T-Mobile’s Galaxy Alpha en S5 Mini krijgen update met nieuwe beveiligingspatch

Hela, is dat een nieuwe update voor de Galaxy Alpha? Verhip, dat is het. Althans, voor T-Mobile’s branded toestelversie. Aan boord: onder andere de beveiligingsupdates tot en met augustus. Update: ook de Galaxy S5 Mini krijgt een vergelijkbare update.

samsung-galaxy-alpha-montage-6 T-Mobile's Galaxy Alpha en S5 Mini krijgen update met nieuwe beveiligingspatch

Lang, lang geleden kreeg Samsung’s eerste deel-metalen smartphone uit 2014 haar laatste firmwareupdate. Pakweg een half jaar geleden was er nog eentje voor de unbranded toestelversie. Voor toestellen die direct bij T-Mobile gekocht zijn is het zelfs nog langer geleden. Maar nu arriveert er toch nog eentje.

Galaxy Alpha beveiligingsupdate

En zo rolt voor T-Mobile’s Galaxy Alpha dus een update uit naar firmwareversie G850FXXU2CQK1. Deze firmware stamt weliswaar uit november, maar de beveiligingsupdates zijn aanwezig tot en met de maand augustus. Wij kunnen zelf helaas niet controleren of recente beveiligingsissues zal het Blueborne lek of de Krack kwetsbaarheid gefixt worden. Het eerste kun je zelf checken met de Blueborne Vulnerability Scanner – de tweede blijkt mogelijk uit informatie bij de update zelf. Graag horen wij hier meer over, als er iemand zelf over beschikt.

Galaxy S5 Mini beveiligingupdate

Voor de Galaxy S5 Mini was het ook alweer even geleden dat de laatste update binnen rolde. Maar tenminste kreeg dat toestel nog wel de update naar Android Marshmallow. Voor dat toestel – de versie van T-Mobile – is nu een update naar firmwareversie G800FXXU1CQK1 beschikbaar. Voor de unbranded toestelvariant is er firmware G800FXXU1CQJ2. Ook hier gaat het om een beveiligingsupdates tot en met de augustus.

Of deze update de komende tijd ook op andere Galaxy Alpha of S5 Mini versies – unbranded of branded – zal arriveren is niet bekend. Krijg jij deze update binnen op jouw Alpha of S5 Mini? Laat het ons hieronder weten, en deel je ervaringen met de nieuwe software!

Beste Galaxy Alpha deals per provider

Reacties

  1. arthur zegt

    Ik kan sinds de S5 mini firmware update niet meer mijn exchange mail bewerken; niet meer replyen of doorsturen.
    De pop up “Berichten laden” blijft hangen. Mail synchroniseren en zelf maken en versturen lukt nog wel.

    Ik heb versie G800FXXU1CQJ2

Praat mee