Samsung Galaxy S7 (Edge) backpack cover review (EP-TG930/935)

Hoewel de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge niet direct toestellen zijn die te kort komen op het gebied van accuduur, is het wel degelijk aardig om te weten waar de telefoons toe in staat zijn met de speciale Backpack Cover – een fikse extra batterij op de rug van de toestellen.

samsung-galaxy-s7-edge-backpack-cover-batterij-review Samsung Galaxy S7 (Edge) backpack cover review (EP-TG930/935)

Effectief? Ja. Wordt de Galaxy S7 (Edge) mooier met de Backpack cover? Nou, nee.

De Galaxy S7 is standaard voorzien van een ruime 3000 mAh accu, en met de bijbehorende Backpack cover voeg je er nog eens 2700 mAh aan toe. Op de Galaxy S7 Edge gaat het allemaal nog een stapje verder. Daar voegt de Backpack 3100 mAh toe aan de 3500 mAh grote interne batterij.

samsung-galaxy-s7-edge-backpack-cover-batterij-review-5 Samsung Galaxy S7 (Edge) backpack cover review (EP-TG930/935)

Hoe werkt de Backpack cover?

Allereerst is het goed om te weten hoe de Backpack cover precies werkt. Het is namelijk geen gewone uitbreiding van de interne accu van de Galaxy S7 (Edge). Het is een compacte powerbank c.q. externe accu, die het toestel alleen oplaadt als je ‘m dit ook echt laat doen (één druk op een knopje). In feite is hij dus vergelijkbaar met Samsung’s Battery pack, maar dan vermomd als beschermhoes. Bijkomend voordeel: het opladen van de Galaxy S7 gebeurt draadloos (het opladen van de Backpack zelf dan weer niet).

samsung-galaxy-s7-edge-backpack-cover-batterij-review-6 Samsung Galaxy S7 (Edge) backpack cover review (EP-TG930/935)

Blauw LEDje geeft aan dat er opgeladen wordt, witte LEDjes geven ’n indicatie hoe vol de Backpack is

Wat doet de Backpack voor je accuduur?

Op basis van de hierboven genoemde capaciteiten, komen we dus te weten dat de Backpack cover net genoeg power heeft om de Galaxy S7 of S7 Edge een extra keer van nul tot bijna 90% op te laden. Mét Backpack cover kun je dus net niet twee keer zo lang zonder stopcontact als zonder, dus kun je zelf ongeveer inschatten hoeveel winst je uiteindelijk boekt.

Wij gebruikten ‘m met onze Galaxy S7 Edge, en slaagden erin het stopcontact drie dagen te vermijden bij niet al te zwaar – maar zeker niet licht – gebruik (denk: ruim acht uur screen on time). Bij een wat intensiever gebruik kun je met de Backpack alsnog tenminste één nacht opladen overslaan.

samsung-galaxy-s7-edge-backpack-cover-batterij-review-2 Samsung Galaxy S7 (Edge) backpack cover review (EP-TG930/935)

Het laden zelf verloopt overigens vrij langzaam. Er is geen sprake van draadloos snelladen. Maar omdat de cover aan het toestel zelf vast klikt, maakt dat ook niet zoveel uit. Je kunt je Galaxy S7 toch wel gebruiken, tenslotte.

Dik, zwaar?

Zoals genoemd: je Galaxy S7 of S7 Edge wordt met de Backpack uiteraard een aardig stuk dikker en zwaarder. Al die energie moet tenslotte ergens in gestopt worden. Om precies te zijn is een S7 mét cover ruim twee keer zo dik als een toestel zonder rugzak. Het gewicht verdubbelt net niet, maar je voelt natuurlijk duidelijk dat je een stuk meer batterij in je handen houdt.

samsung-galaxy-s7-edge-backpack-cover-batterij-review-4 Samsung Galaxy S7 (Edge) backpack cover review (EP-TG930/935)

Bescherming

Hoewel de Backpack cover zelf in feite behoorlijk stevig is, is de geboden bescherming voor de Galaxy S7 of S7 Edge beperkt. De voorkant van het toestel blijft open en bloot, en er zijn geen opstaande randjes om een klap van het scherm weg te houden.

Toch is het materiaal zelf wel stevig: zolang je telefoon op de rug of zijkant valt, vangt het stevige kunststof iedere klap zonder blikken of blozen op. De bovenrandjes zijn net even wat zachter, evenals de binnenzijde van de Backpack cover, zodat je S7 er makkelijk en zonder krassen in vast klikt.

samsung-galaxy-s7-edge-backpack-cover-batterij-review-3 Samsung Galaxy S7 (Edge) backpack cover review (EP-TG930/935)

Conclusie

Natuurlijk voegt de cover wel flink wat volume en gewicht toe aan je Galaxy S7, en omdat dat toestel – en de S7 Edge – van zichzelf al een erg goede accuduur hebben, heeft het al met al niet zoveel zin om de Backpack cover aan te schaffen voor dagelijks gebruik – tenzij je een fanatiek gamer bent, natuurlijk, die bijvoorbeeld dagelijks uren in het openbaar vervoer doorbrengt.

Als je je S7 slechts met mate gebruikt, én van deze cover voorziet, dan kun je het gemakkelijk dagenlang uitzingen  op – we noemen maar wat – survivaltocht in de Ardennen, of iets algemener: op reis. Dit is dan ook het soort scenario waar de cover echt goed tot zijn recht komt.

Galaxy S7 (Edge) Backpack Cover kopen

De Backpack cover heeft voor de Galaxy S7 en de S7 Edge een adviesprijs van € 89,99. Bij onze partner Smartphonehoesjes.nl vind je ‘m voor de S7 voor € 79,95 HIER, en voor de S7 Edge voor € 89,95 HIER.

En vergeet natuurlijk niet onze Galaxy S7 hoesjes en Galaxy S7 Edge hoesjes overzichten te checken!

Beste Galaxy S7 aanbiedingen per provider:

Galaxy S7

S7 Edge

Reacties

  1. Ron zegt

    Heb hem even gehad en terug gestuurd want kon amper 40% bijladen. Nu heb ik voor 35 euro een 5000mah backpack van kiwibird die effectief 125% extra laad en ook snel laad plus je scherm wel beschermd door een rand die boven scherm uit komt.

Praat mee