‘Samsung Galaxy S8 krijgt dual camera, irisscanner, 4K schermresolutie’

Nu de Galaxy Note 7 geen geruchtenstadium gepasseerd is, kunnen we onze pijlen richten op de Galaxy S8, en met veel kabaal – en een gerust hart – een paar open deuren intrappen.

samsung-galaxy-s8-dual-camera 'Samsung Galaxy S8 krijgt dual camera, irisscanner, 4K schermresolutie'

Helemaal uit China komt een handjevol geruchten aangewaaid over Samsung’s toptelefoon van 2017, de Galaxy S8. Zo schijnt het toestel straks te beschikken over een irisscanner – je weet wel, dat beveiligingstrucje dat Samsung zojuist bij wijze van primeur in de Note 7 stopte. Dat hij dus in de S8 zal zitten ligt voor de hand.

Ongeveer net zo voor de hand liggend, is het idee dat de Galaxy S8 straks een beeldscherm krijgt met een 4K UHD resolutie. Dit werd een tijdje geleden al voorspeld, en het was niemand minder dan een hoge chef van Samsung zelf die een half jaar terug al liet weten dat een dergelijke hoge schermresolutie de toekomst is. Je weet wel, voor VR enzo.

En dan is er nog de mogelijkheid dat Samsung de Galaxy S8 van twee camera’s gaat voorzien. Twee camera’s aan de achterkant wel te verstaan. Naast elkaar. Want dat is hip, de laatste tijd, en omdat Apple één van haar nieuwe iPhone mogelijk uitrust met dit geintje ligt een gerucht dat Samsung hetzelfde gaat doen voor de hand.

Toch laat de camera van de Galaxy S7 (die ook in de Note 7 zit) zien dat dit soort fancy grapjes allerminst nodig zijn om een dijk van een telefooncamera te leveren. Maar je kunt het natuurlijk ook omdraaien: een dual camera – naar verluid met 12 én 13 megapixel lenzen – met Samsung’s optimalisatie en software verlegt grenzen op dezelfde manier als de enkele camera van de S7 dat deed.

Overigens kan je met de Galaxy S8 straks waarschijnlijk selfies maken met een front camera met een resolutie van 8 megapixels. Want de resolutie van die camera’s stijgen nu eenmaal ook gestaag, en het idee dat Samsung in die ontwikkeling meegaat is dus ook al weinig spannend.

Hoe we het ook wenden of keren: het is simpelweg nog wat vroeg voor geruchten met veel concrete body. En dus moeten het voorlopig houden bij dit soort inkoppertjes. Wordt vervolgd. Dus.

Wil je nu al zorgen dat je er straks als de kippen bij bent als Samsung de Galaxy S8 in Nederland uitbrengt? Schrijf je dan alvast in voor onze email notificatie:

(via)

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Praat mee