Opnieuw update Nederlandse Samsung Galaxy S7 en S7 Edge

Vanaf vandaag rolt Samsung een nieuwe update uit naar zowel de Galaxy S7 als de Galaxy S7 Edge. De update volgt vrij vlot op de vorige, die recente security patches naar de toestellen bracht.

samsung-galaxy-s7-edge-nederland-update-xxu1apf5 Opnieuw update Nederlandse Samsung Galaxy S7 en S7 Edge

Zowel de unbranded Galaxy S7 als Galaxy S7 Edge krijgen vanaf vandaag in Nederland een update naar firmwareversie XXU1APF5, met builddatum 9 juni. Veranderingen in het Android besturingssysteem zelf zijn niet van de partij, en ook op beveiligingsgebied kregen beide toestellen de patches van de maand juni al.

Het is dus niet direct duidelijk wat de concrete wijzigingen zijn ten opzichte van de vorige update voor beide S7 varianten. Heb jij de update al geïnstalleerd? Wat merk je er van?

(Dank voor de meldingen Bert, Henk!)

Beste Galaxy S7 aanbiedingen per provider:

Galaxy S7

S7 Edge

Reacties

 1. Dirk zegt

  Ik heb m afgelopen nacht geinstalleerd.
  Ik hoop dat de batterij weer minder gebruikt. Want vorige update leek de telefoon sneller op te zijn.
  Hij lijkt nu wel nog soepeler te draaien.

 2. EV zegt

  Dankzij deze update werkt mijn scherm niet meer. In eerste instantie een beeld met groen/rozen vlekken. Daarna 5 seconden het normale scherm terug en nu reageert het scherm praktisch niet meer. Als ik op de home toets druk flitst deze een halve seconde……groen. Ik kan de telefoon op dit moment alleen via SideSync bedienen op de pc.

  Deze telefoon is met uiterste voorzichtigheid behandeld, 0 keer laten vallen, voorzien van een rubberen hoes 360 graden en in de tas gaat deze nog in een extra lederen insteekhoes…. Nadat de update ’s avonds was uitgevoerd heb ik nog gebruik gemaakt van de telefoon, Maar daarna heb ik deze aan de lader gelegd en trof het toestel ’s ochtends in deze toestand aan.

 3. Frank M zegt

  De reactie van EV is voor mij voldoende om deze update (nog) niet te installeren. Met de S5 al een keer flink de mist in gegaan en als het goed is is het goed! Stond bij de omschrijving dat o.a. de camera meer stabiliteit krijgt…nou, die vind ik al super stabiel dus daar hoef ik het niet voor te doen. Het toestel draait vanaf dag 1 heerlijk soepel en die nieuwe beveiligings patch…ach, het zal wel.

 4. Luuk zegt

  Sinds de update(s) van afgelopen maand heb ik het gevoel dat mn batterij sneller leeg is dan eerst. Ook heb ik het gevoel dat mn telefoon warmer wordt bij gemiddeld gebruik. Dit zou natuurlijk samen kunnen hangen. Hebben meer mensen hier kast van? En nog beter, zijn er mensen die hier iets tegen weten?

  • Monique zegt

   Heb het zelfde probleem als Luuk. Telefoon wordt warm en loopt binnen een halve dag leeg, of valt gewoon uit.. Telefoon is heel traag, of slaat op tilt. Echt spijt van de update. Weet iemand hier een oplossing voor???

  • Rowena zegt

   Hier ook hetzelfde probleem. Sinds de update begon mijn batterij sneller leeg te lopen. De dag erna liep het regelmatig vast en op dit moment is het toestel dusdanig heet dat je het soms niet beet kan houden. Het toestel slaat door en geeft zo nu en dan aan dat het “Proces system” niet reageert?? Degene die hier een oplossing voor heeft ben ik eeuwig dankbaar. Samsung service desk gaf het advies een back up te maken en een hard reset uit te voeren…..Heb het zelf nog niet gedaan. Iemand anders hier wel?

 5. Jennifer zegt

  Sinds ik de de nieuwe er op heb gezet vanacht is het kut als ik hem oplaad zie ik een regenboog scherm dit hoort dus echt niet ben er zo klaar mee

Praat mee