Bixby Voice pas later echt actief op de Galaxy S8 (Plus)

Het lijkt er nu echt op dat Samsung’s nieuwe spraakgestuurde assistent – althans, het deel genaamd Bixby Voice – pas later tot leven zal komen op de Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus.

samsung-galaxy-s8-bixby-vertraagd Bixby Voice pas later echt actief op de Galaxy S8 (Plus)

Eerder deze week ontdekten wij al dat Bixby op de Duitse Galaxy S8 (Plus) pas vanaf het vierde kwartaal volledig bruikbaar zal zijn. En nu laat Samsung weten dat Bixby Voice ook in de VS niet direct vanaf de lancering van de nieuwe toestellen actief is, maar pas ‘later deze lente’.

Hoewel niet direct duidelijk is wat dit voor Bixby elders ter wereld betekent, is wel bekend dat (Amerikaanse) Engels één van de weinige talen is die de digitale assistent in het begin zal verstaan. Andere talen – waaronder dus Duits – volgen dus pas (veel) later. Wie dus hoop had hier in Nederland tenminste in het Engels aan de slag te kunnen, zal dus geduld moeten hebben.

Overigens is Bixby uitgebreider dan alleen het voice-gedeelte. Andere delen van de assistent – Bixby Home, Bixby Vision, Bixby Reminder – zijn wel direct van de release van de Galaxy S8 actief en bruikbaar.

Niet bekend is of Bixby Voice ooit Nederlands zal gaan leren, en wanneer. Vermoedelijk hangt dit af van het succes van de assistent elders. De voorloper van Bixby – S Voice – kan ook nu, na jaren, nog geen Nederlands, maar is qua populariteit altijd zeer beperkt gebleven.

Samsung lanceerde Bixby nota bene al vóór de Galaxy S8 (Plus), om voldoende aandacht voor de nieuwe feature te genereren, die niet slechts tot de nieuwe toptoestellen beperkt moet blijven. In tegenstelling tot andere spraakgestuurde concurrenten is Bixby vooral bedoeld om je smartphone – of later andere apparaten – mee te bedienen, en wel met veel natuurlijker taalgebruik dan bij andere assistenten.

Hoewel dat in theorie erg interessant klikt, is Samsung dus niet helemaal klaar om Bixby Voice nu al de wereld in te sturen. Tenslotte is het beter een completere, goed werkende dienst aan te bieden die wat verlaat is, dan een halfbakken Bixby die een matige eerste indruk achterlaat.

De Galaxy S8 en S8 Plus landen aan het einde van de maand in de (Nederlandse) winkels. Wie er tot en met 19 april eentje bestelt, krijgt zijn/haar toestel ruim vóór de officiële releasedatum thuisgestuurd. Dit kan onder meer bij Samsung zelf HIER, of check ons uitgebreide Galaxy S8 kopen-overzicht.

(via)

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Praat mee