Bevestigd: lancering Galaxy S8 op Unpacked 29 maart

Zoals beloofd, heeft Samsung vanavond niet alleen de Galaxy Tab S3 aangekondigd, maar ook haar volgende grote Unpacked evenement – je weet wel, waar de Galaxy S8 offificeel gelanceerd zal worden.

samsung-unpacked-2017-galaxy-s8 Bevestigd: lancering Galaxy S8 op Unpacked 29 maart

Hoewel het Mobile World Congress, dat in Barcelona morgen van start, vaak diende als lanceerplatform voor Samsung’s ‘Next Big Thing’, besloten de Zuid-Koreanen het dit jaar anders aan te pakken. Maar, zoals beloofd, weten we nu in ieder geval dat de Galaxy S8 op 29 maart gelanceerd zal worden. Conform eerdere geruchten, dus.

Een teaser voor de Galaxy S8 maakt duidelijk dat het eerstevolgende Unpacked evenement inderdaad op 29 maart zal plaatsvinden. En dat Samsung af lijkt te willen rekenen met het gangbare idee van hoe een mobiele telefoon eruit ziet.

En inderdaad: wat we tot nu toe weten over de Galaxy S8, en de grotere Galaxy S8 Plus, gaat tenminste enigszins in die richting. Met een edge-scherm dat een groot deel van de voorzijde van het toestel in beslag neemt, worden de randen rond het scherm verder geminimaliseerd. Om dit voorelkaar te krijgen stappen de Zuid-Koreanen voor het eerst af van hun toch wel karakteristieke fysieke Home knop. Deze wordt vervangen door een drukgevoelige on-screen toets die onderdeel uitmaakt van het Always On Display.

De verwachting is dat de Galaxy S8 (Plus) enige weken na de presentatie op 29 maart daadwerkelijk in de winkels zullen liggen – pakweg rond 21 april. Wil je een berichtje van ons ontvangen zodra het toestel in Nederland arriveert, dan kun je je natuurlijk inschrijven voor onze emailnotificatie:

(via)

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Praat mee