Samsung Galaxy J5 (2016) Android 7.1.1 Nougat update nu ook in Nederland

Voor de Samsung Galaxy J5 (2016) is vandaag de update naar Android 7.1.1 Nougat van start gegaan. Update 18 december: inmiddels is de update ook in Nederland beschikbaar.

Voor de Galaxy J7 (2016) arriveerde de Nougat update in Nederland al eerder. En nu gaat hij ook voor zijn kleinere broer, de Galaxy J5 (2016) van start. Dit toestel krijgt zelfs direct Android versie 7.1.1, in plaats van 7.0.

Galaxy J5 (2016) Android 7.1.1 Nougat update Nederland

Dat de Galaxy J5 (2016) de update naar Android Nougat krijgt wisten we al geruime tijd. Een tijdje geleden bleek zelfs, dat het toestel een update naar Android 7.1.1 zal krijgen. En nu is het dan zover. Na een eerste uitrol in Polen, arriveert de update nu dan ook in Nederland. Firmwareversie J510FNXXU2BQK6 brengt weliswaar geen nieuwe beveiligingspatch (augustus was er al), maar wel Android 7.1.1.

Net als bij de Nougat update voor de J7 (2016), is ook de sprong die de Galaxy J5 (2016) flink. Het toestel krijgt een behoorlijk vernieuwde interface, inclusief de Samsung Experience 8.5 (!). Dit is dezelfde versie die ook op de Galaxy Note 8 te vinden is, en nog niet op de Galaxy S8. Grappig genoeg heeft hij hiermee dus ook nieuwere software dan de Galaxy J5 (2017), al moet je de verschillen in de praktijk met een vergrootglas zoeken.

Het startscherm krijgt een make-over, inclusief alle standaard applicaties. Je kunt ervoor kiezen de Apps toets geheel weg te laten. Je kunt tenslotte tussen het startscherm en het apps-scherm wisselen door op en neer te vegen. Ook kun je zelfs het complete Apps scherm weglaten, waardoor alle applicaties direct op je startscherm staan.

Geheel nieuw is ook de integratie van Samsung Cloud, en natuurlijk het Apparaatbeheer – een sterk verbeterde versie van de oude Smart Manager applicatie. De camera-app komt nu ook met een handige nieuwe snufjes. Zo is er de mogelijkheid in en uit te zoomen door de sluiterknop op en neer te vegen.

Beschikbaarheid

Zoals gezegd is de Nougat update voor de Galaxy J5 (2016) vanaf nu dus beschikbaar in Nederland. Ook in België doet de update al een paar dagen de ronde, op  toestellen met CSC PRO (Proximus). Je merkt het vanzelf als jouw toestel de update aan het downloaden is, maar je kunt ‘m ook zelf starten. Ga in Instellingen naar het kopje Toestel-info, en kies Updates handmatig downloaden.

Kun je de update in de loop van de komende dagen of weken niet installeren? Dan heb je dus een toestel uit een andere regio (meer info zie HIER).

(Dank voor alle meldingen!)

Lees de reacties (80)

1 2 3 12
Gerelateerde artikelen