Bloomberg: Galaxy S8 krijgt scherm dat hele voorkant bedekt, maar geen Home knop

Via Bloomberg komt bevestiging van een aantal geruchten die recente de ronde deden over de Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus: de toestellen hebben geen Home knop meer. Deze moet plaats maken voor een scherm dat de gehele voorkant van het toestel beslaat.

galaxy-s8-concept-1024x573 Bloomberg: Galaxy S8 krijgt scherm dat hele voorkant bedekt, maar geen Home knop

Nog maar een paar dagen terug werd al semi-bevestigd dat Samsung de Galaxy S8 uitbrengt in een ‘kleine’ variant met een 5,7 inch scherm, en een grotere, 6,2 inch versie die wij voor nu Galaxy S8 Plus noemen. Om dit soort grote schermen hanteerbaar te houden, moeten de randen aan boven- en onderkant van het toestel, evenals aan de zijkant minimaal gehouden worden. Alleen dan passen dit soort schermen in een behuizing die niet veel groter hoeft te zijn dan die van de huidige Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge.

Dit alles wordt nu min of meer bevestigd door de mensen van Bloomberg, die menen te weten dat de Galaxy S8 inderdaad een scherm krijgt dat de gehele voorkant bedekt. Een consequentie van een dergelijk design, is natuurlijk dat er geen plaats meer is voor een fysieke Home knop. Deze zal, aldus Bloomberg, vervangen worden door een ‘virtuele Home knop’ – wat dat ook moge zijn.

In feite komen dus niet erg veel meer te weten dan we al deden, maar het feit dat Bloomberg besluit deze details te publiceren, wijst er normaal gesproken op dat ze goede reden hebben om aan te nemen dat de Galaxy S8 daadwerkelijk zo zal zijn. Waarvan akte, dus.

Overigens denkt ook Bloomberg dat Samsung de Galaxy S8 in maart of april zal uitbrengen, dus iedereen die benieuwd is naar wat mogelijk Samsung’s opvallendste telefoon sinds lang kan worden, moet nog even geduld hebben.

Je kunt je natuurlijk inschrijven voor onze Galaxy S8 emailnotificatie, als je een bericht van ons wilt ontvangen zodra het toestel echt in Nederland arriveert:

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Reacties

 1. Edwin zegt

  Edge: Neen, dank u
  Minumum 5,7″: Neen dank u
  Virtuele Homeknop: Neen, dank u
  GEEN 3,5″ headphone jack
  4K resolutie met bijkomend onnodig batterijverbruik: Neen dank u

  waar ik de (gewone, niet edge variant) S7 nog bewonderde, lijkt al wat ik hoor over de S8 er op te wijzen dat deze hem voor mij echt niet wordt..

Praat mee