Samsung zoekt beta-testers voor Android Marshmallow op Galaxy S6 (Edge) in Zuid-Korea (update: ook in UK, uitrol gestart)

Samsung zoekt in haar thuisland Zuid-Korea beta-testers voor de aankomende Android 6.0 Marshmallow update voor de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge.

samsung-galaxy-android-m-update Samsung zoekt beta-testers voor Android Marshmallow op Galaxy S6 (Edge) in Zuid-Korea (update: ook in UK, uitrol gestart)

In een verrassende move lanceert Samsung een test-programma voor de aanstaande update naar Android 6.0 Marshmallow op de Galaxy S6 en S6 Edge. Het is de eerste keer dat Samsung een dergelijke programma gebruikt om een grote update te testen alvorens deze wereldwijd uit te rollen.

Met de komst van dit programma wordt duidelijk dat we de Marshmallow update de komende weken nog niet op de Galaxy S6 en S6 Edge hoeven te verwachten. Of dit voor het einde van januari gaat gebeuren is ook nog maar de vraag. Tenslotte heeft een dergelijk beta-testprogramma – inclusief eruit voortkomende bugfixes – ook tijd nodig.

Tevens lijkt hiermee duidelijk dat het inderdaad de S6 en S6 Edge zijn die de update als eerste zullen ontvangen, pas later gevolgd door – onder andere – de S6 Edge Plus.

Vermoedelijk wil Samsung met dit programma een herhaling voorkomen van de problemen die begin 2015 veel telefoons plaagden die in een vroeg stadium de update naar Android Lollipop ontvingen. Zoals zovaak, bleek snel toen niet per se goed.

Samsung Nederland laat desgevraagd aan Sammobile weten dat er hier geen plannen zijn voor een vergelijkbaar testprogramma.

Wat zie jij liever? Een Android update die heel snel naar jouw Galaxy komt? Of eentje die direct vanaf het begin vrij is van bugs, ook al komt hij dan wat later?

Update:

Inmiddels is duidelijk dat ook Samsung’s Engelse tak een vergelijkbare beta-test heeft gelanceerd. Hoewel de meeste deelnemers nog wachten tot ook zij de beta-Marshmallow update kunnen installeren op hun Galaxy S6 of S6 Edge, is de nieuwe software bij menigeen al beschikbaar. Hieronder vind je alvast een aantal schermafbeeldingen (via). Inmiddels kun je ook een blik werpen op Marshmallow op de Galaxy S6 in het Nederlands.

(bron)

Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Praat mee