Synaptics onthult nieuwe vingerscanner, mogelijk straks in de Galaxy S8

Sensormaker Synaptics heeft een nieuw model vingerafdrukscanner gelanceerd. En ja, het lijkt erop dat de Galaxy S8 een goede kandidaat is voor deze optische scanner.

galaxy-s8-synaptics-fs9100-optische-vingerscanner-1024x559 Synaptics onthult nieuwe vingerscanner, mogelijk straks in de Galaxy S8

Het is alweer even geleden dat het gerucht opdook dat Samsung in de Galaxy S8 een optische vingerscanner wil stoppen. Deze is nodig om een dergelijke scanner in een toestel te kunnen stoppen, waarvan bijna de gehele voorzijde uit beeldscherm bestaat. Vingerafdrukscannerbouwer Synaptics heeft nu precies een dergelijk model gelanceerd – de FS9100 optische vingerscanner – die onder het glas van een smartphone ingebouwd kan worden.

Mooi hierbij passend duikt het gerucht op dat de Galaxy S8 over dezelfde schermtechnologie beschikt die Samsung aanvankelijk in de Note 7 inbouwde. Het gaat hierbij om de zogeheten Y-OCTA technologie, waarbij de aanraakgevoelige sensor direct tijdens de productie aan het glas gehecht wordt, en niet pas later, als een aparte laag in het toestel ingebouwd. Het resultaat: een dunner beeldscherm.

Dit dunnere scherm kan dus prettig samenwerken met Synaptics’ optische vingerscanner, maar zorgt ook voor óf een dunner toestel, óf meer plaats voor een accu. Tenslotte telt in de behuizing van een moderne smartphone iedere 0,1 millimeter.

Hoewel het nog een paar maanden zal duren voor Samsung de Galaxy S8  en zijn grotere broer, de Galaxy S8 Plus, lanceert, beginnen de verschillende berichten over de toestellen als puzzelstukjes steeds beter in elkaar te passen. Een optische vingerscanner die onder een scherm zit die de gehele voorzijde van de toestellen – 5,7 inch voor de normale S8, 6,2 inch voor de S8 Plus – past netjes in het plaatje.

Wil jij een bericht van ons ontvangen wanneer de Galaxy S8 in ons land arriveert? Dan raden we aan je in te schrijven voor onze emailnotificatie:

(via, via)

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Praat mee