Galaxy A5 (2017) Android 7.0 Nougat update van start (preview, nog niet in NL)

Niet geheel onverwacht is de Android 7.0 update voor de Galaxy A5 (2017) van start gegaan. En net als bij de Galaxy A3 (2017) is de primeur voor Russische gebruik(st)ers.

galaxy-a5-2017-android-7-0-update-preview-1024x768 Galaxy A5 (2017) Android 7.0 Nougat update van start (preview, nog niet in NL)

Stukje bij beetje rolt Samsung Android 7.0 Nougat uit naar de verschillende Galaxy A toestellen uit 2016 en 2017. Nadat de update recent al op gang kwam voor de A3 (2017), is hij nu ook gestart voor de A5 (2017).

Galaxy A5 (2017) Android 7.0 update uitrol

In Rusland kunnen gebruik(st)ers met een Galaxy A5 (2017) sinds kort de update naar Android 7.0 downloaden en installeren. Firmwareversie A520FXXU2BQH4 brengt daar niet alleen de nieuwe versie van het besturingssysteem, maar ook de beveiligingspatch van augustus. De update brengt verder relatief bescheiden vernieuwingen, omdat het toestel al de nieuwe versie van Samsung’s eigen interface had.

Het zijn vooral kleine dingetjes – icoontjes, en andere grafische details – die opgefrist worden. Na de update heeft de Samsung Experience interface versie nummer 8.1 – dezelfde als de Galaxy S8. Belangrijke recente features zoals Veilige Map, Samsung Cloud, en Samsung Pass waren op het toestel al onder Android 6.0.1 aanwezig.

Nederland

Wanneer de update beschikbaar zal zijn op Nederlandse Galaxy A5 (2017) toestellen is zoals altijd niet bekend. De update is nu dus gestart, maar het kan nog even duren voor hij ook in West-Europa zal arriveren. Dit kan over enige dagen zijn, maar het kan net zo goed nog enige weken gaan duren.

Wie nu zelf al aan de slag wil met de nieuwe software, kan ‘m downloaden via Sammobile, en handmatig flashen. Doe dit alleen als je weet wat je doet, en hoe het werkt. Voor de meesten is het handiger gewoon even geduld te hebben. Zoals gezegd: het aantal vernieuwingen is gering.

Beste Galaxy A5 (2017) deals per provider

Reacties

  1. Ed zegt

    Update afgelopen weekend geinstalleerd. Helaas werkt het geluid van mijn telefoon nu niet meer.. Drama!
    Beltoon, media, systeem.. Niets 0.0 geen geluid meer

  2. Toos zegt

    Hoe krijg ik het geluid weer terug op mijn Samsung A3 2017 na de update Samsung Experience-versie .8.1 Geen geluid meer bij binnenkomende berichten. Wie heeft een oplossing.?

Praat mee