Komt er een Samsung Galaxy S8 Mini? Reken er maar niet op

Volgens geruchten zou een Samsung Galaxy S8 Mini in de pijpleiding zitten. Wij hebben er echter een hard hoofd in.

Maar dan kleiner…

Er was een tijd dat Samsung van haar toptoestellen een mini-variant lanceerde. De Galaxy S3 werd vergezeld van de Galaxy S3 Mini, en zo waren er ook een Galaxy S4 Mini en een Galaxy S5 Mini. En toen stopten de Zuid-Koreanen met deze aanpak. Toch duiken geruchten over een nieuwe ‘mini' ieder jaar weer op. Hardnekkig waren de onjuiste berichten over een Galaxy S6 Mini, En ook vorig jaar kwam er niets terecht van een vermeende Galaxy S7 Mini.

Samsung Galaxy S8 Mini

Dit alles kan natuurlijk niet verhinderen dat er vroeg of laat iemand berichten de wereld in stuurt over een mogelijke Galaxy S8 Mini. Voor het gemak is het nieuws dit jaar voorzien van allerhande details. Zo heeft het toestel hetzelfde design als de Galaxy S8, zit er wel 4GB RAM in, maar slechts 32GB opslag, én draait de telefoon op Qualcomm's Snapdragon 821.

Dat zijn verbluffend veel details voor een telefoon waarvan tot nu toe ieder tastbaar spoor ontbreekt. Lang voordat een telefoon wordt gelanceerd, zijn er al legio aanwijzingen die voor of achter de scherm te vinden zijn. Dit is op dit moment voor een eventuele S8 Mini totaal niet het geval. Hij wordt nergens getest, en juridische voorbereidingen voor zijn komst lijken er niet te zijn. Ook van softwareontwikkeling ontbreekt vooralsnog ieder spoor.

Voor de liefhebbers van compacte topsmartphones hopen we natuurlijk dat we de plank misslaan. Het zou niet voor het eerst zijn, tenslotte. Echter, het zou wel uniek zijn als een dergelijk toestel uitlekt voordat we ook maar één ander teken van leven kunnen waarnemen. Dus hoe interessant het ook zou zijn te zien hoe klein Samsung een S8-variant met een 5,3 inch scherm zou kunnen maken, reken er niet op dat het ooit gaat gebeuren. Wie graag een mooie maar compacte Galaxy wil kan altijd nog een blik werpen op, bijvoorbeeld, de Galaxy A3 (2017).

Gerelateerde artikelen