Galaxy A3 en A5 (2016) krijgen update met oplossing voor ‘IMS service bug’, oplaadprobleem

Op dit moment staat voor zowel de Galaxy A3 (2016) als de Galaxy A5 (2016) een nieuwe update klaar. Deze lost het probleem met de ‘IMS Service gestopt' melding op. Update: ook het oplaadprobleem dat de A3 (2016) plaagde lijkt verholpen te zijn.

Vorige week kregen de A3 en A5 uit 2016 een update die het Blueborne lek in de Bluetooth verbinding dicht. Hoewel dat een op zich een goede zaak was, bleek dezelfde update een vervelende bug te veroorzaken. Veel toestellen werden daarna geplaagd door telkens terugkerende melding ‘IMS Service gestopt'. De enige directe oplossing was het terugzetten van de telefoon naar de fabrieksinstellingen – of een nieuwe update door Samsug zelf. Deze laatste arriveert nu.

Galaxy A3/A5 (2016) IMS Service bugfix

Voor de A3 en A5 (2016) staan updates klaar naar respectievelijk firmwareversies A310FXXU3CQI8 en A510FXXU4CQI9. Het gaat om kleine updates van pakweg 11MB. De datum van de beveiligingspatch blijft, net als vorige week, ook door deze update ongemoeid. Het Software-info scherm vermeldt nog steeds 1 augustus.

Echter, na installatie van de update is de ‘IMS Service bug' opgelost, zo meldden verschillende gebruik(st)er inmiddels. Wie dus nog niet zelf actie had ondernomen door zijn/haar A3 of A5 terug te zetten naar de fabrieksinstellingen, heeft nu dus Samsung's eigen fix in handen.

Wie wel het toestel zelf helemaal opgeschoond had, hoeft hier overigens ook niet rouwig om te zijn. Voor prestaties en batterijverbruik is het in de regel helemaal niet slecht om af en toe een dergelijke reset uit te voeren.

Oplaadprobleem A3 (2016) opgelost

(Update 6 oktober) De hier beschreven update fixt niet alleen de IMS bug, maar lost ook het oplaadprobleem op. Een tijdje terug berichtten wij dat de Nougat update voor de A3 (2016) er bij sommige gebruik(st)ers voor zorgt dat het toestel niet meer volledig kan opladen. Het lijkt erop dat deze update ook dit probleem oplost (dank, o.a. Mascha).

Beschikbaarheid

Op Samsung's servers staat deze update klaar voor de unbranded versies van beide A modellen uit 2016. In principe zal jouw toestel de update vanzelf downloaden, maar je kunt dit ook zelf starten. Ga in de Instellingen naar Software-update en kies bovenaan Updates handmatig downloaden. Laat je het even weten of de update bij jou geholpen heeft?

(Dank aan o.a. Rolffie voor de melding)

Lees de reacties (19)

  • mijn Samsung a5 2017 na 3 weken stuk misschien ook wel na update krijg ik nu toch een nieuwe telefoon van Samsung paulal splinter.

  • Ik hoop dat dit verder geen gevolgen heeft.....
    Met de update van vorige week moest mijn toestel naar Samsung
    Nu net terug en weer ik mee.
    Ik wil de geen gedoe met updates.
    Ik had een defecte print component
    Nog nooit van gehoord
    Extra kosten gemaakt met Samsung bellen en ophaal service
    Nu ff een werkend toestel

  • Sind de android 7 update is mijn accu veel sneller leeg dan eerst. Eerst had ik and het eind van de dag meestal nog boven de 50% over, nu moet ik regelmatig al bijladen, en of kan ik het net redden met 5% over. Hij is ook trager geworden, en krijg van die irritante meldingen van energieverbruik van apps en bestanden verplaatsen naar SD. Wacht nog even af, maar ben al aan het kijken naar andere “niet Samsung” versies om hem te flashen. Of ik ga terug naar android 6.

1 2 3 4
Gerelateerde artikelen