsung…. net de presentaties van de nieuwe S4 gezien, en de software hapert al behoorlijk en dat zegt genoeg.
  toch maar eens gaan kijken of de htc one wat is….
  na apple is nu ook samsung onder de hoge druk niet in staat om iets nieuws te laten zien wat perfect werkt….

  • Erikje zegt

   Ik heb de aankondiging ook gezien maar was eigenlijk wel onder de indruk. Ik denk niet dat htc daaraan kan tippen en apple al helemaal niet. Ik vond het vooral goed dat ze zich focussen op gebruikers use cases en veel minder op technische specificaties.

   Toch wel een aantal praktische features gezien
   – bediening met handschoenen (kan bij mij best voorkomen in de winter met fietsen)
   – bediening zonder scherm aan te raken
   – infrarood, handig als afstandsbediening (destijds ten onrechte verdwenen van pda’s en smartphones)

   Verder een heleboel features en dan vooral op het gebied van software/gebruik. Ik denk dat samsung met de s4 definitief de concurrentie voorbij is gestreefd en dat ze zich vooral onderscheiden van de rest (incl apple) door de sterke focus op gebruik in plaats van mee te doen met de specs race.

   • tonytrimb zegt

    Tweakers heeft het bovengenoemde getest en bleek niet goed te werken.
    – met handschoen 2 typen geprobeerd en nada niks
    -bediening zonder scherm doet het ook als je het niet wil.

    ik wacht op een uitgebreide revieuw, maar voorlopig is het een verkoop praatje, maar werkt nauwelijks zoals het bedoelt is.

  • Erikje zegt

   Als je naar de eerste evaringen kijkt van mensen die kunnen hebben proberen dan scheen de telefoon toch inderdaad wat te haperen. Verder voelde hij volgens een aantal mensen langzamer aan dan de s3 (preproduction software dus). Wel een beetje raar als je weet dat die processor veel sneller is. Ook schijnt de s3 veel van de software features te krijgen van de s4.

   Ik ga nog lekker door met de s2. Hopelijk komt er nog een update voor de batterijproblemen.

  • Peter R zegt

   Ik wou dat ik er zo met mijn vingers af kon blijven…. gaat gewoon niet lukken. Dus ik ben blij dat ik aan het eind van de dag nog 40% over heb (extended batterij).

   • Erikje zegt

    inderdaad, het niet gebruiken van de telefoon levert wel een goeie batterijbesparing op. Overigens is er ook hier nog ruimte voor verbeteringen, want die telefoon is een lange tijd wakker terwijl het scherm uitstaat.

    Mag ik overigens nog de ultieme batterijtip geven? Zet je telefoon gewoon uit. Het verschil zal je toch niet merken aangezien de telefoon niet gebruikt wordt. 🙂

    • Klus zegt

     Haha, ik weet het. Ik werk op een chemisch bedrijf, dus mag ik niet (de hele dag) met de telefoon spelen.
     Maar het verbruik is wel hetzelfde gebleven als met de originele 3.6 er op.
     Om de batterij binnen 1 dag leeg te krijgen zal je toch wel veel op internet moeten zitten.
     En zoals je zegt, van zodra de wifi opstaat is de telefoon regelmatig wakker ook al is het scherm uit.
     Geen idee waarvan dit komt.

 88. Timo zegt

  Ik heb geen last dat mijn telefoon mijn batterij leegzuigt
  Volgens mij draai ik nog op een 1650 MAH batterij.

  update was even wennen, maar werkt makkelijker en telefoon is stuk sneller.

 89. Peter zegt

  Goodbye jelly bean. Net terug geflashed naar ics. Ik werd schijtziek van de issues met deze crap update van samsung. Ze hebben het echt verknald. Misschien dat ze bij een evt volgende update wel de moeite nemen om te testen.

