Samsung kondigt Gear Sport, Fit2 Pro en IconX 2018 aan

Tijdens een persevenement aan de vooravond van de Berlijnse IFA beurs heeft Samsung een aantal nieuwe wearables aangekondigd. We zien de Gear Fit2 Pro, de Gear Sport en de vernieuwde Gear Icon X 2018.

speedo Samsung kondigt Gear Sport, Fit2 Pro en IconX 2018 aan

Vorige week lanceerde Samsung de Galaxy Note 8 al, tijdens een apart Unpacked evenement. Daarmee was de telefoonkoek alweer op, maar niet die van de wearables. In Berlijn is een drietal nieuwe apparaatjes getoond: een fitnesstracker, een horloge, en nieuwe draadloze oortelefoontjes.

Gear Fit2 Pro

Vlak voor die onthulling van de Note 8 meldden wij al dat ook de Gear Fit2 Pro openbaar gemaakt zou zijn. Bij nader inzien bleek dit een foutje. Snel na de berichtgeving verwijderde Samsung de opgedoken pagina’s weer van haar website. Maar nu is hij er dan toch echt: de opgepimpte versie van de Gear Fit2 fitnesstracker, die nu ook echt waterdicht is. Je kunt er dus niet alleen mee hardlopen, wandelen en roeien, maar ook zwemmen en duiken.

De Gear Fit2 Pro heeft een 1,5 inch AMOLED schermpjem met 216 x 432 pixels. Hij kan natuurlijk je hartslag meten, en komt met Speedo On – een zwemtraining app van de bekende zwembroekmaker. Een 200 mAh accu zorgt voor stroom, en Bluetooth 4.2 (niet 5.0) voor de verbindingen. De armband meet 51 bij 25 millimeter en weegt slechts 34 gram. Standaard beschikt hij over 4GB interne opslag.

De Gear Fit2 Pro is straks verkrijgbaar in het zwart en rood, en gaat € 230,- kosten.

Gear Sport

Voor wie de Gear S3 Frontier niet sportief genoeg is, kan nu uitkijken naar de Gear Sport. Dit is een fullblown slim horloge, die duidelijk voortborduurt op de eerdere genoemde Gear S3 horloges. De Gear Sport is ook waterdicht, en dus geschikt voor het zwembad. En net als de Fit2 Pro is hij gecertificeerd volgens de MIL-STD-810G standaard. Dat wil zeggen dat hij tegen een schok kan, en ook werkt bij extreem hoge of lage temperaturen.

De Gear Sport heeft dezelfde bediening die we kennen van eerdere Gear horloges: met een draaibare ring rond de body van het apparaatje. De ervaring leert dat dit erg fijn en intuïtief werkt. Wel is het gehele horloge een stukje bescheidener van omvang dan de toch wel vrij grote Gear S3 modellen. Met zijn 1,2 inch AMOLED schermpje (360 x 360 pixels) meet hij 43 x 45 millimeter, en weegt 50 gram zonder bandje.

Een accu van 300 mAh moet voor voldoende uithoudingsvermogen zorgen, terwijl er intern 4GB opslag is. De Gear Sport heeft zijn eigen versie van Samsung’s Always On Display, en wordt (uiteraard) draadloos opgeladen. Je kunt ‘m straks kopen in het zwart, of in het blauw. Adviesprijs: € 350,-.

Gear IconX 2018

En dan is er nog de vernieuwde Gear IconX, door Samsung de Gear IconX 2018 gedoopt. Net als zijn voorganger uit 2016 is ook de nieuwe IconX 2018 vooral een set van twee draadloze oortelefoontjes met oplaadcase. Ze zijn in ieder geval wat lichter geworden. Maar het belangrijkste nieuwe snufje: je kunt ze gebruiken om met Bixby te praten. Als je tenminste een Galaxy S8 of Note 8 hebt, uiteraard. Sinds kort kun je Bixby daadwerkelijk gebruiken om je telefoon te bedienen, mits je goed Engels (of Koreaans) spreekt.

gear-iconx-2018 Samsung kondigt Gear Sport, Fit2 Pro en IconX 2018 aan

De Iconx 2018 oortelefoontjes verbinden met je Galaxy via Bluetooth 4.2, en beschikken per stuk over 4GB opslag. Ze zijn binnenkort verkrijgbaar in zwart, grijs en roze, en moeten dan € 230,- kosten.

Galaxy deal tips

Praat mee