Samsung Galaxy S6 (Edge) multitasking tips: Multiwindow en Pop-up weergave

Samsung mag de TouchWiz interface op de nieuwe Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge dan wel flink hebben vereenvoudigd, maar veel vertrouwde Galaxy features zijn wel degelijk nog steeds aanwezig. Eentje hiervan is Multiwindow, wat nu allemaal wat simpeler werkt. Ook de Pop up weergave, die we kennen van de Galaxy Note 4, is van de partij.

samsung-galaxy-s6-multiwindow1 Samsung Galaxy S6 (Edge) multitasking tips: Multiwindow en Pop-up weergave

Multiwindow

Vergeet de speciale Multiwindow werkbalk die je op eerdere Galaxy smartphone aantreft om twee applicaties tegelijk te kunnen gebruiken. Op de Galaxy S6 en S6 Edge gaat het simpelweg allemaal via de lijst met recent gebruikte apps. Tot die lijst krijg je toegang met de – zoals Samsung ‘m zelf noemt – Toets recent, links van de Home knop.

samsung-galaxy-s6-multiwindow-gebruiken1 Samsung Galaxy S6 (Edge) multitasking tips: Multiwindow en Pop-up weergave

Als je op die toets drukt krijg je dus de lijst met recent gebruikte applicaties te zien. Nu kun je de eerst app kiezen die je tegelijk met een andere wilt gebruiken. Tik op het icoontje met de twee rechthoekjes, bijvoorbeeld die van Internet (1). Deze app wordt nu in de bovenste helft van het scherm geopend. In de onderste helft kun je de tweede app kiezen, oftewel uit de lijst met recent gebruikte apps (2), maar als je opzij veegt (3) krijg je een overzicht met alle apps die compatible zijn met deze feature.

Zoals Scoop hieronder aangeeft is het tevens mogelijk om direct een tweede app toe te voegen als je al één applicatie open hebt staan. Door de Toets recent wat langer ingedrukt te houden, kun je direct kiezen welke app je nog meer wilt gebruiken.

Als je één van de weergegeven apps groter of kleiner wilt maken, kun je dit doen door het ‘rondje’ in het midden naar boven of beneden te vegen (4).

Pop up weergave

Een andere manier om meerdere apps tegelijkertijd te gebruiken is Pop up weergave. De app krijgt dan een eigen venster, die bovenop de normale interface van je Galaxy S6 (Edge) ligt. Je kunt een app als Pop up openen door je vinger erop te leggen in het overzicht met recent gebruikte apps:

samsung-galaxy-s6-pop-up-vanuit-recente-apps Samsung Galaxy S6 (Edge) multitasking tips: Multiwindow en Pop-up weergave

Ook kun je een app tijdens gebruik naar een Pop up venster verplaatsen door vanuit een bovenhoek schuin omlaag te vegen (5).

samsung-galaxy-s6-pop-up-venster-gebruiken Samsung Galaxy S6 (Edge) multitasking tips: Multiwindow en Pop-up weergave

Je kunt de app in het venster nu verplaatsen met je vinger op het rondje (6), maar als je alleen op dit rondje tikje krijg je nog meer mogelijkheden te zien (7).

samsung-galaxy-s6-pop-up-venster-mogelijkheden1 Samsung Galaxy S6 (Edge) multitasking tips: Multiwindow en Pop-up weergave

Met het kruisje (8), sluit je het venster weer, terwijl je er met het symbooltje daarnaast (9) voor zorgt dat de applicatie weer gewoon op het volledige scherm wordt weergegeven. Tevens kun je het venster minimaliseren (10). De app wordt nu een klein rondje, die je kunt verplaatsen, of openen door erop te tikken. Handig als je even iets anders wilt doen, maar wel met één gebaar deze app weer tevoorschijn wilt halen. Je kunt op deze manier meerdere apps tegelijk geminimaliseerd maar toch bij de hand hebben (12).

samsung-galaxy-s6-pop-up-venster-minimaliseren Samsung Galaxy S6 (Edge) multitasking tips: Multiwindow en Pop-up weergave

En dan is er nog de optie om de inhoud – tekst, een afbeelding, etc. – van de ene app naar de andere te slepen (11). Een voorbeeld: je wilt een stukje tekst van een website naar iemand – we roepen maar wat – SMSsen. Open de Internet app als pop up venster terwijl je ook de Berichten app open hebt staan. Kies dus de optie om inhoud van het venster te kunnen verslepen (11), en sleep dát deel dat je wilt versturen van de browser naar je SMS bericht (12).

samsung-galaxy-s6-pop-up-venster-teksten-afbeeldingen-slepen Samsung Galaxy S6 (Edge) multitasking tips: Multiwindow en Pop-up weergave

Zoals gezegd: dit werkt met allerlei vormen van inhoud – ook afbeeldingen – en tussen verschillende applicaties. Natuurlijk kun je ook ‘ouderwets’ copy/pasten, maar zeker als je langere of meerdere stukken tekst of afbeeldingen bijvoorbeeld wilt emailen is dit een snelle manier, als je eenmaal weet hoe je ‘m gebruikt.

Tot zover de manieren waarop je op je Galaxy S6 of S6 Edge flink kunt multitasken. Houdt ons in de gaten voor meer Galaxy S6 tips en besprekingen van de verschillende features van het toestel!

Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Reacties

  1. Aniet zegt

    Is er een mogelijkheid om gesplitste schermweergave ook helemaal uit te schakelen ?
    Vind het erg irritant dat dat steeds in beeld komt

    Vr.gr. Aniet

Praat mee