‘Samsung Galaxy S9 accu capaciteit 3200 mAh’, volgens Chinees gerucht

Over de Samsung Galaxy S9 is stiekem al het een en ander bekend. En nu duikt ook een eerste gerucht op over de capaciteit van de batterij. met 3200 mAh zou deze groter zijn dan die van de Galaxy S8.

Galaxy S9 volgens uitgelekte CAD tekeningen (bron)

Vorige week doken de eerste geloofwaardige Galaxy S9 renders op. Daarbij kwamen we ook de maten van het toestel te weten. Deze zijn min of meer vergelijkbaar met die van de S8. Het meest opvallende verschil: de S9 en S9 Plus zijn een haar (0,4 millimeter) dikker. En dus speculeerden wij toen al dat de accucapaciteit mogelijk wat groter zal gaan uitvallen. En inderdaad, een gerucht bevestigt dit mogelijk.

Galaxy S9 accucapaciteit

Via de achterstraatjes van het Chinese internet komt het bericht dat de 5,8 inch Galaxy S9 een batterij heeft met een capaciteit van 3200 mAh. Ter vergelijking: de Galaxy S8 heeft een 3000 mAh accu. Aan de ene kant is dit natuurlijk een erg goede zaak. Meer accu is altijd beter, ten slotte – mits goed uitgevoerd, en niet zoals (ahem) bij de Galaxy Note 7. Maar dat zal wel goed zitten.

Aan de andere kant is een toename van 3000 naar 3200 mAh nu ook weer geen enorme verbetering. Het gaat hier om een batterij die net geen 7 procent gegroeid is. Dat kunnen net die twee uur gebruik zijn waarmee je je huis haalt aan het einde van enorme werkdag. Echter, voor een revolutie zal dit verder niet zorgen.

Over de capaciteit van de accu van de 6,2 inch Galaxy S9 Plus komen we helaas nog niks te weten. Mogelijk ligt deze straks zo rond de 3700 of 3800 mAh (S8 Plus: 3500 mAh).

En verder…

Verder verwachten we dat de Galaxy S9 en S9 Plus beiden uitgerust zijn met Samsung's eigen nieuwe processor, de Exynos 9810. Naar verluid zal de 5,8 inch S9 een enkele camera hebben aan de achterkant, en 4GB werkgeheugen. De dual camera blijft voorbehouden aan de S9 Plus, die ook 6GB RAM meekrijgt.

Beide toestellen hebben mogelijk iets dunnere bezels langs het Infinity scherm.  Aan de voorkant komt mogelijk een dual front camera, voor mooiere selfies en eventueel betere beveiliging van de gezichtsherkenning.

Release

Volgens recente berichten wil Samsung de Galaxy S9 aan de vooravond van het Mobile World Congress onthullen. Dat zou dan gaan om een persevenement rond 26 februari in Barcelona. Vervolgens kun je de toestellen niet alleen in het zwart, goud en blauw kopen, maar ook in het paars. Een adviesprijs is natuurlijk niet bekend, maar we rekenen erop dat beide S9 modellen eind maart (aldus Bloomberg) in de Nederlandse winkels zullen liggen.

Wil jij van ons een berichtje ontvangen wanneer de Galaxy S9 in Nederland arriveert? Schrijf je dan in voor onze emailnotificatie:

[newsletters_subscribe list=”9″]

Lees de reacties (1)