 90. Rick zegt

  Bij mij liep na de update de batterij ook heel snel leeg. Ik heb een factory reset uitgevoerd en het synchroniseren heb ik uitgezet bij de meeste apps. hierna geen probleem meer met de batterij, kan nu weer makkelijk een dag doen bij intensief gebruik.

 91. marco zegt

  Ook de update gedaan 1e dag ging de batterij binnen twee uur naar 50%, hardreset gedaan en sd kaart opnieuw geformatteerd en probleem is nu verholpen. eind van de dag nog ruim 50%

 92. Aäron zegt

  Samsungtoestellen in de rij voor Android 4.2.2
  De Samsung Galaxy S II en Galaxy Note zullen als laatste update Android 4.2.2 (Jelly Bean) ontvangen. Daarna zullen er geen updates naar nieuwere versies meer volgen. Samsung heeft beide al voorzien van 2.3.6, 4.0.4 en 4.1.2 waarbij het zal eindigen met Android 4.2.2. Hetzelfde geldt dan ook voor onderstaande toestellen.

  GT-I8160 – Galaxy Ace 2
  GT-I8190 – Galaxy S III mini
  GT-I8350 – Galaxy Beam
  GT-I8730 – Galaxy Express
  GT-I9070 – Galaxy S Advance
  GT-I9100 – Galaxy S II
  GT-I9105 – Galaxy S II Plus
  GT-I9260 – Galaxy Premier
  GT-N7000 – Galaxy Note
  GT-S6310 – Galaxy Young (DUOS)
  GT-S6810 – Galaxy Fame
  GT-S7710 – Galaxy X Cover 2

 93. ingrosso zegt

  ik heb in belgie nog altijd geen update gehad? provider proximus.. zou ik gewoon moeten wachten? iemand uit men klas heeft hem wel al

 94. Remco zegt

  Zolang ik wifi uit laat staan (na de update) blijft mijn batterij normaal (zoals voor de update). Verder werkt mijn S2 nu prima.

 95. jahima zegt

  Iedereen problemen, ergens wel geruststellend:
  Na de update geen camera meer melding over netwerkprobleem.
  Vaker dan 1x pincode intikken, normaal alleen bij opnieuw starten.
  Accu sneller leeg.
  Heet worden.
  Ik hoop dat er snel weer een herstellende update komt. wat is een telefoon zonder goede camera tegenwoordig. Ik heb de boel al twee keer helemaal gereset, dat helpt dus niets.

 96. Erikje zegt

  Er is toevallig gisteren een nieuwe update (XWLSJ) uitgekomen. Nu nog alleen voor de Nordic countries. Maar in deze update schijnt alleen de kernel aangepast te zijn wat veelbelovend is.

  Heeft iemand deze al geprobeerd? Als dit n.l. de battery life issues oplost dan ga ik weer terug naar jelly bean. Ik heb nu ICS weer terug met echt uitstekende battery life.

 97. Denis zegt

  Ik heb nog steeds geen update ontvangen 🙁 Volgens Kies is dit de nieuwste firmware (Android 4.0.4, PDA:LQ2 / Phone:LQ6 / CSC:LP3 (LUX)
  Vorige update kwam jammer genoeg ook zo laat uit voor mijn toestel…

 98. jimmypluijm zegt

  je kan hem er gewoon overheen flashen, geen probleem

  Je kan hem gewoon over de oude heen flashen met odin.

  Voor de mensen die hun (unbranded/branded/gesimlockte)S2 probleemloos willen updaten naar de officiële Jellybean 4.1.2 met Odin, nu met batterijzuinige KERNEL

  Instructies:
  Download Odin 3.0.4:
  http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=1168422&d=1341114468

