Bixby-knop Galaxy S8 (Plus) vooralsnog niet toewijsbaar aan andere toepassingen

Naar nu blijkt, zal het straks toch niet mogelijk zijn om de speciale Bixby-knop van de Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus aan een andere toepassing toe te wijzen – althans, zolang daar geen ander trucje voor wordt bedacht.

samsung-galaxy-s8-bixby-knop Bixby-knop Galaxy S8 (Plus) vooralsnog niet toewijsbaar aan andere toepassingen

Rechts naast de volumetoetsen: de Bixby-knop

Samsung’s nieuwe Galaxy S8 en S8 Plus hebben, zoals bekend, een nieuwe digitale assistent Bixby, die je kunt starten met een speciale, extra toets op de toestellen. Interessanterwijs was het gebruik(st)ers met een pre-release exemplaar van de S8 gelukt om deze toets te koppelen aan hele andere toepassingen. Dit leek des te interessanter, omdat het spraakgestuurde deel van Bixby – Bixby Voice – pas later dit jaar geactiveerd zal worden.

Zo simpel blijkt het allemaal echter niet. Samsung heeft namelijk de mogelijkheid geblokkeerd om de toets naar eigen smaak een functie te geven, zo lijkt het. Of in ieder geval werkt de app waarmee het eerder nog wel mogelijk was – Button Mapper – nu niet meer.

Is daarmee de kans om de Bixby knop aan te passen aan je eigen wensen voorgoed verkeken? Iets zegt ons van niet. Tenslotte zijn er op dit moment nog steeds maar weinig Galaxy S8 (Plus) exemplaren in omloop. De kans is vermoedelijk niet klein dat er straks alsnog methodes opduiken die dit trucje alsnog mogelijk maken, maar daarop zullen we dus nog moeten wachten.

Overigens is Bixby meer dan alleen het spraakgestuurde Voice-deel, dus het is ook weer niet zo dat de speciale toets volledig onbruikbaar is zolang de assistent niet volledig actief is. Maar eerlijk is eerlijk: er zijn, zeker voor Nederlandstalige gebruik(st)ers, wel degelijk zinvollere functies te verzinnen voor de extra toets, die op de Galaxy S8 (Plus) onder de volumetoets te vinden is (zie foto, hierboven).

(via)

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Praat mee