Android Marshmallow arriveert op Galaxy Note 4 SM-N910F (update 24-6: unbranded)

De langverwachte update naar Android 6.0.1 Marshmallow is op de Europese Galaxy Note 4 SM-N910F aangekomen. Duitse gebruik(st)ers hebben de primeur. Update: we hebben de update ook al even bekeken in het Nederlands, inclusief de nieuwe features zoals Notitie scherm uit en het compleet vernieuwde Air Command. Update 10 mei: vanaf vandaag is de Marshmallow update beschikbaar voor Vodafone's branded Note 4 in Nederland. Update 9 juni: vanaf nu wordt de update ook uitgerold op T-Mobile's branded Note 4. Update 24 juni: en nu is Marshmallow dan ook eindelijk beschikbaar voor unbranded Galaxy Note 4.

Een Galaxy Note 5 feature die nu naar de Galaxy Note 4 komt: Notitie scherm uit

Een tijdje geleden al kwam de update naar Android Marshmallow aan op de Galaxy Note 4 met modelcode SM-N910C, die in een aantal Europese landen mondjesmaat verkocht is. Echter, voor het wijdverbreide ‘F model' (SM-N910F) bleef de update tot nu toe achterwege. Tot nu toe, inderdaad, want Duitse gebruik(st)ers met een unbranded toestel kunnen vandaag dan toch ook aan de bak – (update) en de eerste Nederlandse Vodafone gebruik(st)ers ook, met firmwareversie XXU1DPD3. Update: T-Mobile krijgt versie XXU1DPE3, inclusief security patch van mei. Update: de unbranded Note 4 krijgt vandaag (24-6) firmwareversie XXU1DPE1.

De update naar Marshmallow brengt flinke wat vernieuwingen naar de Galaxy Note 4. Het Duitse updatepakket is bijna 1300 MB groot (kan verschillen per toestelvariant), en brengt – naast een aantal cosmetische aanpassingen – ook de gehele nieuwe Notitie scherm uit (Screen off memo) functie naar het toestel. Deze feature was tot nu toe voorbehouden aan de Galaxy Note 5 die nooit in Europa uit kwam, en maakt het mogelijk aantekeningen te maken op een uitgeschakeld beeldscherm.

Daarnaast krijgt het Air Command menu een flinke make over, wordt Android's nieuwe Doze modus toegevoegd die energieverbruik in standby verlaagd, en is het nu veel eenvoudiger om de exacte permissies die iedere applicatie heeft te beheren. Net als in Marshmallow op Samsung's andere toestellen met microSD slot (Galaxy S7, Galaxy S5), is er ook op de Note 4 geen adoptable storage te vinden.

Nu de Marshmallow update op de Duitse Galaxy Note 4 beschikbaar is, lijkt het een kwestie van aftellen tot we ‘m ook in Nederland kunnen verwelkomen. Vanaf vandaag is de update dus ook in Nederland beschikbaar, al zullen de meeste gebruik(st)ers – die met een unbranded Note 4  of een toestel van T-Mobile – nog even geduld moeten hebben. De update voor de Note Edge zit uiteraard ook in de pijpleiding, al laat deze waarschijnlijk nog net even iets langer op zich wachten.

Wil jij handmatig checken of de update voor jouw toestel beschikbaar is? Ga dan in Instellingen naar Toestel-infokies Software-update en Nu bijwerken.

(Dank voor de meldingen!)

Lees de reacties (34)

  • Ha Galaxyclub,

    Kan ik niet gewoon de desbetreffende update van een andere country/carrier flashen via odin? Ikzelf heb de N910F van t-mobile, maar als ik op sammobile kijk zijn PDA's en CSC's hetzelfde. Wat doet vermoeden dat dit weinig uit zal maken.

    Met vriendelijke groet, Sam

  • Ik kan niet schrijven op mijn scherm terwijl die uit staat. Zijn daar speciale handelingen voor nodig?

    Greetz

    • In Instellingen moet je onder S Pen even de optie Notitie scherm uit aanvinken.

    • Ik gebruik het al even succesvol op mijn Vodafone branded Note (sinds mei), en het werkt fantastisch:

      1., Ga naar instellingen ./ S-Pen en vink 'Notitie scherm uit' aan
      2. Zorg dat de S-Pen in het toestel geplaatst is (bij het verwijderen wordt de functie getriggered)
      3, Zorg dat het scherm is uitgeschakeld (duh)
      3, Verwijder de S-Pen en schrijf met wit op het donkere scherm (spaart batterijcapaciteit om deze kleuren te gebruiken)

      N.B. Vodafone heeft gisteren/eergisteren nog een 'kleine' update voor Android M uitgerold voor de Note. Deze is ook bij mij inmiddels geinstalleerd, mogelijk speelt dat bij eventuele issues met de S-Pen nog een rol...

  • Mijn note 4 vodafone branded heeft de update nog niet binnen. Heb al een paar keer afgelopen dag handmatig 'nu bijwerken' geprobeerd maar dit heeft nog geen succes gehad tot nu toe. Ben benieuwd hoe lang het nog gaat duren..

  • Ik heb mijn Note 4 N910F PHN versie geflasht met odin naar DBT Duitse versie Android 6.01 perfect zonder
    enige probleem maar ben nog aan testen

1 2 3 4
Gerelateerde artikelen