Samsung Exynos 9 serie 9810 processor voor de Galaxy S9 onthuld

Op een wat curieuze wijze heeft Samsung haar nieuwe Exynos 9 series 9810 processor wereldkundig gemaakt. De onthulling zit verstopt in een persbericht over een ander thema. Hij is straks waarschijnlijk in de Galaxy S9 te vinden.

samsung-exynos-9810-1-1024x547 Samsung Exynos 9 serie 9810 processor voor de Galaxy S9 onthuld

Op haar eigen blog kondigt Samsung aan verschillende awards te krijgen op de komende Consumer Electronics Show. Deze vindt vanaf 9 tot en met 12 januari 2018 plaats in Las Vegas. Onder de bekroonde items vinden we ook een nog onaangekondigde, maar wel verwachte processor.

Galaxy S9 processor: Exynos 9810

Eerder al dook de naam van de Exynos 9810 op als kandidaat-processor voor de Galaxy S9. Het persbericht van vandaag bevat niet veel informatie over de 9810, maar bevestigt wel wat we al wisten. Zo gaat hier om een system on a chip met Samsung’s eigen rekenkernen. De chip wordt gebakken op de tweede generatie van Samsung’s 10 nanometer proces. De Exynos 8895 van de Galaxy S8 is de eerste generatie.

Verder is de GPU – de grafische processor – verbeterd, aldus Samsung zelf. Hoeveel en op welke manier wordt niet duidelijk. Ook is een van ’s wereld’s eerste Cat 18 modems aanwezig. Deze kan mobiel internet bieden met downloadsnelheden tot 1,2 Gbps. Hoeveel sneller en of zuiniger de Exynos 9810 processor precies zal zijn, komen we niet te weten. Vermoedelijke moeten we daarvoor wachten tot Samsung de chip écht, in een eigen persbericht, lanceert.

Overigens is de Exynos 9810 de processor die we in de Europese Galaxy S9 verwachten. Voor onder andere de Amerikaanse markt zal Samsung vermoedelijk Qualcomm’s Snapdragon 845 gebruiken. Samsung mag deze soc als eerste gebruiken, vermoedelijk omdat het bedrijf ze zelf produceert.

Galaxy S9 release

De verwachting is dat Samsung de Galaxy S9 ergens in februari 2018 officieel zal onthullen. Mogelijk ligt hij vervolgens dan al in maart in de Nederlandse winkels – inderdaad, iets vroeger dan de S8 begin 2017. Wil jij een mailtje van ons ontvangen als de Galaxy S9 in ons land arriveert? Schrijf je dan in voor onze emailnotificatie:

Galaxy deal tips

Praat mee