Een stukje Bixby op je Galaxy S7 (Edge)? Dat kan (maar is niet erg nuttig)

Met wat moed en geduld kun je een klein stukje van de nieuwe assistent Bixby – van de Galaxy S8 – installeren op je Galaxy S7 of Galaxy S7 Edge. Erg nuttig is het echter niet.

Stel, je hebt interesse in de nieuwe digitale assistent Bixby, maar wilt eigenlijk nog geen Galaxy S8 kopen? Je kunt dan de Hello Bixby app – een soort ‘Bixby startscherm’ – installeren op je Galaxy S7 (Edge). Maar let op: doe dit alleen als je echt nieuwsgierig bent, en bereid bent om te gaan met crashende applicaties enzo. Ook het geval: als je het onderstaande doet en uiteindelijk alles weer verwijdert moet je je startscherm weer opnieuw inrichten.

Op het XDA-forum vind je alle benodige bestanden: de nieuwere versie van de Samsung Experience launcher, en natuurlijk de Bixby apk. Installeer beide, en activeer Bixby door via de instellingen van je startscherm (even je vinger op een leeg stukje plaatsen) naar rechts te vegen en de schakelaar om te zetten. Herstart je toestel, en klaar is Bixby.

Echter, zoals je al uit de kop boven dit artikel kon opmaken: erg zinvol is het allemaal niet. Wij konden alleen beperkt een beetje rondneuzen in de app, maar nadat we voor de 26e keer tegen de melding aan zaten te kijken dat Hello Bixby gestopt is, hebben we er maar de brui aan gegeven.

Je kunt de nieuwe launcher weer verwijderen via Instellingen en Applicaties. Zoek de app Touchwiz-start en verwijderd deze door hem te kiezen en rechtsboven via de drie puntjes Updates verwijderen te kiezen. Let op: je moet nu wel je startscherm opnieuw instellen.

Overigens is de kans niet gering dat Bixby vroeg of laat ook via officiële weg naar de Galaxy S7 (Edge) komt. Samsun liet weten dat de assistent allerminst exclusief voor de Galaxy S8 (Plus) zal zijn. Echter, wanneer dit dan moet gaan gebeuren is nog niet bekend.

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Praat mee