‘Ook Samsung Galaxy S8 komt alleen als edge-versie op de markt’

Samsung zou van plan zijn haar topmodel voor 2017 – de Galaxy S8, zogezegd – alleen nog maar in een variant met dual edge scherm op de markt te brengen.

samsung-galaxy-s7-edge-review-bovenkant 'Ook Samsung Galaxy S8 komt alleen als edge-versie op de markt'

De Galaxy S8: gebogen of plat? Klein of groot?

Sind het onverwachte succes van de Galaxy S6 Edge is voor Samsung duidelijk hoe zij opvallende én gewilde smartphones kan maken: dankzij haar eigen gebogen AMOLED schermtechnologie. De Galaxy S7 kwam nog in twee varianten – eentje met, eentje zonder edge – op de markt, maar bij de Galaxy Note 7 is iedere vorm van plat vermaak geschrapt.

En net als bij deze laatste, zouden de Zuid-Koreanen op dit moment ernstig overwegen om ook de Galaxy S8 volgend jaar alleen nog maar met gebogen beeldscherm uit te brengen, zonder plat broertje.

Dat is natuurlijk allemaal leuk en aardig, maar de echt relevante vraag die dan opkomt is die naar de schermdiagonaal. Wie een Galaxy S7 wil kopen kiest niet alleen tussen plat of gebogen, maar ook tussen compacter of groter – 5,1 of 5,5 inch, om precies te zijn. Hoe zit dit dan straks bij de Galaxy S8?

Een 5,5 inch Galaxy S8 met gebogen scherm is vermoedelijk een maatje te groot voor menig gebruik(st)er – of omgekeerd: een 5,1 á 5,2 inch Galaxy S8 wat klein voor wie nu bijvoorbeeld de grotere S7 Edge gewend is.

Om dat probleem te vermijden zou Samsung, aldus de berichtgeving, inderdaad van plan zijn een 5,1 én een 5,5 inch S8 te lanceren – beide fundamenteel non-plat. Krijgen we dan dus een Galaxy S8 en een Galaxy S8 Plus, om de naamgeving enigszins overzichtelijk te houden? Wie het weet mag het zeggen…

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Praat mee