Samsung Galaxy geluid regelen met de nieuwe SoundAssistant app

Wil je meer controle over het geluid op je Samsung Galaxy smartphone? Check dan de nieuwe SoundAssistant app. Wij probeerden ‘m op de Galaxy S8, maar hij doet het op iedere Galaxy met Android 7.0 Nougat.

Samsung heeft speciaal voor haar Galaxys met Android Nougat een app uitgebracht om het geluid beter te kunnen regelen. Met SoundAssistant kun je onder meer het volume per app instellen. Maar ook kun verschillende scenario's kiezen afhankelijk van het tijdstip.

Je vindt SoundAssistant in de Play Store voor nop. Om de app te kunnen installeren moet jouw Galaxy wel op Android Nougat draaien. Eenmaal geïnstalleerd, biedt SoundAssistant een flink aantal interessantie opties.

Volume regelen 2.0

Als SoundAssistant geïnstalleerd is, krijg je een ‘zwevende' toets te zien als je een volumetoets aanraakt (een blauw-paarsig icoontje met een luidspreker). Tik daarop om direct meer geluidsopties in beeld te krijgen. Tik de ‘schuifjes' rechtsboven en je gaat direct naar het uitgebreid geluidsmenu van je Galaxy, inclusief equalizer en Adapt Sound. Kies het tandwieltje ernaast, en je gaat naar de instellingen SoundAssistant zelf.

Geluid per dag en tijdstip

In de opties van de SoundAssistant app zelf kun je helemaal bovenaan Scenario's instellen. Dit zijn in feite gewoon weergaveopties die je instelt per tijdstip en/dag. Je stelt in wanneer de Trilstand actief wordt, en in hoeverre geluid alleen wordt afgespeeld via een wel of niet aangesloten koptelefoon.

Volumetoetsen regelen mediavolume

Mogelijk de handigste optie is Mediavolume regelen. Schakel deze in, en de volumetoetsen regelen standaard het volume waarmee media – muziek, video, YouTube, etc. – wordt afgespeeld. Normaal is dat het volume van je beltoon.

Volume per app regelen

Verder kun je per applicatie instellen hoe hard het geluid moet klinken. Dit doe je in feite niet in de SoundAssistant app zelf. Maar iedere keer dat je het volume aanpast terwijl je een specifieke app gebruikt, kun je dit voor alleen die app doen. Als je apps hun ‘eigen volume' hebt gegeven, kun je deze via de SoundAssistant app zelf beheren.

Geluid van twee apps tegelijk (alleen S8)

Als je het irritant vind dat je muziek even uitschakelt als je een Whatsapp melding binnenkrijgt, dan is de volgende optie heel prettig. Je kunt een app – bijvoorbeeld Whatsapp – aanwijzen die geluid kan weergeven tegelijk met andere applicaties. Ook kun je kiezen hoe het geluid van deze afgespeeld dient te worden, bijvoorbeeld altijd via de telefoon (en niet via een verbonden apparaat). Dit snufje werkt alleen op de Galaxy S8. Op andere toestellen ontbreekt hij helaas (dank, Axel!).

Monogeluid

Wie af en toe met maar één oor muziek of ander geluid luistert, kan kiezen voor weergave van mono-geluid. Je mist dan geen dingen die in feite voor het andere oor bestemd waren in de stereoweergave. Tevens kun je de links-rechts balans voor dit monogeluid opgeven.

Tips!

Wil je nog meer uit jouw Galaxy halen? Check dan ook onze andere Galaxy-met-Nougat-tips, of – bijvoorbeeld – meer Galaxy S8 tips. of ons complete overzicht met alle Galaxy tips en trucs.

(via)

Lees de reacties (2)