Samsung Galaxy S7 (Edge) krijgt update met juni security patch (update: T-Mobile ook)

Vanaf deze ochtend staat een update klaar die de Galaxy S7 voorziet van de nieuwe security patches van de maand juniUpdate 13-6: ook de Galaxy S7 Edge krijgt vanaf vandaag de juni update. Update 20-6 en 21-1: ook voor T-Mobile’s Galaxy S7 en S7 Edge staat de update inmiddels gereed.

samsung-galaxy-security-patch-juni-update Samsung Galaxy S7 (Edge) krijgt update met juni security patch (update: T-Mobile ook)

De Nederlandse unbranded – niet bij een provider gekochte – Galaxy S7  en S7 Edge krijgen vandaag een update met respectievelijk firmwareversie XXU1APEQ en XXU1APF2. Deze laat het Android besturingssysteem zelf ongemoeid – versie 6.0.1 blijft versie 6.0.1 – maar biedt wel de nieuwste beveiligingspatches aan (dank, Henk!).

Als je na het uitvoeren van de update via Instellingen naar Toestel-info gaat, en onder het kopje Software-info kijkt, zie je bij Niv. Android-beveiligingspatch dat deze op 1 juni gedateerd is.

Overigens, mocht het downloaden van de update niet automatisch beginnen, kun je in datzelfde Toestel-info scherm helemaal bovenin bij Update handmatig downloaden zelf checken of jouw Galaxy S7 Edge ‘m al kan binnenhalen.

Hoewel het zoals altijd niet mogelijk is concrete voorspellingen te doen wanneer de verschillende branded S7 modellen van Vodafone of T-Mobile deze update krijgen, gaan we er gemakshalve vanuit dat dit op korte termijn ook wel zal gebeuren.

Beste Galaxy S7 aanbiedingen per provider:

Galaxy S7

S7 Edge

Reacties

  • Simonka zegt

   Ja, ik ook. Merk totaal geen verschil maar heb tot nu toe wel die irritante melding voor mijn micro sd kaart niet gehad…

 1. Mikk zegt

  Na de update met juni security patch ( Samsung S7 ) kreeg ik melding dat mijn micro sd kaart defect is .
  Tevens merk ik dat de batterij sneller leeg is en de telefoon vaak warm wordt . Moet de telefoon nu na een dag al opladen terwijl ik er eerst een dag of twee mee kon doen.

 2. Bert zegt

  Ben blij met deze update:
  a. Geplaatst op de 13-de en t/m vandaag de 20-ste geen enkel probleem.
  b. En zoals Simonka al melde komt deze melding “SD-kaart voor overzetten van foto’s en media” niet meer voor bij ’t opstarten van je S7 Edge. Dat voorkomt dat je per ongeluk op “Eject” of “Uitwerpen” klikt.
  c. Deze update is nu in vrijwel alle landen voor alle providers beschikbaar. Wat mij betreft gaat Samsung hiermee door, i.e. om de paar maanden een nieuwe tot dan toe cumulatieve update uit te brengen.

 3. Bert zegt

  Weer een update:
  a. Vanochtend, 24 juni kwam binnen G935FXXU1APF5 voor de unbranded S7 Edge, i.e. PHN dus.
  b. De installatie ging goed en ’t toestel draait ook als normaal.
  c. Voor mijn onverwacht nu alweer ’n update maar ok Samsung.

Praat mee