Meer mogelijke specificaties Samsung Galaxy Note 6 duiken op (processor)

Stukje bij beetje houdt de aankomende Samsung Galaxy Note 6 de gemoederen meer bezig. Vorige week kwamen al meer te weten over de waterdichte behuizing en een mogelijke irisscanner – nu duikt een hele rits informatie over de processor van het toestel op.

samsung-galaxy-note-61 Meer mogelijke specificaties Samsung Galaxy Note 6 duiken op (processor)

Diep uit de hete geruchtenpot van het Chinese internet (Weibo, dus) komt een complete set specificaties van de processor van de Galaxy Note 6 bovendrijven. De betrouwbaarheid van de details is niet te achterhalen, maar ze lijken in ieder geval beduidend minder uit de lucht gegrepen dan een eerder setje gegevens.

Om precies te zijn, gaat het om het nieuws dat Samsung de Galaxy Note 6 mogelijk zal uitrusten met Qualcomm’s Snapdragon 823 processor – een soort overgeklokte versie van de Snapdragon 820 die in veel landen (maar niet hier) in de Galaxy S7 te vinden is. Deze Snapdragon 823 moet de modelcode MSM8996Pro dragen, waar de 820 als de MSM8996 zonder Pro door het leven gaat.

Mocht dit alles kloppen, is natuurlijk niet gezegd dat een eventuele Europese Galaxy Note 6 ook op deze Snapdragon 823 system on a chip draait. Tenslotte koos Samsung ervoor de Europese S7 modellen uit te rusten met een eigen Exynos processor – iets dat ook met de Note 6 zou kunnen gebeuren.

Hoe de vork ook in de steel zit: het gaat nog even duren voor Samsung de Galaxy Note 6 officieel aan de wereld toont. Ondanks eerdere geruchten over een vroege release (in juni) ontbreekt nog ieder teken van leven het toestel, waardoor we geneigd zijn te denken dat we ‘m pas eind augustus, begin september ten tonele zien verschijnen. De IFA beurs, waar Samsung haar nieuwe Note toestellen vaak onthulde (maar de Note 5 vorig jaar niet) vindt plaats vanaf 2 september.

(via)

 

Praat mee