Fikse update voor de Galaxy S7 (Edge) Android Nougat beta: TouchWiz wordt Samsung Experience, premium Cloud

Een flinke update voor het Android 7.0 Nougat beta programma van de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge brengt opvallende vernieuwingen. Onder meer lijkt Samsung haar eigen interface nu Samsung Experience te noemen. En Samsung Cloud krijgt nu ook premiumabonnementen.

samsung-galaxy-s7-nougat-beta-samsung-experience-interface-se-8 Fikse update voor de Galaxy S7 (Edge) Android Nougat beta: TouchWiz wordt Samsung Experience, premium Cloud

Iedereen kent de eigen interface die Samsung bovenop het Android besturingssysteem legt onder de naam TouchWiz. Toch heeft Samsung zelf die naam officieel voor het laatste gebruikt bij de Galaxy S2. Sindsdien bleef de naam toch hangen, waardoor velen – wij incluis – hem maar gebruikten om Samsung’s eigen aanpassingen aan Android te benoemen. Een update voor de Galaxy S7 en S7 Edge toestellen die deelnemen aan het Android Nougat beta programma brengt eindelijk een heuse, officiële, nieuwe naam: Samsung Experience.

Hoewel geen lichtend voorbeeld van creativiteit, brengt de nieuwe naam wel een handig extraatje: het wordt makkelijker om verschillende versies van de interface te vergelijken. Na het installeren van de nieuwe Nougat beta firmware – versie XXU1ZPL3, inclusief de december security patch – vind je in het Software-info scherm namelijk een nieuw kopje: Samsung Experience-versie. En valt te lezen dat de S7 met Nougat versienummer ‘SE 8’ heeft.

samsung-galaxy-s7-nougat-beta-xxu1zpl3 Fikse update voor de Galaxy S7 (Edge) Android Nougat beta: TouchWiz wordt Samsung Experience, premium Cloud

Verder brengt deze Nougate-beta-update nog een sloot aan verfijningen met zich mee. Samsung Pass wordt geinstalleerd, waardoor alle features van de vingerscanner nu onder Samsung Knox vallen – wat de beveiliging als het goed is, uhm, ten goede komt. Verder is er weer een knop voor de automatische helderheidsregeling terug in het notificatiescherm, wordt Samsung Note toegevoegd, en worden verdere bugs weggewerkt.

samsung-cloud-betaalde-opslag-mogelijkheden Fikse update voor de Galaxy S7 (Edge) Android Nougat beta: TouchWiz wordt Samsung Experience, premium Cloud

Een belangrijke toevoeging is de uitbreiding van Samsung Cloud met premiumabonnementen. Je kunt dus gaan betalen voor meer opslagruimte: 50 GB voor € 0,99 per maand, 200 GB voor € 2,99 per maand. Daarmee wordt de dienst een stuk functioneler – met 15 GB kun je zeker geen backup je Galaxy S7 met 32 GB opslag maken – maar dus ook beduidend minder gratis.

Een uitgebreid overzicht van de belangrijkste veranderingen en vernieuwingen kon je eerder al zien in onze Nederlandse Galaxy S7 (Edge) met Nougat preview.

Beste Galaxy S7 aanbiedingen per provider:

Galaxy S7

S7 Edge

Praat mee