Nieuwe AI assistent Samsung Galaxy S8 heet mogelijk Bixby (update 7-11: wereldwijd)

Samsung heeft in Zuid-Korea een aanvraag ingediend voor bescherming van de merknaam Bixby. Uit de beschrijving valt af te leiden dat het mogelijk gaat om de nieuwe AI assistent voor – onder meer – de Galaxy S8.

samsung-bixby-trademark-ai-galaxy-s8 Nieuwe AI assistent Samsung Galaxy S8 heet mogelijk Bixby (update 7-11: wereldwijd)

Op de laatste dag van oktober diende Samsung in haar thuisland een aanvraag in voor registratie van de term Bixby. In het bij de aanvraag behorende document (PDF) valt te lezen dat de merknaam gebruikt gaat worden voor ‘computer software for personal information management’, ‘computer application software for smart phones, mobile telephones, portable computers and tablet computers, namely, software used to operate voice recognition system’, en ‘computer software for enabling hands-free use of a mobile phone through voice recognition’.

Enige tijd terug nam Samsung het bedrijf Viv Labs over, dat aan de wieg stond van Apple’s Siri assistent. Direct hierop volgend doken geruchten op dat een nieuwe softwareassistent, gebaseerd op de kunstmatige intelligentie van Viv, haar debuut zou kunnen gaan maken in 2017, in de Galaxy S8 en de Galaxy S8 Plus. Deze moet de tot nu toe gebruikte – en functioneel beperkte – S Voice applicatie vervangen.

De aanvraag van de merknaam komt nu dus op een opvallend tijdstip, waarop registratie van een dergelijk product tenminste de vraag op roept of één plus één inderdaad twee zijn. Toch duurt het nog even voor Samsung de Galaxy S8 in februari volgend jaar aan de wereld zal tonen, en we de precieze details te weten komen over hard- en software van dat toestel.

Update 7 november: inmiddels heeft Samsung de naam Bixby ook buiten Zuid-Korea laten vastleggen. Met een aanvraag voor registratie in zowel de VS als ook in de EU is duidelijk dat wat Bixby ook is, het is een dienst die Samsung later wereldwijd wil inzetten. Zoals in een telefoon die wereldwijd wordt uitgebracht.

Je kunt straks alle aanbiedingen voor de Galaxy S8 (Plus) met abo uitgebreid vergelijken in onze overzichten: Galaxy S8 kopen met abonnement en Galaxy S8 Plus kopen met abonnement.

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Praat mee