Samsung lanceert Gear Fit 2 en Gear IconX

Geheel volgens verwachting heeft Samsung de nieuwe Gear Fit 2 en de Gear IconX – respectievelijk: een slimme armband, en draadloze oortelefoontjes – gelanceerd.

samsung-gear-fit-2 Samsung lanceert Gear Fit 2 en Gear IconXNa recent opgedoken afbeeldingen en de handleiding van de Gear Fit 2, blijven er amper verrassingen over. De slimme armband heeft een 1,5 inch Super AMOLED scherm met 432 bij 216 pixels en een dualcore processor met een kloksnelheid van 1 GHz. Er is een halve gigabyte werkgeheugen, en 4 GB opslagcapaciteit in het apparaatje aanwezig. De accucapaciteit bedraagt 200 mAh.

Uiteraard draait de Gear Fit 2 op Samsung’s eigen Tizen  besturingssysteem, die onder meer een hartslagmonitor en GPS aanstuurt, én verschillende notificaties en andere informatie kan weergeven.

De Gear Fit 2 zal verkrijgbaar zijn in het zwart, blauw of roze, en kunt kiezen uit een small of large band. Het geheel heeft een IP68 certificatie, en kan dus tegen een flinke plens water. Ook in Nederland komt de armband op korte termijn in de winkels te liggen, met een adviesprijs van € 199,-.

samsung-gear-iconx Samsung lanceert Gear Fit 2 en Gear IconX

Naast de nieuwe armband, lanceert Samsung ook Gear IconX: een set oortelefoons mét Bluetooth verbinding en eigen opslagcapaciteit, maar zonder irritante draadjes. De IconX oordopjes zijn ook voorzien van een hartslagmonitor, een aanraakgevoelig gedeelte, en ze draaien om een of andere reden op Android 4.4. Aan boord is 1,5 GB werkgeheugen en 4 GB interne opslagcapaciteit.

De Gear IconX zal in zwart, blauw en wit later dit jaar te koop zijn, en is voorzien van een prijskaartje met opschrift € 229,-.

Verdere toelichting bij de Gear Fit 2 en de IconX door Samsung zelf bieden de twee onderstaande introductiefilmpjes:

Galaxy deal tips

Praat mee