Samsung bevestigt op eigen website komst en naam spraakgestuurde assistent Bixby

In een nieuwe versie van een privacyverklaring bevestigt Samsung definitief de komst van haar digitale assistent Bixby, die zijn debuut zal beleven op de Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus.

samsung-bixby-confirmation-1024x289 Samsung bevestigt op eigen website komst en naam spraakgestuurde assistent Bixby

Op de Italiaanse website van Samsung is sinds kort de vernieuwde pagina met privacyinformatie te vinden. De pagina bevestigt definitief wat wij al maanden geleden voorspelden: de nieuwe digitale AI-assistent van de Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus heet inderdaad Bixby.

De pagina bevestigt niet alleen dát Bixby eraan komt, maar dat het inderdaad de spraakgestuurde assistent is, waarvan al duidelijk was dat deze naar Samsung’s nieuwe topmodellen – en later ook goedkopere toestellen – zal komen.

Met nog exact twee weken te gaan tot de lancering van de Galaxy S8 (Plus) is dit één van de interessantere stukjes in de puzzel. Op 29 maart weten we definitief welke features en specificaties de toestellen krijgen, en wat Bixby zoal kan.

Vanaf eind april liggen beide modellen – met een 5,7 en 6,2 inch display – in de winkels, uiteraard als Galaxy S8 met abonnement, en als los toestel. Wil jij een berichtje van ons ontvangen zodra de toestellen in Nederland arriveren? Schrijf je dan in voor de emailnotificatie:

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Praat mee