Curieuze bug: Galaxy A3 (2016) laadt soms niet verder dan 87% na Nougat update

De Galaxy A3 (2016) kreeg recent dan ook de update naar Android 7.0 Nougat. Echter, een aantal gebruikers wordt daarna geplaagd door een curieus probleem: het toestel laadt niet verder op dan pakweg 87%.

samsung-galaxy-a3-2016-preview-themas Curieuze bug: Galaxy A3 (2016) laadt soms niet verder dan 87% na Nougat update

Vorige maand arriveerde eindelijk de Nougat update voor de Galaxy A3 (2016) in Nederland. En hoewel deze voor de meeste gebruik(st)ers goed verliep, duikt een curieuze bug bij menigeen op. Bij meerdere gebruik(st)ers wil de telefoon niet meer verder opladen dan 87% – of in ieder geval een percentage tussen de 80 en 90%. Bovendien lijkt de accu veel sneller leeg te gaan dan voor de update. Dit melden niet alleen bezoek(st)ers van GalaxyClub, maar ook op Samsung’s eigen fora duikt de melding op.

Galaxy A3 (2016) oplaad bug: oplossing?

Traditionele methoden om dit soort ‘after-update-bugs’ op te lossen – cache wissen, bijvoorbeeld – blijken niet te helpen (dank, Hans). In meerdere gevallen heeft Samsung’s klantenservice laten weten dat het probleem bekend is. Een nieuwe update moet het probleem voorgoed oplossen. Op dit moment draagt de meest recent firmware versienummer A310FXXU3CQH3, maar deze bevat de fix niet. Voorlopig is het dus nog even afwachten tot een nieuwere firmware opduikt, die wel de oplossing biedt – en tot deze ook in Nederland beschikbaar is.

Zodra we deze ‘bugfix update’ ergens spotten, lees je het natuurlijk hier op GalaxyClub.nl.

(Dank aan iedereen die het meldde!)

Beste Galaxy A3 (2016) aanbiedingen per provider

Reacties

 1. Fred zegt

  Ik dacht dat het aan mijn oplader lag .Ik ben blij dat ik nu eert waar aan het licht en inderdaad die ban mij komt ook niet verder dan 82% .hoop dat ze snel een nieuwe update hebben

 2. Menachem zegt

  GSM van mijn vrouw laadt ook niet meer dan 84% sinds de Nougat update is gebeurd.Heel heel vervelend.
  Benieuwd wat Samsung eraan doet.In softwareupdates moeten ze nog veel bijleren van andere firmas.Die komen met mondjesmaat.
  Zelf een factory reset en cache leegen helpt niet.

 3. Elianne zegt

  Ik heb een A3 2017 waarop afgelopen zondag de update is geïnstalleerd
  Sindsdien laadt hij soms helemaal niet op. Na opnieuw opstarten laad hij dan (gelukkig) weer wel, maar handig is anders…

 4. Janssens eddy zegt

  Ook hier is het zelfde probleem met de smartphone van mijn vrouw. Wilde morgen terug naar de verkoper gaan om hem te laten repareren. Al goed dat ik nog eventjes googelde. Nu maar afwachten dat samsung de update vlug uitvoert.

 5. Mascha zegt

  Ik had dit probleem ook. Gisteren een nieuwe update gehad en vannacht weer tot 100% geladen! Dus daar zit een fix in, denk ik. 🙂

 6. Janssens eddy zegt

  Ik krijg de update niet binnen en kan hem ook niet zien. Iemand anders nog dit probleem. a3 blijt slechts opladen tot max 87%

 7. Sharon zegt

  Ik heb een samsung A5 eerste model. Deze heeft dit probleem ook. Na de update ziet hij continu de oplader niet, welke ik ook probeer. Soms pakt ie de lader eindelijk en laad ie traag en amper op. Hij laad wel iets beter als ie is uitgeschakeld lijkt het. Nja dan ziet t toestel de oplader beter of iets. Ik wordt er knettergek van. Mn telefoon is de hele dag amper opgeladen en heel erg snel leeg. Is er al meer info over een update? Want ik wordt zo langzamerhand gek. Sochtends verslaap ik me continu omdat me telefoon niet meer laadde en daardoor leeg en uit is.

Praat mee