‘Amerikaanse release Samsung Galaxy Note 6 half augustus’

De Galaxy Note 6 zal in de VS in de week van 15 augustus op de markt komen, aldus een nieuw gerucht.

samsung-galaxy-note-61 'Amerikaanse release Samsung Galaxy Note 6 half augustus'

Er is al heel wat afgespeculeerd over wanneer Samsung de Galaxy Note 6 op de markt gaat brengen. Optimistische analisten (ze bestaan) gingen zelfs al uit van een lancering in juni, hoewel wijzelf daar eigenlijk minder van overtuigd waren. En zijn.

De bekende telefoonroddelaar Evan Blass twittert nu vrolijk dat de Amerikaanse versie van de Galaxy Note 6 in de week van 15 augustus uitgebracht zal worden. En hoewel Blass het niet altijd bij het rechte eind heeft, is hij meestal wel erg goed geïnformeerd over ontwikkelingen op de Amerikaanse telefoonmarkt.

Mocht hij gelijk hebben, dan is ook meteen duidelijk dat Samsung de Galaxy Note 6 – net als de Galaxy Note 5 – op een apart evenement zal lanceren dat ruim vóór de Berlijnse IFA beurs plaatsvindt. Dat plaatst de onthulling van het toestel begin augustus, en niet – zoals ook wel gedacht – begin september.

Van de Galaxy Note 6 wordt verwacht dat deze een 5,8 inch Super AMOLED scherm heeft, met minstens een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Een Snapdragon 823 processor zou wel eens voor de nodige rekenkracht kunnen zorgen, al zou het ons maar amper verbazen als het toestel in Europa met een Exynos processor van Samsung zelf verkocht gaat worden. En inderdaad, wij verwachten dat Samsung de Note 6 – in tegenstelling tot de Note 5 – wél in Europa, en dus ook Nederland, uit gaat brengen.

Eerder bleek ook dat de Note 6 net zo waterbestendig zal zijn als de Galaxy S7, én dat het misschien zelfs Samsung’s eerste smartphone is met een irisscanner. Een Note 6 Lite variant van het toestel zit mogelijk óók in de planning, al is het maar de vraag of deze dan tegelijk met de Note 6 zelf geïntroduceerd zal worden.

Reacties

  1. Oscar zegt

    Ik ben wel benieuwd naar de note 6. Maar ik heb nu de note 4 en nog steeds geen Android M. De update is al wel in Nederland maar nog niet voor die van mij blijkbaar.
    Ik wil misschien na deze telefoon een telefoon met clean android zodat ik meteen updates ontvang en het OS niet zo veel RAM geheugen opneemt. Enig idee wat een goeie is tegen over de note 4 met groot scherm en verder krachtig van binnen. Het eerste wat in mij opkomt (maar weet niet of die super goed is) de Nexus 6p van Huawei dacht ik

Praat mee