Galaxy S8 (Plus) tip: kleur en volgorde navigatietoetsen aanpassen

De Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus zijn Samsung’s eerste smartphones zonder fysieke navigatietoetsen – deze zitten nu, zoals je weet, gewoon op het scherm. Het grote voordeel: je kunt de kleur én de volgorde aan je eigen voorkeuren aanpassen.

galaxy-s8-tip-navigatiebalk-kleur-toetsen-volgorde-1024x592 Galaxy S8 (Plus) tip: kleur en volgorde navigatietoetsen aanpassen

Blauwe navigatiebalk met de Terug toets links op je Galaxy S8? Dat kan!

Voor de goede orde: je kunt natuurlijk niet de kleur van de navigatietoetsen van de Galaxy S8 (Plus) aanpassen – alleen de kleur van de achtergrond van de navigatiebalk, waarop de toetsen staan. Dat mag de pret verder niet drukken. Ga via Instellingen naar Display, en scroll een stukje naar beneden tot je de optie Navigatiebalk tegenkomt. Kies deze.

Kleur

In dit menu vind je alles wat je nodig hebt om de Navigatiebalk naar eigen smaak vorm te geven. Je kunt dus de kleur van de balk kiezen. Deze wordt vervolgens gebruikt in alle situaties waarin deze niet transparant is.

Volgorde

Onder het kopje Knoplay-out kun je ervoor kiezen om de volgorde van de navigatietoetsen om te draaien – dus met Terug links, en Recent rechts. Voor menig Android gebruik(st)er die met de Galaxy S8 (Plus) voor het eerst een Galaxy heeft is een links geplaatste Terug toets een vertrouwde zaak.

Ontgrendelen met de Start toets?

In dit zelfde menu zit ook de ietwat vage functie Ontgrendelen met knop Start. Met vaag bedoelen we vooral: ‘niet erg goed omschreven’. Als je deze aan zet, dan sla je niet zozeer het vergrendelscherm over als je wat steviger op Start – de drukgevoelige toets in het midden van de navigatiebalk – drukt. Wel skip je dan het eerste scherm waarover je moet vegen voordat je bijvoorbeeld je PIN-code in kunt toetsen. Het vergrendelscherm sla je in feite alleen over als je geen vergrendeling hebt ingesteld.

Meer tips en trucs

Schroom niet, en check snel ook onze andere Galaxy S8 tips – voor je het weet steek je er iets van op!

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Praat mee