Kleine bugfix update Nederlandse Galaxy S7 (Edge) uitgerold

Een kleine Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge update rolt uit in Nederland. Deze volgt snel op een grote update die amper twee weken geleden arriveerde.

Voor de unbranded Galaxy S7 en S7 Edge is vanaf vandaag een nieuwe update beschikbaar. Firmwareversie XXU1DQEF arriveert via een pakketje nog geen 30 MB groot.  Nog maar een week of twee terug kregen beide toestellen al een veel grotere update.

Die grote update bracht de toestellen naar de beveiligingspatch van de maand mei. De update van vandaag brengt op dat vlak geen verdere veranderingen. Ook na de update wordt op het Software-info scherm een patchdatum van 1 mei vermeld. Met een builddatum van 16 mei is de nieuwe software nog geen week nieuwer dan de vorige versie (builddatum 10 mei).

Galaxy S7 (Edge) update: bugfixes, optimalisaties

Op de gebruikelijke bugfixes en optimalisaties na brengt de update niet veel concrete vernieuwingen. Duidelijk is dat dit dezelfde firmwareversie is die vorig week – vlak na de Nederlandse mei patch – al in Duitsland werd uitgerold. Echter, ook daarvan worden we niet bijzonder veel wijzer. Tevens zorgt de update er dus voor dat een aantal West-Europese landen nu gelijk lopen qua firmwareversies.

Na de grote sprong naar Nougat bleef het lang stil op het Galaxy S7 update front. Maar lijkt er dan toch weer beweging te zitten in de softwareontwikkeling voor Samsung's topmodel van vorig jaar. En terecht natuurlijk.

Galaxy S7 (Edge) update installeren

Zodra de update op jouw (unbranded, dus niet direct bij Vodafone of T-Mobile gekochte) Galaxy S7 (Edge) beschikbaar is krijg je vanzelf een melding. Zie je deze nog niet maar wil je toch weten of je ‘m al kunt downloaden? Ga dan via Instellingen zelf naar het item Softwate-update. Tik daar bovenaan op Updates handmatig downloaden en je toestel gaat zelf op zoek naar de nieuwe software.

Had jij na de vorige update last van een probleem op jouw Galaxy S7 of S7 Edge? En is deze na de update van vandaag weer verholpen? Of niet? Deel hieronder jouw ervaring met deze bescheiden update!

(Dank aan Melvin, Bert voor het melden!)

Lees de reacties (18)

  • Als ik een koptelefoon of oordopjes inzet hoor ik alleen geluid via de rechterkant ik weet niet hoe dat komt en de de oordoppen zijn niet stuk!

  • Na de update leest mijn telefoon de micro-sd 32 Gb niet meer. Oplossing? Ik hoop niet dat ik mijn gegevens kwijt ben.

    • misschien sd kaart eruit halen en toestel opnieuw opstarten en dan sd kaart opnieuw erin doen…

  • Na update staat er in statusbalk rechts een alarm signaal terwijl er geen alarm is ingesteld. Krijg het ook niet weg…

  • hier wordt gezegd dat de update 30 mb is nou ik heb net een update van 179 mb geinstalleerd????

  • Ik heb nog helemaal geen nieuwe updates, nog steeds op beveiligingspatches van Februari(!) notabene. Ook met Updates Handmatig Downloaden gebeurd er niks.

    • Misschien komt je telefoon niet uit Nederland. Ik heb mijn S7Edge bij Belsimpel besteld en deze komt uit Portugal. Ik heb ook alleen Nougat en verder nog geen updates gehad

1 2 3