Samsung Galaxy A5 (2016) december update rolt uit in Nederland, brengt ook bugfixes

De eerste Galaxy die de kersverse beveiligingspatch van december krijgt, is de Galaxy A5 (2016). De update brengt dus een nieuwe security patch, optimalisaties, en bugfixes. Of ook de Wi-Fi verificatieproblemen opgelost worden moet blijken.

galaxy-a5-2016-android-7-nougat-update-preview-nederland-1024x753 Samsung Galaxy A5 (2016) december update rolt uit in Nederland, brengt ook bugfixes

Eerder vandaag publiceerde Samsung de details van haar beveiligingsupdate van december. De Galaxy A5 (2016) is de eerste telefoon van de Zuid-Koreaanse fabrikant die de patches van deze nu ontvangt.

Galaxy A5 (2016) december update

De bijna 200MB grote update voor de Galaxy A5 (2016) brengt firmwareversie A510FXXU4CQL1 naar het toestel. Na het uitblijven van de november update – die alleen naar de Galaxy A5 (2017) kwam – is deze update dan ook meer dan welkom. Na downloaden en installatie vermeldt het Softwaregegevens scherm inderdaad een patchdatum van 1 december.

Na de beveiligingsupdate van oktober worden veel gebruik(st)ers geplaagd door problemen met hun Wi-Fi verbinding. De A5 (2016) wil vaak niet meer verbinden met een Wi-Fi netwerk door een verificatiefout. De update van vandaag brengt een aantal niet bij naam genoemde bugfixes. Of ook de verificatiefout wordt verholpen moet blijken, nu de update in ons land uitrolt. Omdat ons redactionele toestel het probleem niet (meer) heeft, kunnen wij dit niet zo gauw controleren. Laat hieronder dus weten of de update wel of niet helpt.

Verder verbetert de update ook nog de stabiliteit van het opladen – al is ons niet geheel duidelijk wat daarmee bedoeld wordt. Ook de prestaties worden geoptimaliseerd.

Beschikbaarheid

De december update is nu beschikbaar op de unbranded Galaxy A5 (2016). Dat zijn toestellen die niet bij een provider werden aangeschaft. Als jouw toestel ‘m kan downloaden, start deze daar vanzelf mee. Je kunt natuurlijk ook zelf checken, als je via Instellingen naar Software-update gaat. Tik daar op Updates handmatig downloaden, en je telefoon zal direct op zoek gaan naar de update.

Heb jij de update al geïnstalleerd? Is bij jou het Wi-Fi probleem opgelost, of juist niet? Deel hieronder jouw ervaringen!

Beste Galaxy A5 (2016) aanbiedingen per provider

Reacties

  1. Willem van der Vaart zegt

    Heb een A5 (2016) en nog steeds update van 1 november. Apparaat geeft aan geen nieuwe updates (1 december) te hebben.

Praat mee