Dit is waarom er in 2018 héééél misschien een Samsung Galaxy S9 Mini komt

Het klinkt gek, maar 2018 zou heel misschien het jaar kunnen zijn waarin de ‘mini’ terugkeert. De Samsung Galaxy S9 Mini, wel te verstaan. We tellen geruchten op, en voegen (wilde) speculatie toe.

samsung-galaxy-a3-2017-gc-5 Dit is waarom er in 2018 héééél misschien een Samsung Galaxy S9 Mini komt

De Galaxy A3 (2017), minus bezels, plus een ‘Galaxy S9-design’? Klinkt als een S9 Mini.

In 2014 bracht Samsung haar laatste ‘mini’ uit: de Galaxy S5 Mini. Sindsdien deden de Koreanen alleen nog maar aan ‘plus’. Zo kwam in 2015 de S6 Edge Plus uit, en recent de Galaxy S8 Plus. En ook een Galaxy S9 Plus zit in de pijpleiding. Waarom zou een Galaxy S9 Mini dan nota bene nu weer in beeld komen? Wij speculeren er even op los.

Geen Galaxy A3 (2018)?

De laatste jaren bracht Samsung telkens een mooie middenklasser uit, met een compact formaat. Eerder dit jaar noemden wij de Galaxy A3 (2017) in onze review nota bene ‘bijna een Galaxy S7 Mini’. Het toestel is waterbestendig, heeft een vingerafdruksensor, een AMOLED scherm en een dikke accuduur – én is met zijn 4,7 inch display relatief compact te noemen. En nu, met de volgende generatie van Samsung’s A-serie in aantocht is er iets opvallends aan de hand.

Van de Galaxy A5 (2018) is nagenoeg alles al bekend. Hetzelfde geldt voor de A7 (2018), die mogelijk niet in Europa uitgebracht gaat worden. Echter, een eventuele A3 (2018) ontbreekt nog volledig op de radar. Er doken nog geen specificaties op, er lijkt geen software voor te worden ontwikkeld, en geen enkele instantie is bezig een dergelijk model te testen of te certificeren. Voor zover wij achter de schermen kunnen kijken is er nog geen enkel teken dat er een Galaxy A3 (2018) aan komt.

Uiteraard kan dit ieder moment veranderen. Vorig jaar dook de A3 (2017) eind oktober voor het eerst op, al was al vanaf augustus 2016 bekend dat eraan gewerkt werd. In feite kan de A3 (2018) dus ook gewoon ieder moment een eerste teken van leven geven. Sterker nog: in feite rekenen we daar ook op. Maar als dit niet gebeurt, waar is dan Samsung’s toestel-met-een-sub-5-inch-scherm heen? Hoe deze vraag in gedachten bij het volgende.

‘Compacte Galaxy met frontvullend scherm’

Uit China komt namelijk een opvallend gerucht, bij monde van een serieuze tipster. Samsung zou werken aan een toestel met een Infinity scherm met een diagonaal van minder dan 5 inch. Of, om precies te zijn: aan een compacte telefoon met een frontvullend scherm, zonder fysieke Home toets, en zonder bezels. Of, anders gezegd: een high end toestel dat beduidend kleiner is dan de huidige topmodellen.

Galaxy S9 Mini in 2018

Dus voor de goede orde: er lijkt vooralsnog geen Galaxy A3 (2018) aan te komen, terwijl Samsung wel aan een sub-5-inch toestel met een premium design werkt. Zou de Galaxy S9 dan echt versterking gaan krijgen van een Galaxy S9 Mini? Er zou zeker ruimte op de markt zijn, nu de gangbare topmodellen alleen verkrijgbaar zijn met een scherm van 5,8 inch of groter.

Tevens zou de lancering van een Galaxy S9 Mini mooi in Samsung’s huidige strategie – ‘hogere marges’ – passen. Vermoedelijk kan er meer geld verdiend worden aan een ‘S9 Mini’ dan aan een A3, tenslotte. Echter, zoals gezegd: de Galaxy A3 (2018) kan nog steeds gewoon ieder moment opduiken. Als dat gebeurt, dan sluit weliswaar een S9 Mini niet uit, maar de benodigde koerswijziging zou minder drastisch zijn.

Dus…

Komt er nu dus wel of geen Galaxy S9 Mini? Het is veel te vroeg om er vast vanuit te gaan. Wij detecteren slechts een paar ontwikkelingen en geruchten. Ongetwijfeld wordt er in de komende weken meer duidelijk – misschien al heel snel. Wij houden oren en ogen open, in ieder geval.

Galaxy deal tips

Reacties

  1. m.b zegt

    Als het echt waar zou zijn, verwacht ik wel een betere telefoon dan de a5 en a7 (2008). Want de S9 mini, is dan wel een high-end smartphone.Dan verwacht ik op zijn minst een Exynos 8890 processor anders blijft het een midrange smartphone, ik ben benieuwd.

Praat mee