Eerste generatie Galaxy Tab S krijgt geen update naar Android Marshmallow

In tegenstelling tot recente geruchten, laat Samsung zelf weten dat de eerste generatie van de Galaxy Tab S géén update naar Android 6.0.1 Marshmallow meer zal krijgen. Update: inmiddels is duidelijk dat de Galaxy Tab S wel degelijk de update krijgt.

galaxy-tab-s-geen-android-marshmallow-update Eerste generatie Galaxy Tab S krijgt geen update naar Android Marshmallow

Bij Lollipop is de Galaxy Tab S, en bij Lollipop blijft de Galaxy Tab S

Via Facebook laat Samsung Mobile Nederland weten dat de Galaxy Tab S met de update naar Android Lollipop haar laatste grote update kreeg – en dat Android Marshmallow voor het apparaat dus niet meer in de pijpleiding zit.

Technisch gezien geeft Samsung antwoord op de vraag of de 10,5 inch versie van de Tab S de update nog zal krijgen – maar hiermee lijkt ons duidelijk dat ook de 8,4 inch variant van Samsung’s eerste tablet met AMOLED scherm geen sprong naar Marshmallow zal maken.

galaxy-tab-s-geen-android-marshmallow-update-fb Eerste generatie Galaxy Tab S krijgt geen update naar Android Marshmallow

Recent nog, lieten insiders doorschemeren dat de  Tab S wel degelijk de langverwachte update nog zou gaan krijgen, en uit benchmarktests viel op te maken dat Samsung het apparaat wel degelijk heeft getest met Android versie 6.0.1. Toch is met Samsung’s mededeling de kous nu wel zo’n beetje af.

Gisteren nog, ontdekten wij dat de Galaxy S5 Mini – uitgebracht rond dezelfde tijd als de Tab S – wel degelijk binnenkort de update naar Android Marshmallow gaat krijgen. Van dat toestel doken recent al andere voortekenen op – voortekenen die we uiteindelijk nooit voor de Tab S hebben gevonden.

(Dank, Johan!)

Galaxy deal tips

Reacties

 1. FrLW68 zegt

  Laten we hopen dat de update voor de 10.5 alsnog gaat komen. Ik krijg bijna dagelijks meldingen dat updates niet gedaan kunnen worden, omdat het geheugen vol zit. Inderdaad van de 12GB die over zijn gebleven is nog maar 900MB over na een clear cache actie. Echter, op de SD-kaart van 32GB is nog 29GB over. Ik had gehoopt dat Marshmallow hierin verbetering kon brengen. Dat je bijvoorbeeld een deel van bijvoorbeeld een spel (a 1,5 GB) op de SD-kaart kon komen. Helaas is na Jellybean schrijven naar de SD-kaart moeilijker geworden. Ik heb al met Samsung contact gehad. Over Marshmallow konden ze me vertellen dat Samung ervoor gekozen heeft om de SD-kaart niet als onderdeel van het interne geheugen te maken. dus installaties zou niet mogelijk zijn. Maar dat hoeft ook niet voor mij. Als grote spellen maar met app2SD of iets dergelijks verplaatst kan worden. Laten we hopen dat Marsmallow alsnog komt, en verbetering brengt. Het is dat AMOLED zo mooi is, anders denk ik toch hard na over een ander merk, als deze tablet het ooit begeeft.

 2. PAlfio zegt

  Since Samsung evidently thinks its custumers are not worthy of such upgrade THEN we willNO LONGER buy, recommend .or evaluate Samsung…..HELLO HUAWEI, ASUS and LG !

 3. Mijn idee zegt

  Hoewel ik zeer tevreden ben ben mijn Tab S, is dit waarschijnlijk wel de laatste Samsung die ik heb aangeschaft. Ik heb geruime tijd geleden mijn TabPro vervangen door een Tab S vanwege de update naar Android 5 en uiteindelijk naar Android 6. De TabPro kreeg ook ineens geen updates meer, De belofte/geruchten dat ge-update zou worden zijn net als bij de Tab S (update medio april 2016) wat mij betreft een commerciële leugen. Op deze manier kunnen de laatste series van een product nog voor een behoorlijke prijs aan de man worden gebracht. Bewust geruchten in de wereld brengen om er beter van te worden en uiteindelijk niet uitvoeren. Ik noem dat op z’n zachts gezegd ‘LIEGEN’ .
  Net als in ons bedrijf (honderden tablets) zal ik en vele met mij, Samsung laten voor wat het is en wellicht overstappen op de zeker zo goede, en in vele opzichten betere IPad. Van update-problemen en derhalve veel (beveiligings-) issues heb je dan geen last.

  • Mijn idee zegt

   Wat een gedoe……..
   Android 6.01 -update komt wel…komt niet…komt toch wel……

   Ik ga er alsnog vanuit dat de update eraan komt en ik niet naar een alternatief hoef uit te wijken. Cyanogenmod 14 zit er namelijk ook aan te komen.
   Ik sta wel nog steeds achter mijn eerdere reactie.

Praat mee