‘Samsung verdrievoudigt Galaxy S6 Edge productie’

Het idee was zo logisch: Samsung’s Galaxy S6 wordt door de meeste consumenten gekocht, en voor de liefhebbers van toffe niche producten is er de duurdere Galaxy S6 Edge. Inmiddels lijkt deze laatste helemaal niet zo niche te worden als gedacht, getuige de massale aandacht en goede reacties op het toestel met het aan beide zijkanten gebogen scherm. Als Samsung wil voorkomen dat de S6 Edge straks kampt met eindeloze levertijden moet het aan de bak. Zo gezegd, zo gedaan, zo blijkt.

samsung-galaxy-s6-edge-wit-2 'Samsung verdrievoudigt Galaxy S6 Edge productie'

Volgens berichten in de Zuid-Koreaanse media wil Samsung namelijk de productie van de Galaxy S6 Edge niet alleen verhogen, maar zelfs verdrievoudigen. Dat de hiervoor benodigde capaciteit niet zomaar uit de grond gestampt kan worden moge duidelijk zijn – niet duidelijk is met welke partners Samsung er op korte termijn voor gaat zorgen dat er zoveel meer exemplaren van de band gaan rollen. Maar die vraag is ook niet zo relevant.

Wel relevant is het, te weten dat Samsung er kennelijk veel aan gelegen is voldoende exemplaren van de S6 Edge te kunnen leveren, om te voldoen aan vraag, die kennelijk flink boven verwachting is ondanks de pittige prijs van het toestel. De Galaxy S6 Edge heeft een adviesprijs van € 849,- voor het basismodel met 32 GB opslagcapaciteit.

Toch blijft het maar de vraag of de verhoogde productie op tijd komt om de levering direct vanaf 10 april – als het toestel officieel in de winkels belandt – op peil te krijgen. Dit zal over pakweg 2 weken moeten blijken.

(via)

Beste Galaxy S6 Edge deals

Per provider

Los toestel

Praat mee