Samsung Galaxy S9 software gebaseerd op Android 8.0 – versie 8.1 niet in beeld

Uit door ons ingeziene informatie blijkt dat Samsung de Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus op dit moment test met Android 8.0.0 Oreo. De toestellen komen vermoedelijk dus niet met Android 8.1 op de markt.

galaxy-s9-fan-render-1 Samsung Galaxy S9 software gebaseerd op Android 8.0 - versie 8.1 niet in beeld

Fan-render van de Galaxy S9

Samsung lanceert iedere jaar haar nieuwe Galaxy S topmodel met een nieuwe versie van het Android besturingssysteem. Hoewel Google op dit moment druk in de weer is met Android 8.1, wordt de software van de Galaxy S9 (Plus) ontwikkeld op basis van Android 8.0.

Galaxy S9 (Plus) met Android 8.0 Oreo

Voor wie de hoop had dat Samsung de Galaxy S9 en S9 Plus mogelijk met Android versie 8.1 gaat lanceren hebben we slecht nieuws. Uit informatie die wij hebben ingezien blijkt dat Samsung de software van de toestellen baseert op Android 8.0 Oreo. Uiteraard is Android 8.1 nog vers, en ook door Google nog niet officieel uitgebracht. Theoretisch zou Samsung in de komende maanden in de softwareontwikkeling nog kunnen switchen naar Android 8.1. Echter, omdat Samsung’s eigen Android versies functioneel behoorlijk los staan van Google’s ‘kale’ Android versies, verwachten we niet dat dit zal gebeuren.

Tenslotte is het zo, dat Samsung haar eigen features en toepassingen toevoegt aan Android. Samsung’s versie van Android 7.0 bevat bijvoorbeeld snufjes die in Android zelf pas vanaf versie 7.1 opdoken. Daarom verwachten we dat Android 8.0 op de Galaxy S9 functioneel verder niet achter zal lopen op Android 8.1 – voornamelijk door de eigen Samsung Experience interface, die op de S9 wordt aangevuld of vervangen door de de Galaxy Ai UX die onlangs in China opdook.

Specificaties

Hoewel nog lang niet alles bekend is over de 5,8 inch Galaxy S9 en 6,2 inch S9 Plus, weten we wel dat de toestellen in Europa waarschijnlijk draaien op de Exynos 9810 processor. Volgens recente berichten beschikt dat het kleinere model over 4GB werkgeheugen en een enkele camera. Alleen de S9 Plus zou 6GB RAM krijgen, en een dual camera setup.

Verder zou Samsung er hard aan werken de bezels op de Galaxy S9 te verkleinen ten opzichte van die van de Galaxy S8. Dit zou beide nieuwe modellen mogelijk een screen-to-body-ratio geven van bijna 90 procent.

Release

De onthulling van de Galaxy S9 (Plus) wordt in februari of maart verwacht. Mogelijk laten de Zuid-Koreanen al wat informatie los tijdens de CES in januari – maar verwacht daar niet teveel van. Kopen kun je de toestellen ergens eind maart of later, in april. Naast de hier beschreven Galaxy S9 en S9 Plus werkt Samsung hééééél misschien ook aan een Galaxy S9 Mini. Echter, of deze komt is nog uitermate twijfelachtig. En als hij komt, is het vermoedelijk pas later in 2018.

Wil jij van ons een bericht ontvangen wanneer de Galaxy S9 in Nederland arriveert? Schrijf je dan in voor onze emailnotificatie:

Galaxy deal tips

Praat mee