WSJ: Samsung ontwikkelt inderdaad slimme Bixby speaker

Volgens de Wall Street Journal is Samsung druk bezig met de ontwikkeling van een slimme speaker. Bixby moet de kunstmatig-intelligente basis vormen voor het  apparaat.

Samsung design patent voor een slimme ‘robot': speaker met camera

Het is alweer even geleden dat wij voorspelden dat Samsung bezig is aan een concurrent voor Amazon's Echo en Google's Home. Met de details van de voorspelling sloegen we de plank mis. Toch bevestigt de Wall Street Journal dat Samsung wel degelijk aan een dergelijke speaker werkt.

Slimme Bixby speaker

De basis voor de slimme speaker – codenaam Vega – moet Samsung's AI Bixby gaan vormen. Alle opgelopen vertraging ten spijt, hebben de Zuid-Koreanen goede hoop dat Bixby vroeg of laat snel en goed genoeg werkt, en in voldoende talen. Niet alleen wordt de softwareassistent dan actief op de Galaxy S8 en Galaxy Note 8, maar ook andere apparaten wil Samsung ermee uitrusten.

Verdere details over de aankomende Bixby speaker geeft de WSJ nog niet prijs. Over het echte design is dus nog niks bekend, en ook naar specifieke features kunnen we alleen maar raden. Zelfs een indicatie wanneer Samsung het apparaatje wil lanceren wordt niet gegeven. Duidelijk is wel, dat Samsung duidelijk niet achter wil blijven bij Google, Amazon, en sinds kort ook Apple. Hun Home, Echo en HomePod kunnen dus straks direct in discussie met Bixby. Ongetwijfeld levert dit straks nog curieuze gesprekken op.

In Nederland zal het overigens nog wel even gaan duren voor een Bixby speaker echt bruikbaar is. Op dit moment wordt Nederlands door Bixby nog niet ondersteund, of zelfs maar ontwikkeld. Of en wanneer dit gaat gebeuren is niet duidelijk, maar het is wel een noodzakelijke stap die moet gebeuren voordat een dergelijke speaker in Nederland voet aan de grond kan krijgen.

Lees de reacties (2)

  • Opvallend is dat in de meeste redactionele stukjes over Bixby standaard al wordt gezegd dat Bixby slimmer en beter zou zijn dan de bestaande assistenten. Op zich is dat al heel vreemd als hij nog niet eens werkt. Dit moet dus verzonnen zijn door de marketing afdeling van Samsung en iedereen blaat het meteen na, zonder dat daar ook maar enig bewijs voor is. Die Bixby knop op de S8(+) is natuurlijk een enorme afgang en heel erg voorbarig geweest.

Gerelateerde artikelen