Samsung patenteert een… S Pen cover?

Uit de drukke mallemolen van Zuid-Korea’s patentbureau komt een curieus accessoire gerold: een soort S Pen cover, die van je telefoon in feite een Galaxy Note maakt. Min of meer. Zou dit een snufje kunnen zijn dat straks de Galaxy S7 begeleidt, en zo de Note serie tot een accessoire reduceert?

galaxy-note-add-on-patent-fp1 Samsung patenteert een... S Pen cover?

Oké, dat laatste is misschien een beetje kort door de bocht. Feit is, dat het hier getoonde, uhm, ding relatief recent – voor een ontwerppatent – werd vastgelegd, en vandaag gepubliceerd (PDF). Te zien is een cover met een op de Note Edge gelijkende voorkant én een houder voor een S Pen. Deze kan aan de voorzijde over een Galaxy telefoon geklikt worden, waarna het in feite een Note toestel wordt (op de digitizer in het scherm na, waarvan we niet kunnen nagaan of deze wel of niet in deze cover zit).

De voorzijde is – voor zover wij kunnen nagaan – transparant, zoals we dat kennen van de S View covers die Samsung sinds jaar en dag op de markt brengt voor haar populaire toestellen. De plaats van de opening voor de front camera en sensoren leert dat het geen accessoire is voor een bestaande Galaxy. Waarschijnlijk toont dit patent een generiek ontwerp, maar de gedetailleerdheid van de afbeeldingen in de aanvraag suggereert dat deze al in een gevorderd stadium van ontwikkeling is.

Of we een dergelijke S Pen cover straks in het accessoire aanbod van de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge zullen aantreffen is alles behalve zeker. Een recent gepubliceerde lijst met Galaxy S7 accessoires vermeldt niets dat ons aan deze cover doet denken. Maar het idee is niet eens zo gek voor iedereen die een S Pen wel tof vindt, maar liever niet met een grote Note rondloopt – er vanuit gaand dat een cover als deze ook beschikbaar is voor toestellen met een scherm kleiner dan pakweg 5,7 inch, uiteraard.

Hopelijk komen we binnenkort meer te weten over dit opvallende accessoire.

Beste Galaxy S7 aanbiedingen per provider:

Galaxy S7

S7 Edge

Praat mee