Samsung patenteert eigen dual camera module, wil lens dunner en lichtgevoeliger maken

Een vandaag in Zuid-Korea gepubliceerde patentaanvraag laat zien dat Samsung toch wel serieuze plannen heeft met een eigen dual camerasensor.

samsung-patent-dual-lens-camera-module-1 Samsung patenteert eigen dual camera module, wil lens dunner en lichtgevoeliger maken

Een tijd geleden leekt het er even op dat Samsung de nieuwe Galaxy S8, of tenminste de Galaxy S8 Plus, zou voorzien van een dual camera. Inmiddels is duidelijk dat dat niet gaat gebeuren. Dat dit geen loos gerucht was, blijkt uit een patentaanvraag die vandaag werd gepubliceerd in Zuid-Korea.

Het patent Camera module including multi-lens and electronic device having the same (PDF) laat zien dat de Zuid-Koreanen wel degelijk serieus bezig zijn met een dergelijke camera. In het patent beschrijft Samsung specifiek de mogelijkheid om dunnere camera’s te maken die ook nog eens beter zijn in omstandigheden met weinig licht. Ook de mogelijkheid om 3D foto’s te maken, en afstanden en afmetingen op te nemen worden expliciet genoemd.

Zoals wel vaker met dit soort patenten is het niet duidelijk of en wanneer we de getoonde functies daadwerkelijk in een eindproduct gaan tegenkomen. Mogelijk krijgt de Galaxy Note 8 na de zomer de primeur, maar voor hetzelfde geld moeten we nog langer wachten tot Samsung een dergelijke sensor in een Galaxy telefoon inbouwt. Tenslotte werd de oorspronkelijke aanvraag voor het hier beschreven patent al anderhalve jaar geleden ingediend.

Galaxy deal tips

Praat mee