Batterij Galaxy S6 / S7 kan snel leeg lopen na update Oculus app Gear VR (update: gefixt)

Heb je een Galaxy S6 of Galaxy S7 én de Gear VR? Let dan op na de nieuwste update van de Oculus app – deze kan een snel leeglopende accu van je telefoon veroorzaken door een irritante bug.

samsung-galaxy-s7-gear-vr-tips Batterij Galaxy S6 / S7 kan snel leeg lopen na update Oculus app Gear VR (update: gefixt)

Wie een Gear VR heeft is bekend met de Oculus app – de app die vanzelf start als je je Galaxy in de headset stopt. De meest recente update van deze applicatie heeft echter een vervelende bug waar sommige gebruik(st)ers last van hebben. Na installatie kan de batterij van je toestel sneller leeg raken dan normaal.

De boosdoener is een nieuwe feature in de Oculus app, Oculus Rooms genaamd. Deze zorgt ervoor dat de app een voor Rooms benodigd stukje software telkens opnieuw blijft downloaden en installeren. Hierdoor blijft de processor van de telefoon continue maximaal belast, met een flink verhoogd energieverbruik to gevolg.

Wijzelf hadden hier na het updaten van de Oculus app op onze S7 Edge zo gauw (kort getest, echter) geen last van, maar we hebben ook hier in Nederland al uit meerdere hoeken geluiden gehoord van gebruik(st)ers waar dit wel het geval is.

In ieder geval gaan we er vanuit dat Oculus de zaak snel oplost door het uitrollen van een nieuwe update voor de applicatie. Tot die tijd is de enige manier om zeker géén last te hebben van de bug het verwijderen van de Oculus app. Als de app bijgewerkt en de bug geplet is, kun je deze dan weer vanzelf laten installeren als je je Galaxy in de Gear VR doet.

Update: we horen dat het opnieuw installeren van de Oculus app het probleem inmiddels alweer oplost. Is dit bij jou ook zo? Laat het hieronder even weten!

(via)

Galaxy deal tips

Reacties

  1. Volkan zegt

    Hi allen, is dit inderdaad nu opgelost en kan de oculus app weer gedownload worden? KUN je anders niet de oculus app downloaden en daarna de afzonderlijke oculus rooms app niet verwijderen of blijft het probleem dan?

Praat mee