Galaxy Tab S3 met Snapdragon 820 soc: benchmarks

Met een kersverse Galaxy Tab S3 in de hand, en een review in het vooruitzicht, hebben we eerst alvast  de droge tests van stal gehaald. Als zondanig vind je hieronder een eerste rondje Galaxy Tab S3 benchmarks.

galaxy-tab-s3-benchmarks-antutu-geekbench-gfx-3dmark Galaxy Tab S3 met Snapdragon 820 soc: benchmarks

Op het eerste gezicht is de Galaxy Tab S3 niet uitgerust met de allernieuwste cutting edge hardware. Qualcomm’s Snapdragon 820 processor stamt tenslotte uit 2015, en het was in 2016 dat menig topsmartphone ervan voorzien was. Toch kun je niet zeggen dat de Tab S3 dus over teleurstellende hardware beschikt. Qualcomm’s nieuwe Snapdragon 835 is nog in geen mobiel apparaat te vinden – al duurt dat niet lang meer – en de ‘tussenstap’ Snapdragon 821 is ook maar een wat hoger geklokte 820.

En dus zien we dat de Galaxy Tab S3 in benchmarks als AnTuTu, Geekbench, GFXBench, 3DMark en AndroBench weliswaar geen records vestigt, maar zeker geen middenmoter te noemen is. Natuurlijk, met de 2017-generatie van processoren zal de kloof – later dit jaar – duidelijk zijn op papier. Echter, vooralsnog is duidelijk dat de Tab S3 in het praktische gebruik, voorbij de benchmarks, gewoon erg vlot en soepel aanvoelt. Daarover op een later tijdstip natuurlijk meer in onze uitgebreide review van het apparaat. Nu dus eerst een handvol benchmarkresultaten op een rijtje:

V.l.n.r.: AnTuTu, Geekbench, GFXBench, 3DMark, Androbench, Sunspider

Hoewel we de getalletjes meestal gewoon de getalletjes laten zijn, willen we in ieder geval aanstippen dat de Galaxy Tab S3 vooral op grafisch gebied veel sneller is dan zijn voorganger. Ter indicatie: de GFXBench scores van de Tab S3 zijn bijvoorbeeld ruim drie keer hoger dan die van de Tab S2.

Op dit moment kun je de Galaxy Tab S3 al bestellen vanaf € 679,-, onder meer bij Samsung zelf HIER. Als je dit nog tijdens de pre-order periode doet – tot en met 30 maart – dan kun je er tevens een keyboard cover t.w.v. € 129,99 bij kado krijgen. Check ook ons overzicht: Galaxy Tab S3 kopen.

Galaxy deal tips

Reacties

  1. Cees zegt

    De prijs van de Tab S3 is veel te hoog. Voor dit geld koop je ook een iPad Pro en krijg je de zekerheid dat je minstens 4 jaar up to date blijft. Bij Samsung mag je blij zijn over 2 jaar nog een overjarige update te krijgen waarna het stopt.

  2. Marc zegt

    Welke processor is sneller de Qualcomm snapdragon van de Samsung Galaxy tab s2 of de Qualcomm snapdragon van de Samsung Galaxy tab s3. De Samsung Galaxy tab s2 heeft octacore en se Samsung Galaxy tab s3 heeft quard core processor? Marc

Praat mee