  Dowload de nieuwste officiële NORDIC COUNTRIES Jellybean4.1.2 firmware
  http://www.hotfile.com/dl/198306106/26e7704/I9100XWLSJ_I9100OXXLS7_NEE.zip.html
  (Zorg dat je pc de samsung S2 drivers heeft, als kies geïnstalleerd is op je pc is dit in reeds orde, anders even KIES installeren)
  Dload kies eventueel hier:http://www.samsung.com/be/support/usefulsoftware/KIES/JSP
  • Zet je s2 uit
  • Zet hem aan en houdt volume down+ Home+ power tegelijk ingedrukt
  • Je komt nu in download modus
  • klik op doorgaan (volume up)
  • Sluit je telefoon aan op je pc
  • Open odin 3.0.4
  • Selecteer bij PDA het bestand : .tar.md5 9 (de 4.1.2 software die je gedload en uitgepakt hebt)
  • Druk start en wacht +/- 10 mins tot er bij Odin PASS in het groen staat
  • Koppel je telefoon los van je pc en klaar!!!!
  P.s opstarten kan even duren eerste keer dus geen paniek!!
  Succes!

  • Ruud zegt

   Als je het bestand gedownload hebt krijg je een winrar scherm. Wat moet ik dan doen? Ik krijg dan nooit het goede bestand (tar.md5 9) gevonden.

 99. tonytrimb zegt

  Thx! voor de tip Jimmy!
  ik ga de Nordic volgende week proberen en kom nog met een verslag na een week. de eerste dag(en) zegt namelijk niets over het gemiddelde verbruik.
  Ik heb wel nu de factory reset gedaan en alles draait wel soepeler,en heb nu ook de helderheid instelling als je het notoficatie scherm te voorschijn scrolled. …. oja en ik heb google + en now uitgezet ,want dat zijn slurpers.

 100. hans zegt

  Nordic versie nu probleemloos geïnstalleerd volgens bovenstaande gebruiksaanwijzing. Nu een paar dagen afwachten of het stroomverbruik minder word. Het was ongeveer 10% per uur !!! pet de spaanse versie

  • tonytrimb zegt

   bij appbeheer ga je naar de tap alle apps. en daar kun je een app uitzetten, zoals google+ google now zet je uit na de eerste keer gebruik van een search opdracht.
   succes

 101. tonytrimb zegt

  Turn Google Now on or off
  You can turn Google Now on or off from within the Google Search app:

  Swipe up from the bottom of any screen, or touch Google on a Home screen.
  Touch Menu > Settings. You may need to lower the keyboard to see the Menu icon.
  Turn on Google Now from the Settings screen:

  Touch Google Now.
  In the screen that appears, touch Yes, I’m in.
  Turn off Google Now from the Settings screen:

  Touch Google Now.
  Slide the On/Off switch to Off.
  In the dialog that appears, decide whether you also want to turn off Location History. If so, check Also turn off Location history. Selecting this option may affect the way other Google products work.
  Touch Turn off.
  Turning off Google Now stops the display of cards and returns any card settings you may have changed to their initial state. Turning off location history doesn’t delete existing history or turn off location reporting.

 102. Ruud zegt

  @Jimmy Pluijm
  Als je het bestand gedownload hebt krijg je een winrar scherm. Wat moet ik dan doen? Ik krijg dan nooit het goede bestand (tar.md5 9) gevonden.
  Als ik Extract kies, dan krijg ik een icoontje wat een wit a4-tje moet voorstellen, normaal krijg je het winrar icoon(stapel boeken).

  Wat doe ik fout?

 103. Ronald Daems zegt

  Na de laatste update werkt mijn s planner niet naar behoren.
  Ik wil graag dat mijn agenda’s worden gesynchroniseerd op de gsm van mijn vrouw en mijn iPad, vroeger ging dit zonder problemenmaar naar de laatste update niet meer.
  Wie weet een andere agenda die dit doet of kan mij helpen het probleem op te lossen.

 104. klus zegt

  Hoe zit het nu met de Nordic versie ? Is deze nu beter of niet?
  Het is hierover een beetje stilgevallen lijkt me.
  Het zou leuk zijn om te weten of deze versie batterijvriendelijker is of niet.
  Aan de testers pls. geef eens wat backup.
  Dank je.

Praat mee