Samsung Galaxy A5 (2016) tip: twee apps tegelijk weergeven (Multiwindow)

Samsung was de eerste Android telefoonmaker die de mogelijkheid introduceerde om twee apps tegelijk weer te geven op het scherm van je smartphone. Maar: hoe doe je dat dan? We laten zien hoe het werkt op de Galaxy A5 (2016).

samsung-galaxy-s6-a5-2016-s5-neo-twee-apps-tegelijk-openen-gebruiken-multi-window-1 Samsung Galaxy A5 (2016) tip: twee apps tegelijk weergeven (Multiwindow)

Samsung introduceerde haar Multi Window feature drie en een half jaar geleden, en nog steeds kun je op een aantal Galaxy smartphones twee apps tegelijk weergeven en gebruiken. Echter, hoe de feature werkt is in de loop van de tijd wel veranderd. En dus laten we zien hoe het nú werkt op de Galaxy A5 (2016). Op Galaxy S5 Neo werkt het net zo, maar op de A3 (2016) en J5 ontbreekt het snufje helaas. Eerder al toonden we Multi Window op de Galaxy S6 modellen – daar werkt alles precies hetzelfde, maar heb je nog wat meer multitasking mogelijkheden.

In feite zijn er twee manieren om snel twee apps tegelijk te openen. Via de toets Recent – links naast de Home knop – kun je, als je een app in beeld hebt, eenvoudig een tweede starten. Houd je vinger even op die toets, en in de onderste helft van het scherm verschijnt een lijstje met apps die je óók kunt openen. Veeg hier heen en weer om meer applicaties te zien.

samsung-galaxy-s6-a5-2016-s5-neo-twee-apps-tegelijk-openen-gebruiken-multi-window2 Samsung Galaxy A5 (2016) tip: twee apps tegelijk weergeven (Multiwindow)

Hetzelfde kun je doen vanuit het overzicht van recente geopende apps, waar je terecht komt als je de toets Recent kort aantikt. Kies in het lijstje van dit overzicht de eerste app die je wilt openen, en tik op het Multi Window icoontje – de twee rechthoekjes. Vervolgens kun je nog een tweede app kiezen om in het onderste venster te openen.

samsung-galaxy-s6-a5-2016-s5-neo-twee-apps-tegelijk-openen-gebruiken-multi-window-andere Samsung Galaxy A5 (2016) tip: twee apps tegelijk weergeven (Multiwindow)

Als je eenmaal twee apps in beeld hebt, kun je op de ‘scheidingslijn’ tussen beide op een wit rondje tikken. Als je ‘m vasthoudt kun je ‘m verschuiven, en zo de afmetingen van de getoonde apps aanpassen. Als je ‘m alleen kort aantikt verschijnt er een aantal optie. Hieronder zie je het rijtje zoals deze beschikbaar is op de Galaxy A5 (2016). Van links naar rechts zien we:

  • Apps omwisselen – boven wordt onder, en vice versa
  • Inhoud van het ene naar het andere venster slepen. Je kunt zo eenvoudig een afbeelding of stukje tekst kopiëren, van – bijvoorbeeld – je browser naar een email.
  • Maximaliseren – de app vult weer in z’n eentje het hele beeld
  • Sluiten – de app, tja, afsluiten dus

samsung-galaxy-a5-2016-multiwindow-opties Samsung Galaxy A5 (2016) tip: twee apps tegelijk weergeven (Multiwindow)

Niet alle applicaties zijn compatible met de Multi Window weergave. Hoewel veel populaire apps zich zo laten gebruiken, zul je er altijd tegenkomen die je niet tegelijk met een andere kunt openen. Maar Whatsappen en browsen, of YouTube kijken (en luisteren!) terwijl je een email typt is geen enkel probleem. Alleen tegelijkertijd gamen én fotograferen zit er niet in..

Beste Galaxy A5 (2016) aanbiedingen per provider

Reacties

Praat mee