Samsung kondigt nu echt, officieel de Nougat update aan – ook voor o.a. de Galaxy S6, Tab S2

Hij is al op weg naar de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge, maar Samsung kondigt nog een keer echt, officieel de start aan van haar updates naar Android 7.0 Nougat.

Vorige week al kondigde Samsung de komst van Android 7.0 op de eerste Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge varianten aan. Inmiddels is de update in een groeiend aantal landen direct beschikbaar, al moeten we in Nederland toch echt nog even geduld hebben.

In Samsung's nieuwe persbericht valt vooral op dat de update ook voor een aantal andere toestellen wordt bevestigd. Hoewel we het van ieder toestel al wisten, is een stukje zekerheid vanuit Samsung zelf natuurlijk altijd meegenomen, en bovendien zou de update voor deze apparaten nog in de eerste helft van het jaar uitgerold moeten zijn. De vrij willekeurige opsomming bevat alle Galaxy S6 modellen, de Note 5, de Tab A met S Pen, de Galaxy Tab S2, de Galaxy A3 en de A8.

Voor een uitgebreider overzicht kun je natuurlijk terecht in onze lijst met Galaxys die de update naar Android 7.0 Nougat krijgen, met een overzicht met nog meer apparaten waarvan wij al wisten te bevestigen, of teminste durven te stellen, dat de update komt.

Eerder al kon je in onze Galaxy S7 (Edge) met Nougat preview lezen wat er allemaal nieuwe en/of anders is na de update. Samsung zelf licht in ieder geval het vernieuwde notificatiescherm met de snelkoppelingen uit, evenals de verbeterde multiwindow feature, de verschillende prestatiestanden, en Samsung Pass, waarmee nu alle wachtwoordbeveiliging op je toestel onder één dak gebracht is.

Zoals gezegd: op dít moment is de update nog niet voor Nederlandse Galaxy S7 (Edge) modellen beschikbaar – toestellen die de update al wel kregen in Nederland zijn van oorsprong buitenlandse toestellen – al zal het niet lang meer duren voordat de nieuwe software ook voor ‘onze' toestellen opduikt.

Lees de reacties (15)

      • Ik las net op telecompaper dat alleen de samsung galaxy tab s2 uit 2016 de update naar android nougat krijgt klopt dat?

        • De Tab S2 uit 2015 krijgt m voor zover wij weten ook. Telecompaper lijkt gewoon Samsung foutief te citeren...

          • Ik heb een samsung galaxy tab s2 8.0 2015 uit open oostenrijk maar ik zag dat er voor andere landen wel beveilegings updates waren maar voor open oostenrijk niet, komen die er wel aan?

  • Note 5 Hell yeah!
    Moeten ze wel opschieten, anders heb ik de Note 8 al voordat Nougat op de Note 5 verschijnt! ;-)
    Mits..... er een Note 8 komt natuurlijk.....
    Thanks voor de info

    • Waarschijnlijk zal de hele serie note worden opgeschort ivm reputatie schade.

      Er komt vast wel een vergelijkbaar model

  • Ik ben een samsung fan, en verzot op de Amoled schermen. Maar de updates kunnen beter.
    Hoe komt het toch de updates zo snel stoppen? Zijn de toestellen er dan niet goed meer voor?
    Daar kan Samsung nog iets van leren bij Apple.
    Dus een galaxy tab A 10.1 eind december gekocht valt er al buiten?
    Ook hun vorige top tablet die wij hebben de tab s 10.5 is ook al niet goed meer? Als we daar de nougat op,willen moeten we naar cyanogenmod gaan .
    Gelukkige worden onze tab s2 8 en 9.7 inch wel geupdate.

1 2
Gerelateerde artikelen