Ja, je kunt aan de Bixby knop van de Galaxy S8 (Plus) ook andere functies toewijzen

Wie straks de Bixby assistent van de Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus niet wil gebruiken, kan aan de speciale toets ook een andere functie toewijzen, zo blijkt nu.

samsung-galaxy-s8-bixby-knop Ja, je kunt aan de Bixby knop van de Galaxy S8 (Plus) ook andere functies toewijzen

Naast de volumetoetsen van de Galaxy S8 (Plus): de Bixby knop

Een van de meestbesproken snufjes van de Galaxy S8 (Plus) gaat door het leven onder de naam Bixby. Bixby is de spraakgestuurde assistent, die allerlei dingen op de telefoon voor je kan doen. ‘Stuur een screenshot hiervan naar de buurman’, bijvoorbeeld. Maar dan niet, want vooralsnog spreekt Bixby geen Nederlands. Om deze reden zal Bixby in ons land niet door heel veel mensen echt gebruikt worden, behalve in het begin om het eens uit te proberen.

Desalniettemin hebben de Galaxy S8 en S8 Plus een hele, complete extra knop om Bixby te starten – te vinden onder de volumetoetsen. Een hele, complete extra knop die dus niets doet als je ‘m in feite niet gebruikt. De vraag of je deze knop ook voor iets anders kan gebruiken is relevant, en nu beantwoord.

Met een simpele, gratis applicatie – All in one gestures in de Play Store – blijkt het mogelijk om naar eigen smaak en inzicht een nieuwe functie toe te wijzen aan Bixby’s fysieke knop. In die app duikt de toets op onder het kopje Custom Keys #1082. Je kunt vervolgens een andere applicatie aan de knop koppelen, of een andere taak. Bijgevoegd zie je hier screenshots van hoe je Google’s assistent (die, haha, ook geen Nederlands spreekt, maar vooruit) aan de knop koppelt.

Dit is al met al erg goed nieuws voor iedereen met een Galaxy S8 of S8 Plus. Zoals gezegd: Bixby spreekt nog geen Nederlands, en het is allerminste duidelijk of dit ooit gaat gebeuren. Daarnaast is de functionaliteit van de assistent in eerste instantie nog wat beperkt, en kan het wel even gaan duren voor je er zoveel mee kunt dat het echt de moeite waard wordt ‘m toch te gebruiken.

Wat lijkt jou een zinvolle bestemming voor de Bixby knop?

(via)

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Reacties

  1. Hans zegt

    Wanneer we Android z mogen testen is bixby gereed voor gebruik jammer dat de s8 het langs Samsung nooit zult zien.

Praat mee