Samsung Galaxy S7 (e.a.) tip: contacten toevoegen aan je startscherm

Recent kwam bij ons een aantal keer de vraag voorbij waaien hoe je contacten direct op het startscherm van de Galaxy S7 of Galaxy S7 Edge kunt toevoegen. Het is eenvoudig, maar je moet maar net even weten hoe. En uiteraard werkt dit min of meer exact hetzelfde op vele andere Galaxy telefoons.

samsung-galaxy-s7-tip-contact-op-startscherm Samsung Galaxy S7 (e.a.) tip: contacten toevoegen aan je startscherm

Snelkoppeling naar contacten op het startscherm van je Galaxy S7 (Edge): drie opties

Om een snelkoppeling naar een contact direct aan het startscherm van je Galaxy (S7, etc) toe te voegen, leg je allereerst je vinger iets langer op een leeg gedeelte van dit scherm. Als je vervolgens in de instellingen van het startscherm terecht komt, kies je Widgets.

samsung-galaxy-s7-contact-op-startscherm-snelkoppeling-maken1 Samsung Galaxy S7 (e.a.) tip: contacten toevoegen aan je startscherm

In het Widgets scherm zoek je de Contacten widget. Op de Galaxy S7 heb je deze in drie varianten: Contacten, Direct bericht en Rechtstreeks kiezen. Met de eerste open je het overzicht van een contact, de tweede is een snelkoppeling naar een nieuwe bericht voor het betreffende contact, en met de derde bel je deze persoon direct.

Op sommige Galaxy telefoons staat slechts de eerste van deze drie widgets ter beschikking, en kun je dus alleen een snelkoppeling naar het overzichtsscherm van een contact op je startscherm plaatsen.

samsung-galaxy-s7-contact-op-startscherm-snelkoppeling-maken-21 Samsung Galaxy S7 (e.a.) tip: contacten toevoegen aan je startscherm

Kies in ieder geval de widget die je op het startscherm van jouw Galaxy (S7, etc.) wilt plaatsen, leg je vinger er op een schuif ‘m vervolgens naar de plek op het scherm waar je ‘m wilt hebben. Last but not least moet je natuurlijk nog kiezen wie je precies daar wilt plaatsen.

Op deze manier kun je één favoriete contact op je startscherm zetten, of een handvol. Of je kunt er je hele startscherm mee vol behangen. Aan jou de keus!

Beste Galaxy S7 aanbiedingen per provider:

Galaxy S7

S7 Edge

Reacties

Praat mee