Registratie logo ‘Samsung Experience’ bevestigt nieuwe naamgeving interface

In de Europese Unie heeft Samsung een aanvraag ingediend voor registratie van de merknaam ‘Samsung Experience’, inclusief het bijbehorende logo.

samsung-experience-logo-trademark Registratie logo 'Samsung Experience' bevestigt nieuwe naamgeving interface

Jarenlang werd de interface die Samsung bovenop het Android besturingssysteem legt in de volksmond TouchWiz genoemd. Recent deed een update voor de Galaxy S7 in het Nouga beta-programma vermoeden dat de Zuid-Koreanen een nieuwe naam hebben gegeven aan de eigen softwareinterface: Samsung Experience. Dit wordt nu bevestigd door de aanvraag voor bescherming van precies deze merknaam, vergezeld van het officiële logo.

De aanvraag (PDF) werd gisteren ingediend bij de EUIPO – European Union Intellectual Property Office – en heeft betrekking op de voornaamste categorie producten waar de interface op te vinden is: smartphones.

Hoewel Samsung’s interface dus jarenlang door iedereen TouchWiz werd genoemd, gebruikte de fabrikant zelf deze naam officieel in feite alleen op de Galaxy S2. Tussendoor kwamen andere namen voorbij, zoals de Nature UX op de Galaxy S3. Op de Galaxy S7 met de laatste Nougat-beta firmware is te zijn dat deze op dit moment Samsung Experience versie 8 gebruikt, waarbij we erop gokken dat versie 9 straks gelanceerd zal worden op de Galaxy S8. Andere toestellen krijgen de nummering in ieder geval met de update naar Android Nougat.

Voor nu is in ieder geval duidelijk we voor de interface op Galaxy apparaten de naam Samsung Experience kunnen gebruiken, en dat we verschillende versies nu dus ook eenvoudiger met elkaar kunnen vergelijken, dankzij de duidelijke nummering.

Galaxy deal tips

Praat mee