Review: Samsung’s Fast Charging Battery Pack EB-PN920

Onze grote review van de Samsung Galaxy S6 Edge Plus kun je volgende week lezen – maar vandaag werpen we een blik op de Fast Charging Battery Pack: de snelladende batterij voor onderweg.

samsung-fast-charge-battery-pack-eb-pn920 Review: Samsung's Fast Charging Battery Pack EB-PN920

Dit jaar – 2015 – viel Samsung van haar langgekoesterde geloof dat de accu van een smartphone per se verwisselbaar moet zijn. En zo kwam eerst de Galaxy A serie, en daarna de verschillende Galaxy S6 modellen op de markt zonder eenvoudig uitwisselbare batterij. Wie tóch onderweg en zonder stopcontact de gebruiksduur van zijn of haar telefoon wil verlengen, is dus aangewezen op een Battery Pack. Zo doende namen wij Samsung’s nieuwe Fast Charging Battery Pack onder de loep.

Zoals de naam al verraadt, is deze compacte batterij-voor-onderweg compatible met de snellaad optie van onder andere de Galaxy S6 Edge Plus, de andere S6 modellen, maar ook de Galaxy Note 4/Note Edge. Dit is dan ook de grootste pluspunt aan deze battery pack tenopzichte van andere modellen: je kunt ook zonder stopcontact profiteren van de korte laadtijden – minder dan anderhalf uur voor een complete lading – van Samsung’s recente Galaxy smartphones.

samsung-fast-charge-battery-pack-eb-pn920-s6-edge-plus2 Review: Samsung's Fast Charging Battery Pack EB-PN920

Iets korter en smaller dan de Galaxy S6 Edge Plus…

De Fast Charging Battery Pack heeft een capaciteit van 5200 mAh. Je kunt er je Galaxy S6 dus twee keer mee opladen, en je Galaxy S6 Edge Plus of Note 4 dus ruim anderhalf keer. Als je het huis verlaat met een volle telefoon én een volle Battery Pack kun je dus in totaal drie maal de accuduur van je Galaxy S6 stopcontactloos rondreizen – of twee en een halve accuduur van je Note 4 of S6 Edge Plus. De Battery Pack zelf volledig opladen duurt overigens een uur of drie.

De Battery Pack is vrij – maar niet extreem – compact. Hij is een fractie kleiner dan de Galaxy S6 Edge Plus, een klein beetje groter dan de gewone Galaxy S6, en met zijn 10 mm dikker dan beide. Het apparaatje is voorzien van een gewone USB aansluiting voor je telefoon, men een microUSB aansluiting om ‘m aan de oplader te koppelen. Deze laatste is niet meegeleverd, maar je kunt uiteraard gewoon de lader van je Galaxy gebruiken. Een kort, pakweg 20 centimeter lang kabeltje waarmee je de pack aan je toestel kunt koppelen zit er wel standaard bij.

samsung-fast-charge-battery-pack-eb-pn920-galaxy-s6 Review: Samsung's Fast Charging Battery Pack EB-PN920

…maar wel een stukje dikker

Een vrij ruwe indicatie van hoe vol de Fast Charging Battery Pack is krijg je met een druk op de toets, waarna vier lampjes ongeveer tonen hoeveel energie er nog aan boord is.

We hebben de Battery Pack nu een tijdje in gebruik, en vinden vooral het snelladen erg prettig ten opzichte van een doorsnee powerbank. Is dit hét accessoire dat de verwisselbare accu doet vergeten? Dat hangt natuurlijk volledig van je eigen gebruikspatroon en toestel af. Wij vinden ‘m vooral handig in combinatie met de Galaxy S6 (Edge), die van zichzelf niet uitblinkt op het gebied van de accuduur.

samsung-fast-charge-battery-pack-eb-pn920-note-4 Review: Samsung's Fast Charging Battery Pack EB-PN920

Design: een dikke Galaxy S6 van kunststof, zonder scherm

Tenzij je een weekend gaat survivallen (festivallen, etc.) zul je er met de Galaxy S6 Edge Plus wat minder aan hebben – die heeft namelijk wel een prima accuduur, en dus minder behoefte aan een dergelijke Battery Pack. Of anders gezegd: bij dat toestel, of de Note 4, is minder duidelijk in hoeverre deze € 59,99 kostende oplader zijn geld zonder meer waard is.

Je kunt de Fast Charging Battery Pack EB-PN920 nu bestellen – in zilver- of goudkleurig – bij Samsung zelf (€ 59,99 – HIER), en binnenkort bij meer shops.

Beste Galaxy S6 Edge Plus deals per provider

Praat mee