Galaxy Note 4 krijgt ook beveiligingsupdate augustus

De komst van de Galaxy Note 8 steekt geen stokje voor de beveiligingsupdate van de Note 4. Zoveel is duidelijk, met de komst van de security patch van augustus.

Voor de unbranded Galaxy Note 4 rolt momenteel een update door het land met firmwareversie XXS1DQH8. Het bijna 200MB grote pakket brengt optimalisaties voor batterijgebruik, stabiliteit en geheugenbeheer – aldus de omschrijving. Echter, de belangrijkste verbetering vind natuurlijk op het gebied van de beveiliging plaats.

Galaxy Note 4 augustus update

De update brengt natuurlijk de nieuwste beveiligingspatch naar het drie jaar oude toestel: die van de maand augustus. Aan boord zijn 50 fixes die Google voor het Android besturingssysteem uitbracht. Twaalf fixes komen daar nog bij, speciaal voor Samsung’s eigen aanpassingen en toevoegingen aan het OS.

De augustus update voor de Note 4 is in een aantal Europese landen beschikbaar, waaronder in Nederland. Je toestel haalt ‘m in principe vanzelf binnen. Echter, je kunt ook zelf checken of hij al voor jouw telefoon verkrijgbaar is. Ga via Instellingen naar het item Toestel-info, en kies daar Updates handmatig downloaden.

Al met al houdt Samsung haar ‘oudere’ toestellen, uit 2014, momenteel nog goed bij. Althans, de populaire modellen. Eerder deze week kreeg ook de Galaxy S5 de augustus patch. Deze is nog een half jaar ouder dan de Note 4, die nu ongeveer zijn derde verjaardag viert. Beide toestellen kregen dit jaar geen update meer naar Android 7.0, maar op beveiligingsgebied houdt Samsung ze nog netjes bij.

Beste Galaxy Note 4 deals per provider

Reacties

  1. Diana zegt

    Ik heb gehoord dat de laatste update fataal is voor de Note 4. Toestel valt uit tijdens update en start niet meer op. Heeft er nog iemand hier problemen mee gehad?

Praat mee